1. Vijf top games voor de iPhone 5

Vijf top games voor de iPhone 5

Eind september kwam de iPhone 5 in Nederland. Inmiddels hebben wij een tijdje met de nieuwe telefoon van Apple mogen spelen. Bij de vorige modellen schreven we elke keer een artikel over de telefoon zelf, maar kwam het eigenlijk altijd telkens op hetzelfde neer: een goede upgrade op het moment dat je met een ouder model dan de vorige uitvoering rondliep. Bij de iPhone 5 is dat ook het geval. De telefoon is het naar mijn mening niet waard wanneer je een 4S bezit, maar met een ouder model in het bezit is het een topupgrade. Zeker nu er de laatste tijd heel wat toffe games zijn uitgekomen. We weten het: de meeste baseren de aanschaf van een telefoon niet op het gameaanbod, maar als je er dan toch één hebt, dan heb je hier wel mooi de vijf must-have games in willekeurige volgorde!

Rayman Jungle Run

Rayman Jungle Run is een perfecte game voor de mobiele telefoon. De vele beschikbare levels zijn allemaal snel uit te spelen en de gameplay is heel simpel. Hoofdpersonage Rayman loopt automatisch door de prachtig vormgegeven levels en door een simpel tikje op het scherm voer je verschillende acties uit. Timing is daarbij van levensbelang. Even te laat tikken en je mist een sprong, waardoor je in het ravijn belandt. Dankzij het scherm van de iPhone 5 kan je net iets verder vooruit kijken, waardoor je minder vaak mis zit. Aan het begin is Rayman Jungle Run redelijk makkelijk, maar om in de latere levels alle Looms te verzamelen moet je van goeden huize komen.

FIFA 13

FIFA 13 is niet alleen op de spelcomputer een genot om te spelen. Op de iPhone 5 staat de game ook zijn mannetje. De game is gelijk geoptimaliseerd voor het grotere iPhone-beeldscherm, waardoor je net wat meer ruimte hebt om je duimen op het scherm te leggen. Daardoor komen ‘foute’ acties minder voor, omdat je per ongeluk om het verkeerde knopje drukt. Daarbovenop is er nu een multiplayermodus, kun je een carrière starten en ziet het er allemaal goed uit.

Bad Piggies

Van de maker van Angry Birds komt Bad Piggies. De gefrustreerde vogels zijn ingeruild voor de olijke groene biggen, die weer eens een plan hebben bedacht om de eieren van de vogels te jatten. Helaas valt dit papieren plan in honderden stukjes uiteen en moet je alle stukjes in de wereld verzamelen. Per level doe je dat door een paar voorwerpen te combineren tot een voertuig en daarmee een parcours af te leggen. Ter Land, Ter Zee en In De Lucht is er niks bij. Het klooien met de onderdelen gaat makkelijker op het grote scherm, waardoor je minder snel mislukte constructies hebt. De game is een stuk pittiger dan Angry Birds, maar daardoor ook een stuk interessanter.

Lili

Lili is een game die laat zien waartoe de iPhone 5 in staat is. Een prachtig tropisch eiland wordt op het beeld getoverd, waarbij vooral de momenten in de buurt van zee in combinatie met het prachtige zonlichtinval indruk maakt. Ook de soepelheid van de game mag er zijn. Ondanks de indrukwekkende plaatjes loopt de game zonder framerate-problemen. Het is alleen jammer dat de inhoud van de game wat minder interessant is. Als een klein meisje moet je voor een schoolproject speciale bloemen verzamelen. Lili is daarmee vooral een show-off game en laten we eerlijk zijn: dat is fijn om te hebben als je met haters te maken hebt.

Real Racing 3

De laatste game in dit rijtje is een geval apart. Dat komt doordat Real Racing 3 nog niet uit is. Toch hebben we hem er bij gezet omdat de game met zijn eerste trailer tijdens de aankondiging van de iPhone 5 enorm veel indruk maakte. Bovendien zijn zijn voorgangers allebei topgames, waardoor we een heel goed gevoel hebben bij dit derde deel. Met het bredere scherm heb je een beter overzicht van alles wat om je heen gebeurt en is anticiperen waarschijnlijk een stuk makkelijker. Hou hem in de gaten en als hij er is: download de racetitel en scheur er mee weg!

Uiteraard is deze Top 5 slechts een klein gedeelte van het geen wat er op dit moment op de iPhone 5 beschikbaar is. Heb jij zelf een toffe game, deel die dan hieronder met ons en alle iPhone-bezitters!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Een artikel over de iPhone 5 en dan een plaatje van de iPhone 4 op de frontpage zetten?

 • Verschil blijft minimaal.

 • Ik had het nog niet eens gemerkt. ;)

 • Toch het verschil tussen de beste telefoon van dit jaar en de beste telefoon van vorig jaar.

 • Haha, foutje van de stagiair!

 • Whahaha meningen verschillen.
  Telefoon van het jaar… lol…

 • Die "Lili"-game ziet er vet uit. :)

 • Oké dus eerst een iOS item, en dan iPhone 5? Beetje teveel van het goede niet…
  Lili ziet er erg goed uit! :)

 • De enige echte toffe exclusieve game is Real Racing en die is nog niet uit.  Bad Piggies is een aanrader, ook voor Android.

 • Inderdaad Rovio heeft echt zijn best op Bad Piggies gedaan, echt een goed spel

 • Wanneer worden de Android gebruikers is een keer geadviseerd? Het lijkt mij dat er meer Android gebruikers hier zitten dan ios klanten. Of heeft elk redactielid een iPhone 5 plus nieuwe iPad gehad??? Mede door het overdreven hoge cijfer aan FIFA en de vele echte aandacht aan bepaalde games begint een groot gedeelte van de bezoekers steed meer te twijfelen aan de geloofwaardigheid van deze ooit zo goede site. Dan begin ik persoonlijk steeds meer te neigen naar jullie collega's van pu.nl.

 • Doe mij maar de Galaxy S3 :)

 • sowieso, ik heb 'm

 • gefeliciteerd

 • Eerder gecondoleerd

 • Lang leve m'n Samsung Galaxy Gio van 100 euro met sim-only voor 15 euro per maand (met internet)! Gamen doe ik thuis wel en ik heb geen zin meer om 60 euro per maand te betalen voor een telefoon met apps die m'n Gio ook gewoon aan kan: Bellen, internetten en whatsapp…

 • Infinity Blade 2?

 • en nu een top 5 van Windows 7.5 Mango, en Android!
  - of houden jullie alleen bij de iphone net als fifa vs pes? just curious..

 • Dat je om Android vraagt snap ik, maar Windows Mango? Lol…

 • Er zitten anders heel wat titels op de Windows Phone 7, dus waarom zou dat niet kunnen? ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren