1. Horizon Festival-ambassadeur leander-rx7: 'Geleerd van racegames'

Horizon Festival-ambassadeur leander-rx7: 'Geleerd van racegames'

Nog maar acht dagen, en dan is het zover: de lancering van Forza Horizon op Forza Horizon Festival! We laten hierbij onze tweede ambassadeur aan het woord in de aanloop naar het grootse racegamefeest. Leander van der Linden, ook wel bekend als leander-rx7, is immers een groot liefhebber van racegames én bezitter van een Mazda RX-7, die uiteraard ook meekomt naar het festival:

“Auto’s en games zijn de ideale combinatie. Voor velen is het niet mogelijk om in het echt in supercars te rijden of zelfs met een simpelere auto op een circuit te gaan. Games bieden iedereen die mogelijkheid. Of je nu van pure arcade racers houdt zoals Need for Speed: Hot Pursuit, de tuning in Need for Speed Underground, racesims zoals Forza Motorsport en Gran Turismo of wildere games zoals Shift en Grid. Je kunt racen op circuits, rallystages, de snelweg of door een stad in allerlei verschillende auto’s, van extreme exotics tot een simpele Peugeot, en van American muscle tot Le Mans Prototypes.”

“Ik heb zelf zo’n beetje elke racegame gespeeld die sinds Need for Speed: Underground is uitgekomen, maar mijn roots in racegaming liggen bij Gran Turismo 3. Als klein jongetje met een PlayStation 2 en vele kijkuren naar The Fast and The Furious bood Need for Speed: Underground misschien wel een logische uitkomst. De groene Eclipse en de rode RX-7 uit de film namaken om er vervolgens, net als in de film, mee door de straten te racen. Nu ik zelf in een tweede generatie Mazda RX-7 rijd, ben ik deze vorm van tuning veel minder gaan waarderen. Er is veel meer aan een auto te doen dan een bodykit, nitro, neon en 18’ chromen wielen monteren en meedoen aan illegale nachtraces.

“Zo zijn er ook zaken als wegligging, motortuning en koppel, en weet ik nu dat achterwielaandrijving de meeste fun geeft. Bovendien is racen op een circuit veel leuker, uitdagender, veiliger en vanzelfsprekend legaler. Dat leerde ik op de PS2 met GT3. De eerste auto die ik daarin kocht, op aanraden van mijn neef, was de Toyota Corolla AE86 – hachi-roku, zo heet ‘ie in het Japans. Vederlicht, sterke motor, achterwielaandrijving en sublieme wegligging. Waarschijnlijk ben ik zo verliefd geworden op achterwielaangedreven Japanse sportcoupes, zoals mijn eigen RX-7.”

“En toen ontdekte ik driften. Ook via games, zoals Race Driver: Grid, Need for Speed: Pro Street en Shift. Op een circuit of een afgesloten terrein, in (je raad het al) achterwielaangedreven Japanse sportcoupé's. Vervolgens ben ik daar meer dingen over gaan opzoeken. Dan kom je automatisch bij communities terecht zoals Speedhunters. Eerder richtte die site zich vooral op driften, maar tegenwoordig plaatsen ze artikelen over allerlei events van verschillende “scenes” in de autowereld. Of 7tune, dat focust op Japanse wagens en JDM (Japanese Domestic Market). Wat ik hier vooral van meegekregen heb, is dat een extra lip of spoiler, flinke verlaging en een set velgen met banden die mooi in de wielkasten passen, de auto er tien keer beter uit laten zien met de standaard body en bumpers. Om er vervolgens dwars mee door de bocht te gaan en de grootste plezier te hebben.”

“Waarom ik gekozen heb voor een RX-7 van de tweede generatie? Een RX-7 is speciaal: de lijnen, de ideale gewichtsverdeling en natuurlijk de wankelmotor voorin. Zelf heb ik ook net het een en ander aan de auto gedaan. Zo is hij verlaagd met coilovers, heb ik een voorspoiler (of: lip) van een Nissan 200SX gemonteerd en een set (unieke Japanse!) velgen gemonteerd. Plannen voor de toekomst zullen vooral motorisch zijn, evenals herspuiten en zorgen dat ik ermee op het circuit kan (nadat ik wat meer rijervaring heb én vertrouwen in de RX-7).”

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Leuk dit hou van deze game:D

 • Beste IG  Heel leuk hoor het evenement in Katwijk :D Maar hoe kun je dit terrein bereiken met het openbaar vervoer ? Ik heb er echt veel zin in .. De camera is al opgeladen en Forza 4 wordt hier kapot gespeeld <3  tot Donderdag

 • Ga naar 9292, vul je adresgegevens in, vul je destinatie in en hoppa ;)

 • Ga rustig met de auto. Als er maar niemand keihard gaat staan lachen om m'n witte astra station van de zaak!!!

 • veeman de beste !!

 • heb er nu al zin in
  maar ik hoop dat forza 4 een game word die ze allemaal overtreft:
  het nacht racen van underground
  het rally van dirt en
  het circuit racing van forza 3  dan is de game perfect

 • Eh, wattus?

 • heb er nu al zin in
  maar ik hoop dat forza 4 een game word die ze allemaal overtreft:
  het nacht racen van underground
  het rally van dirt en
  het circuit racing van forza 3  dan is de game perfect

 • Juist Forza 4 is al een jaartje uit he ;)  maar ik snap je idee :P

 • Die auto van je waar je het de hele tijd over heb die kom ik wel even bewonderen de 25ste. Nu ben ik benieuwd :)

 • ik ga jou keihard uitlachen met je witte opel zeker die dude die naast je zit

 • leuk

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren