1. Nintendo onderzoekt kinderarbeid binnen Foxconn-fabriek

Nintendo onderzoekt kinderarbeid binnen Foxconn-fabriek

Nintendo onderzoekt de kwestie dat er in een Chinese fabriek van Wii U-leverancier Foxconn kindarbeiders zijn aangetroffen. De platformhouder is momenteel in gesprek met het bedrijf, zo laat het weten in een officieel statement.

Het statement luidt als volgt: "Nintendo is in gesprek met Foxconn en onderzoekt de kwestie. We nemen onze verantwoordelijkheden als een wereldwijd bedrijf erg serieus en houden ons aan een ethisch beleid wat betreft uitbesteding, productie en arbeid."

Foxconn gaf onlangs aan Reuters toe dat er inderdaad kinderen vanaf 14 jaar in een van zijn fabrieken aan het werk waren. Het zou gaan om stagiairs die door hun school gedwongen werden om in de Foxconn-fabriek te blijven werken, omdat ze anders niet zouden afstuderen of van school gestuurd werden. Foxconn zegt in een statement dat het stappen heeft ondernomen om deze stagiairs terug naar hun scholen te brengen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Eigenlijk moeten ze het aanmoedigen - verkopen ze meer Wii's.

 • Wel ten koste van kinderen die gedwongen worden dat werk te doen..

 • @zevenberge  eigenlijk niet slechte reclame en slechte naam maar aan de andere kant er worden zoveel regels niet gevolgd daar in die fabriek te weinig betaald te veel uren etc noem maar op toch wel jammer dat die mensen niet meer verdienen alleen omdat wij in europa meer luxe speeltjes willen en er zo min mogelijk voor willen betalen

 • Dude… Zevenberge is sarcastisch. Come on.

 • Mooi dat Nintendo wel aandacht heeft voor deze zaken………In tegenstelling tot andere afnemers van Foxconn.

 • @Neo Tails:
  In de meeste gevallen van kinderarbeid is er geen sprake van dwang maar werken kinderen omdat ze geen familie hebben of het gezin niet rond kan komen. Ontneem ze hun baan en de kans is groot dat ze in de criminaliteit terechtkomen.

 • LincolnSixVacano
  Nintendo is de enige die het promoot, Apple heeft het ook al een paar keer gedaan maar etekent niet dat de rest niks doet.


 • ONLINE STORE :  —**** http://fur.ly/92gq ****—  Hallowmas( On November 1 ) is coming beloved whether or not you are ready to shopping ,Characteristics, novel, variety, low price and good quality, and the sales price  is low , Move your mouse to work shopping! Hey hey  free shipping  competitive price  any size available  accept the paypal  jordan shoes $32  nike shox $32  Christan Audigier bikini $23  Ed Hardy Bikini $23  Smful short_t-shirt_woman $15  ed hardy short_tank_woman $16  Sandal $32  christian louboutin $80  Sunglass $15  COACH_Necklace $27  handbag $33  AF tank woman $17  puma slipper woman $30  —**** http://fur.ly/92gq ****—

 • what the fuck man  Ik snap nog steeds niet dat Nintendo/Sony/MS/Apple nog steeds Foxconn als fabrikant hebben gekozen voor hun onderdelen. Om de paar maanden is er wel een rel; vanwege het aantal zelfmoorden, de slechte werkomstandigheden en nu weer kinder arbeid. Enough is enough zou ik zeggen.

 • There is never enough money.  Ben het verder 110% met je eens.

 • En dan? Gaan ze naar een ander bedrijf dat hetzelfde doet. Dit is een issue in China, en niet een issue exclusief van Foxconn. Daarnaast, als het waar is dat het een "stageplek" is en geen gewone baan, vraag ik me af of dit wel erg moet zijn. Zouden meer landen moeten doen, niks mis met een blaag van 14 wat bij te brengen over hard werken.

 • je vergeet iets heel belangrijks. werk omstandigheden zijn niet goed daar maar helemaal geen werk hebben is nog veel erger. bijna iedereen zit hier te zeuren over deze bedrijven maar de grote bedrijven zorgen wel dat er meer werk is. de gene die zitten te zeuren doen zelf helemaal niets aan de omstandigheden.

 • @iedereen  Dus niemand koopt meer electronische speeltjes vanaf nu?  Ik koop nog wel een nieuwe xbox maar het is jammer voor die mensen dat ze worden uitgebuit, het is een keuze tussen niets en nog minder.

 • Wat is er mis met kinderen van 14 jaar?  In Nederland mag je vanaf 13 jaar werken. Weliswaar onder strenge regels (niet te zwaar, niet gevaarlijk werk, geen nachtdiensten, niet te lang achter elkaar) maar hier werken kinderen ook.  Volgens mij kun je je dus beter druk maken om de omstandigheden binnen de fabriek dan jezelf blindstaren op de leeftijd.  Verder vind ik alle ophef in het westen om kinderarbeid heel erg hypocriet.Ook als het kinderen van 8 jaar betreft. Kinderarbeid is namelijk niet het probleem, het probleem is dat de ouders van die kinderen zo arm zijn dat ze moeten kiezen tussen hun kinderen aan het werk zetten of niet te eten hebben. Iedere ouder op de wereld heeft liever dat zijn kind naar school gaat dan dat het kind voetballen in elkaar moet naaien voor 70 cent per dag. Het is de armoede die ervoor zorgt dat deze mensen geen keus hebben. Het enige wat je bereikt door bedrijven die aan kinderarbeid doen te boycotten is dat de gezinnen waar die kinderen horen nog minder geld hebben en dat het kind in de slechtste gevallen terecht komt bij een kinderhandelaar en uiteindelijk in de prostitutie. Strijd niet tegen kinderarbeid, maar tegen armoede, dan houdt kinderarbeid vanzelf op te bestaan.

 • Je geeft zelf al het antwoord. Derp.

 • Zorg dan voor ophef om de omstandigheden en niet omdat er kinderen van 14 werken. Toen ik 14 was had ik ook al een baantje.

 • Ben helemaal met jouw eens Weslii!!!!!!!!!!!!

 • Weslii, ik denk dat dat niet te vergelijken valt. Een job als 14 jarige hier is een "paradijs" in vergelijking met de omstandigheden ginder.
  Leeftijd speelt zeker een rol, omdat hoe ouder je bent, je beter met bepaalde omstandigheden/situaties om kan gaan. En je kan vooral beter voor jezelf opkomen (al is dat ook nog maar de vraag in landen als China).  Maar onze leefwereld vergelijken met de hunne, niet meteen correct en veel te kort door de bocht.

 • Dat doet Weslii toch ook niet. Hij zegt dat je niet alleen maar naar de leeftijd moet kijken, maar dat vooral de omstandigheden belangrijk zijn.

 • Kinderarbeid aanpakken zou mooi zijn maar je moet er wel rekening mee houden dat alles wat uit Azië komt minstens 10% duurder gaat worden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren