1. Okami HD Preview

Okami HD Preview

Okami HD is Capcom’s derde poging om de gameklassieker om te toveren in een succesgame. Na de originele versie op de PlayStation 2 verscheen er ook nog een Wii-versie en hebben we zelfs op de Nintendo DS een spin-off gezien in de vorm van Okamiden. Een korte hands-on in Tokio gaf een goed gevoel, maar geen reden om aan te nemen dat de game nu massaal aangeschaft gaat worden.

Lappen tekst

Het grootste struikelblok bestaat immers nog altijd: de enorme lappen tekst waar je jezelf doorheen moet worstelen. Okami is in de basis een action adventure, waarbij de zonnegod Amaterasu als witte wolf gebruik maakt van speciale krachten om de corrupte wereld in goede orde te herstellen. Door op bepaalde plekken zijn penseelkrachten op te roepen en vervolgens met de rechter analoge stick of de Move-afstandsbediening, kun je al vegend elementen van de omgeving herstellen. Op die manier bouwt Amtaterasu bruggen en herstelt kunstige beelden waardoor er, letterlijk en figuurlijk, deuren opengaan.

Maar tussen al dat vermaak word je geconfronteerd met lappen tekst, die niet over te slaan zijn. Alsof dat nog niet irritant genoeg is, moet alles door een vervelend piepstemmetje - denk aan een dolfijn met de slappe lach - worden begeleid. Een aantal jaar geleden al uiterst storend en het wordt er in deze remake allesbehalve beter op!

Doordat dit niet aangepakt is, lijkt de kans groot dat ook deze HD-versie van Okami niet de aandacht krijgt die de game verdient. De waardering voor dit schilderachtige meesterwerk moet van de zelfverklaarde gameliefhebbers komen. Stiekem reken ik mezelf daartoe en zodoende heb ik me in Tokio, ondanks de worsteling met de zeeën aan tekst, uiterst vermaakt. Naast de nog altijd magische ontdekkingen van wat je met je goddelijke kwastkrachten allemaal kan uitvreten, zijn het vooral de graphics die daarvoor hebben gezorgd.

Van alle HD-remakes die ik tot nu toe heb gezien, is Okami HD degene waarbij de grafische verbeteringen het meeste indruk maken. De wazige beelden zoals ik mij die van de PlayStation 2 herinner zijn voorgoed verleden tijd. Alles ziet er strak en haarscherp uit, waardoor je nog meer geniet van de prachtige omgevingen.

Helaas heb ik daarbij alleen het begin van de game kunnen spelen. En hoe mooi dat ook mag zijn, de omgevingen die daarna komen zijn nog veel magischer., De vraag is dus of de rest van de game nog meer indruk weet te maken. Ondanks het rustige begin heb ik me uiterst vermaakt. Ik waarborg goede herinneringen aan Okami en met dit HD-laagje komt hij net wat beter uit de verf.

Bovendien heeft de game nu wel alle kans om te schitteren. Op de PlayStation 2 kwam hij uit op het moment dat iedereen al gericht was op de huidige generatie spelcomputers en de Wii-versie werd zonder al te veel aandacht op de markt gedumpt. Het is alleen wel jammer dat er bij de HD-versie geen mogelijkheid is toegevoegd om de lange lappen tekst met een simpele druk op de knop over te slaan. En dan ook die piepende dolfijn nog…

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Een platform game? Sinds wanneer is dat zo? *confused*  Het is meer een action/adventure game a la Zelda. Erg leuke game overigens (Issuun sucks though) en de laatste uren van de game stellen overigens wel wat teleur. Maar laat mensen dat niet afschrikken, het is een awesome game.

 • ik had adction adventure in mijn hoofd terwijl ik platform opschreef. Stom, ik pas het even aan :)

 • Oh dan, brain-hands wisselstoring. :P

 • Deze wil ik wel in mijn collectie hebben.

 • Heb 't altijd een toffe game gevonden, maar de HD versie hoeft van mij niet perse!

 • Must Have!

 • Gewoon een onmisbare ervaring voor iedereen die zichzelf 'gamer' noemt.

 • Ik wil hem. Ik moet hem. Heb de remake van de Wii ook, maar man, ik kan nooit het geduld opbrengen om de game uit te spelen door de soms waardeloze controls.

 • Geweldige game ! Om sommige vlakken overtreft het Zelda. Deze game moet iedere gamer gewoon gespeeld hebben. Zo veel memorabele momenten…

 • Deze game is zo ontzettend geweldig… Prachtige werelden, leuke personages en sterke gameplay maken deze game tot een topper! En dat gedoe over stemmetje en teksten is imo flink gezeik….

 • Die wii versie was pauper met die motion controls en gebrek aan de prachtige credits. :lol:
  Ik hoop dat deze het goed doet, maar ben er zelf wel klaar mee na een paar playthroughs op de mighty ps2.

 • Ik snap het gezeur over die lappen tekst en de stemmetjes niet, ik vind er zelf niks mis mee. En bovendien was er op de wii-versie wel een skip-knop bij de cutscenes, dus die zal er hier vast ook wel weer in zitten.

 • Okami HD  XBOX 360 & PC

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren