1. iOS Update Week 41

iOS Update Week 41

De iOS update is een wekelijkse rubriek waarin we je op de hoogte houden van het laatste nieuws en releases in de App Store.

Nieuws

Angry Birds Star Wars aangekondigd; Bad Piggies levelpack

Rovio en Lucasfilm hebben aankondigd dat Angry Birds Star Wars op 8 november zal verschijnen voor iPhone, iPad, Android, PC en Mac. In de game is de oorspronkelijke cast van Angry Birds verkleed als de personages uit de Star Wars-films. Zo speelt de rode vogel Luke Skywalker, de gele vogel Han Solo en de zwarte vogel een Sith Lord. Naast de game komt men ook meteen met een gigantische speelgoedlijn met onder andere action figures, t-shirts en volledige verkleedkostuums.

We blijven even bij Angry Birds, want Rovio heeft in navolging van het pas gelanceerde Bad Piggies, het originele Angry Birds voorzien van een update. De update bevat een nieuwe Bad Piggies-wereld, waarin er vijftien levels te spelen zijn. Daarnaast zijn er ook vijftien nieuwe levels toegevoegd aan de Surf and Turf-wereld.

Pocket Planes naar Mac

Een andere populaire game in de App Store is Pocket Planes. Ontwikkelaar NimbleBit heeft bekend gemaakt dat de game ook op voor de Mac verschijnt en cross-platform syncing ondersteunt. Hierdoor kun je op elk platform aan de slag met je savegame, ook als die oorspronkelijk afkomstig is van een ander platform. Daarnaast zal de Mac-versie beschikken over een exclusief vliegtuig genaamd de X10 Mapple Pro. Dit is een snel klasse 1-vliegtuig waarin twee passagiers en twee ladingen cargo kunnen. Om de aankondiging te vieren heeft men een videoreeks gelanceerd genaamd ‘Pocket Planes Shorts’. Hieronder kun je de eerste bewonderen.

Skylanders iOS Starter Pack

Goed nieuws voor fans van Skylanders: er komt een Skylanders Battlegrounds Starter Pack naar iOS. De Pack bevat drie Skylanders-personages, een schatkist en een verbindingsportal. Via de portal kun je Battlegrounds verbinden met de huidige en nieuwe Skylanders-figuren.

Releases van afgelopen week

Crazy Taxi

Aan het begin van de week kwam Sega met het verassende nieuws dat de arcadehal/Dreamcast-klassieker Crazy Taxi op iOS zou verschijnen. In Crazy Taxi moet je passagiers oppikken en deze zo snel mogelijk naar hun bestemming brengen. Hoe sneller je je een weg baant door de drukke stad, hoe meer geld je verdient. Destijds werd de titel geprezen om de visuele pracht, in-your-face-stijl en besturing. Dat alles is in deze port nog allemaal present. Visueel ziet de game er wat gedateerd uit, maar de pure arcade-gameplay maakt dit meer dan goed. Bovendien heeft men het voor elkaar gekregen de originele soundtrack te behouden. Dat betekent dat je jezelf onder de punkrock van The Offspring en Bad Religion een weg kunt banen in deze klassieker.

Topia World Builder

Topia World Builder is een God­-game afkomstig van ontwikkelaar Crescent Moon Games en Glenn Corpes. Laatstgenoemde was éénn van de makers – net als Peter Molyneux - van de in 1989 uitgebrachte game Populous. In de game kun je je eigen wereld vormen zoals jij wilt. Als schepper van jouw planeet kun je het terrein vormen: van gigantische bergen tot wilde rivieren. Als je eenmaal tevreden bent met je werk kun je je planeet laten bewonen door levensvormen. Nu kun je ervoor kiezen hun leefgebied te vernietigen of ze bijvoorbeeld te verbinden met een stuk waar roofdieren rondlopen. Topia World Builder is een grote schitterende zandbak waarin je kunt doen wat jij wilt.

Devil’s Attorney

In deze jaren ‘80 turn-based strategy-game speel je als de advocaat Max McMann. Jouw doel is het vrijpleiten van al je cliënten, hoe schuldig deze ook mogen zijn, en hiermee zoveel mogelijk geld verdienen. Dankzij al deze leugens kun je meubels en accessoires kopen om je appartement te pimpen; je ego te boosten en nieuwe skills voor in de rechtszaal vrij te spelen. Dit gebeurt allemaal in een schitterend getekende stijl met een dikke komische noot. Verwacht echter geen Phoenix Wright-achtige game, het gaat hier meer om korte turn-based­ gevechten waarmee je de tegenstander moet proberen om de tuin te leiden. Gelukkig heeft de game volledig zijn eigen stijl, humor en is het leuk om eens het ‘slechte’ pad te bewandelen.

Polara

Polara is een endless-runner waarin je een geheim militair pak hebt gestolen en midden in de nacht probeert te ontsnappen uit een stad. Het pak dat je draagt kan van kleur veranderen en hiermee baan je je een weg over de daken terwijl je lasers en obstakels ontwijkt. Net zoals in games als Ikaruga en Outland moet je dezelfde kleur zijn als het object, om er gebruik van te kunnen maken. Het sci-fi jasje en de nieuwe ideeën waarmee de ontwikkelaar heeft gespeeld zorgen voor een uitdagende game.

Girls Like Robots

Ontwikkelaar Adult Swim staat bekend om haar fantastische games voor iOS. Girls Like Robots is de nieuwste game van de ontwikkelaar en past duidelijk in dat portfolio. In deze eigenaardige puzzelgame moet je tegels op de juiste plek plaatsen. Meisjes houden van robots, maar hebben een hekel aan nerds. Nerds houden van taart, maar robots niet. En hierbij bevat de game nog tal van variaties, waardoor je je hersenen moet pijnigen om te juiste combinatie van tegels neer te leggen. Wellicht ziet het er wat simpel en liefelijk uit, maar ga je eenmaal aan de slag dan zie je al snel dat we hier te maken hebben met een heerlijke uitdagende puzzelgame.

Ivy The Kiwi?

Ivy The Kiwi? is een platformgame afkomstig van Yuji Naka, de bedenker van Sonic. De platformgame verscheen eerder voor de Wii en Nintendo DS en nu ook in de App Store. Je moet een klein kiwi-vogeltje dat uit haar nest is gevallen en het op een lopen heeft gezet, veilig naar haar einddoel begeleiden. Dit doe je door het tekenen van lianen. Door deze op het scherm te swipen kun je ze gebruiken als brug of trap. Ook kunnen ze gebruikt worden als katapult om Ivy de lucht in de schieten. Deze versie van Ivy The Kiwi? bevat, net als de DSiWare-versie, 50 levels die allemaal in dezelfde schattige tekenstijl zijn gemaakt.

Dishonored Official Map App

Als laatste nog aandacht voor een de officiële map App voor de first-person action-adventure-game Dishonored. De sluipgame verscheen deze week voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3 en dankzij deze App kun je een duidelijk overzicht krijgen van de omgevingen door middel van kaarten van alle levels. Hierdoor zie je waar belangrijke voorwerpen liggen, hoe gevaarlijke situaties voorkomen kunnen worden en er is een legenda aanwezig voor de documenten die je in de game verzamelt. Meer over Dishonored kun je lezen in de recensie van Joey.

Aangekondigde games

Deze week aandacht voor twee video’s. De eerste is van de action-adventure-game Badland; een prachtige game afkomstig van een ontwikkelaar die bestaat uit twee man. De game speelt zich af in een bos waarin je een klein vliegend wezen speelt en allerlei machines moet zien te ontwijken. De tweede video is de aankondigingstrailer van He-Man: The Most Powerful Game in The Universe. Een game waarin de tekenfilmicoon uit de jaren ’80 terugkeert in een typische hack-and-slash­-game.

Badland

He-Man: The Most Powerful Game in The Universe

Voor zover de eerste editie van deze nieuwe wekelijkse rubriek. We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden en natuurlijk welke iOS-games jullie op dit moment spelen. Laat het hieronder horen in de reacties!

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Wat een heerlijk simpele trailer van Topia

 • Wat een heerlijk simpele trailer van Topia

 • "offtopic"
  Sinds de "Update" naar IOS6 krijg ik koude rillingen als ik IOS en update in een zin lees.

 • is iOS6 zo schrikbarend?

 • Ik vind de nieuwe maps en het ontbreken van een youtube app
  niet best. daarnaast ben ik ook niet te spreken over de nieuwe opmaak van de app store. Als ik het had geweten had ik gewoon IOS5 blijven draaien op mijn Ipad tot dat google zijn map en youtube app af had.
  Koude rillingen is een beetje overdreven, Ik wordt alleen wel een beetje ziek van de "ik heb schijt aan mijn klanten" houding van apple.

 • De YouTube app die je gratis kan downloaden in de appstore is tien keer beter dan de oude app.

 • Ik zat zwaar te twijfelen over de een Iphone5 en een Android. Ik moet zeggen dat de App-store mij als eerste opviel. Ik vind deze persoonlijk niet echt super werken, maar dat is mijn mening.  Nadeel van Android is weer de fragmentatie. Veel toestellen waar op zijn beurt aan gesleuteld word. http://www-bgr-com.vimg.net/wp-conten…

 • Je kan meerdere apps downloaden of gewoon naar maps.google.com surfen op je browser om alsnog gebruik te maken van Google Maps. Persoonlijk ben ik heel blij met de nieuwe maps van iOS6: het is sneller, gebruikt minder data en de turn-by-turn navigatie (die iOS5 dus niet had) werkt super goed.
  Je kan de gratis Youtube app van Google zelf downloaden (velen malen beter dan de Youtube app van iOS5) of een van de honderden 3rd party youtube apps.
  De opmaak van de nieuwe appstore vind ik mooi, wat wel jammer is is dat je bij zoekresultaten nu maar 1 (of eigenlijk 1,5) resultaat op je beeld krijgt ipv een lijstje.

 • Je kan meerdere apps downloaden of gewoon naar maps.google.com surfen op je browser om alsnog gebruik te maken van Google Maps. Persoonlijk ben ik heel blij met de nieuwe maps van iOS6: het is sneller, gebruikt minder data en de turn-by-turn navigatie (die iOS5 dus niet had) werkt super goed.
  Je kan de gratis Youtube app van Google zelf downloaden (velen malen beter dan de Youtube app van iOS5) of een van de honderden 3rd party youtube apps.
  De opmaak van de nieuwe appstore vind ik mooi, wat wel jammer is is dat je bij zoekresultaten nu maar 1 (of eigenlijk 1,5) resultaat op je beeld krijgt ipv een lijstje.

 • Zo dramatisch is de maps app nog niet eens. Ik vind het maar een beetje slap meelullen met de menigte.

 • al dat gezeur over een kaarten app wat maakt het uit niemand gebruikte de google maps app(tenminste niet de meer functies die niet op de site te vinden zijn) en die youtube app is gratis te downloaden en volgens velen (en ik) beter en voor de rest is er niet veel veranderd

 • Polara is echt een fucking vette (en moeilijke) game. Zeker een aanrader voor de oude generatie gamers hier.  Btw vandaag is Carmageddon voor de iPhone uitgekomen en die is gratis de eerste 24 uur, dus NU downloaden !

 • Dit programme vereist iOS5.1…  Jammer

 • iOS updates zijn gratis

 • Danku voor deze tip!

 • Ja maar dan verlies ik het beste wat je met iOS kan doen..

 • Carmageddon is idd zeer vet.

 • En Girls Like Robots is ook echt geniale puzzle game :D

 • "De iOS update is een wekelijkse rubriek waarin we je op de hoogte houden van het laatste nieuws en releases in de App Store."  Is dit ipv Mobile Monday(Telephone Tuesday) gekomen? Of is dit een nieuwe extra rubriek? En komt er ook een Android update elke week?  Topia World builder lijkt me trouwens een toffe game.

 • Android gaan we naar kijken. Het is geen vervanger per se van de Mobile Monday, maar die laatste rubriek is door de drukte van schrijver Lauran wel op de lange baan geschoven.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren