1. Horizon Festival-ambassadeur barton: 'Forza redde m'n gamecarrière'

Horizon Festival-ambassadeur barton: 'Forza redde m'n gamecarrière'

Over negen dagen vieren we de lancering van Forza Horizon op Forza Horizon Festival! Vandaag vertelt ambassadeur barton van de InsideGamer community over zijn liefde voor Forza Motorsport, en waarom hij vooruit kijkt naar het nieuwste deel in de reeks:

"Het was het jaar 2009 waarin mijn destijds drie jaar oude Xbox 360 overleed. Nu kwam die Red Ring of Death – nota bene de derde keer al! – wel heel ongelegen: niet alleen zat de garantieperiode er net op, ook had ik Forza Motorsport 3 juist die dag – ruim voor de officiële release – uit de schappen gerukt! Microsoft kon sowieso niet meer op mijn steun rekenen. Gamen was voor deze jongen voorgoed voorbij."

"Maar ja, dan was er Forza Motorsport. Licht neurotische trekjes teisterden mij in mijn nachtrust. Ik werd gewekt door mijn bezorgde ouders, waarom was ik toch zo “Vroem… Vroem!” aan het schreeuwen in deze rustige nacht?"

"Het liet mij niet los. Ik had een virtuele autohemel gekocht, die nu eenzaam in een hoekje lag weg te kwijnen. Ooit een game dagenlang in verpakking zien liggen? Dat was zielig man, al die paardenkrachten in dat hoesje schreeuwden om aandacht. Je moet van goeden huize komen, een hart van steen hebben nota bene, wil je dat kunnen negeren!"

"Het moest al het derde deel uit het Forza Motorsport-assortiment worden dat ik zou gaan spelen. De eerste twee delen bevielen mij voortreffelijk en ik had begrijpelijkerwijs echt heel veel zin om dit schijfje door een piepende en krakende Xbox 360 te laten opslurpen. Dus zo kon het dat ik toch naar de winkel ben gerend, meer dan tweehonderd zuurverdiende euro’s in klinkende munt op de balie smeet en thuis op mijn nieuwe console aan het racen sloeg."

"Het was weliswaar Forza Motorsport 3 die mijn gamecarrière redde, maar het was het vierde deel dat pas echt een legendarische indruk achterliet. Zoveel passie als de ingenieurs van Ferrari in hun 458 Italia stopten, zoveel passie had Turn 10 nu in elke virtuele auto weten te krijgen. Uiterst knap, vooral als je besefte dat het vierde deel ruim 500 wagens bevatte!"

"Jeremy Clarkson zei het al eens terecht: vergeet de Nürburgring, Forza Motorsport is namelijk het walhalla voor de ware autosportliefhebber! Maar dat is op het circuit. Nu mogen de paardenkrachtspuwende monsters in Forza Horizon eindelijk de openbare weg op en ik heb er alle vertrouwen in dat Playground Games er – voor alle nog werkende Xboxen – net zo’n hemels paradijs van weet te maken!"

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Geweldig artikel barton!

  • Leuk geschreven (Y)
    Ik kijk ook ontzettend uit naar deze game, tijd kan niet snel genoeg gaan:)

  • amen my brother ;) see you on the road ;)

  • Leuk artikel Bart!    Ben erg benieuwd naar je verslag van het festival zelf. Veel plezier daar!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren