1. Cyberpunk 2077 heeft sandbox als spelwereld

Cyberpunk 2077 heeft sandbox als spelwereld

Cyberpunk 2077, de nieuwe role-playing game van Witcher-ontwikkelaar CD Projekt, wordt een sandbox-spel. Dit heeft de studio aangekondigd tijdens een eigen persconferentie die eerder vanavond plaatsvond.

Cyberpunk 2077 speelt zich af in een grote stad waarvoor CD Projekt de term 'night city' hanteert. De futuristische stad wordt gebaseerd op de huidige wereld, maar dan met een technologische vooruitgang van 50 jaar. De makers beloven een grote hoeveelheid wapens, upgrades, implantaten en high-tech gadgets. Voor de game is een weblog gelanceerd, cyberpunk.net, waar fans kunnen zoeken naar hints over het spel de komende maanden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ziet er wel grappig uit, even kijken wat het wordt.


 • ONLINE STORE :  —**** http://fur.ly/92gq ****—  Hallowmas( On November 1 ) is coming beloved whether or not you are ready to shopping ,Characteristics, novel, variety, low price and good quality, and the sales price  is low , Move your mouse to work shopping! Hey hey  free shipping  competitive price  any size available  accept the paypal  jordan shoes $32  nike shox $32  Christan Audigier bikini $23  Ed Hardy Bikini $23  Smful short_t-shirt_woman $15  ed hardy short_tank_woman $16  Sandal $32  christian louboutin $80  Sunglass $15  COACH_Necklace $27  handbag $33  AF tank woman $17  puma slipper woman $30  —**** http://fur.ly/92gq ****—

 • Soort Deus-Ex + Dishonored?
  Me Gusta

 • Ontwikkelaar met goede staat van dienst binnen het genre (role playing), interessante setting en mijn voorliefde voor goede sandbox games maakt dat ik zeer benieuwd ben naar deze game.

 • Ben benieuwd of het wat wordt!

 • Same here!

 • and here!

 • Klinkt als een fantastisch idee. Nu de uitwerking nog. Tof dat het team van The Witcher erachter zit. Moet wel hard gaan worden.

 • PC? Of ook consoles?

 • Maar wat is een sandbox? GTA heeft een open wereld en dat wordt een sandbox genoemd, Skyrim heeft een open wereld en dat wordt een open-wereld-rpg genoemd, maar is dat niet even goed een sandbox.  Bestaat er wel een eenduidige definitie van sandbox?

 • In een Sandbox game heeft de speler de mogelijkheid om de wereld aan te passen, dus eigenlijk om zelf dingen te bouwen die niet standaard in de game zitten. Skyrim is dus geen sandbox-game en GTA ook niet, Minecraft is een sandbox-game. Je kunt helemaal zelf bepalen wat er in komt, net als in een zandbak.  Een huis bouwen via een scripted event is dus ook niet sandbox, zelf bepalen waar het huis komt te staan wel, want dan is de wereld echt uniek te noemen.  Dus met andere woorden, sandbox geeft je de mogelijkheid om een echte unieke wereld de bouwen en een ''open world"-game is een game die zich afspeelt in een naadloos aan elkaar geschakelde wereld waar je zelf de volgorde van progress in bepaald.  De term wordt vaak met elkaar verward, dus of het hier om een sandbox -game gaat. Denk het niet…

 • "Free Roaming" vind ik een betere term.

 • Ik zeg niet dat wikipedia leidend is maar daar wordt in ieder geval een andere uitleg gegeven dan jij geeft:  http://nl.wikipedia.org/wiki/Sandbox_…)  Conclusie: het is totaal onduidelijk wat een sandbox game is.

 • Je link werkt niet, maar het verschil is niet alleen voor jou onduidelijk. Het wordt behoorlijk vaak door elkaar heen gehaald. Echter kun je zelf toch beoordelen of het een open wereld-game is of een sandbox en of het je aanspreekt.  Nogmaals; de naam Sandbox zegt het al; in een zandbak creeer je ook uit zand bepaalde dingen. Free Roam of Open world spreekt gewoon voor zich en daarnaast worden ze gewoon door elkaar gehaald. Dus zo een probleem is het toch niet? Je kunt zelf wel inschatten wat Sandbox-game is en Open world-game.  Ik wist zelf ook het verschil niet, bij sandbox dacht ik ook aan GTA, maar dit komt omdat blijkbaar de media het verschil ook niet weten. Ik wist echter wel dat het op vrijheid gebaseerd was en het een vrije wereld was en dat is het belangrijkst!  EDIT: http://en.wikipedia.org/wiki/Open_world

 • Nogmaals, dat is niet helemaal zeker. Op de Nederlandse wiki staat dit:  "In spellen die meerdere spelmodussen hebben, waaronder sandboxmode, is vaak alles sowieso vrijgespeeld in de sandboxmodus en heeft de speler meestal oneindig veel geld, grondstoffen of andere dingen die noodzakelijk zijn om spullen te kopen/maken in het spel. Voorbeeld: de sandboxmode in RollerCoaster Tycoon 3 waarin de speler oneindig veel geld heeft en bijna alle pretparkattracties standaard kan gebruiken. In vele spellen van Rockstar Games, bijvoorbeeld het in 2001 uitgebrachte Grand Theft Auto III, het in 2010 uitgebrachte spel Red Dead Redemption en in 2011 uitgebrachte spel L.A. Noire worden vaak als invloedrijken spellen in het genre beschouwd. In 2011 was het meest populaire sandboxspel Minecraft, van Mojang AB. Minecraft werd in anderhalf jaar tijd meer dan 1.680.000 keer verkocht"  http://nl.wikipedia.org/wiki/Sandbox  Ik zie niet in waarom de engelstalige wiki meer gelijk zou hebben dan de Nederlandstalige.  de enige juiste conclusie is dus volgens mij dat het een waardeloze term is aangezien een duidelijke definitie ontbreekt.

 • Ik vind het een waardeloze discussie. Jij vraagt om het verschil, ik geef een duidelijk en logisch antwoord. Waarom vraag je om een antwoord als je het blijkbaar van Wikipedia af kunt halen en dat geloofwaardiger beschouwt?  Wat klinkt logisch? Dat Minecraft en GTA in hetzelfde genre vallen of dat Minecraft een Sandbox game is, GTA een Free Roam (of Open World) Actie Game is en Skyrim een Open World (of Free Roam) RPG is? Sandbox-modi in bepaalde game is gewoon een verwijzing naar die vrijheid, maar dat maakt het nog geen Sandbox-game.  Maar geef het beestje een naampje. Ik begrijp wat IG bedoeld. :)

 • Sandbox: Garry's Mod, Minecraft.
  Free roaming/Open world: GTA, Just Cause 2.  Duidelijk toch?
  De gameplay verschillen zijn overduidelijk.

 • en in gta zit helemaal geen zand

 • Deze game heeft zeker mijn aandacht. Ben heel benieuwd!

 • The Witcher 2 was game of the year voor mij dus laat deze game maar komen :).

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren