1. Voice-chat op Wii U alleen met GamePad en headset

Voice-chat op Wii U alleen met GamePad en headset

Om te kunnen voice-chatten in games op Wii U, hebben gebruikers in ieder geval een headset nodig die ze in de GamePad moeten pluggen. Dat vertelt Nintendo aan Kotaku.

De GamePad zelf beschikt ook over een microfoon en speakers, maar deze kunnen worden gebruikt voor in-game voice-chat. Mogelijk krijgt de spelcomputer deze optie wel in de toekomst, of via een app die gedraaid kan worden als er geen game wordt gespeeld. Nintendo heeft deze mogelijkheid namelijk al een keer getoond in een video.

Vooralsnog is in-game voice-chat alleen mogelijk met een headset, zoals een gelicenseerde headset van Turtle Beach of MadCatz (Tritton). Het is nog onduidelijk of headsets zonder officiële licentie gebruikt kunnen worden voor voice-chat. De headset wordt aangesloten via de koptelefoonpoort van de GamePad. Dat gebeurt altijd met een kabel; draadloze headsets zijn vooralsnog geen optie op Wii U.

De Pro Controller van de Wii U heeft geen koptelefoonaansluiting, dus gamers die met die controller willen spelen en willen chatten tijdens een game, moeten de GamePad in de buurt neerleggen om de headset op aan te sluiten.

Per game

Anders dan op Xbox 360 is het chatsysteem niet voor het hele systeem, maar per game geregeld. Het is dus niet mogelijk om te chatten met iemand die een andere game aan het spelen is. Ook niet elke game zal bij lancering voice-chat-ondersteuning bieden. Onder de games die dat wel doen, bevinden zich Assassin's Creed 3, Call of Duty: Black Ops 2 en Mass Effect 3.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ah, er wordt eindelijk meer duidelijk over het online gebeuren. Zoals ik en velen al verwachtte, Nintendo doet het (in ieder geval op het online gebied) gewoon wéér niet. Nintendo is being Nintendo.

 • em, dit is gewoon hetzelfde principe als de PS3, en de xbox 360 (want de xbox-headset is echt drie keer niets)


 • ONLINE STORE :  —**** http://fur.ly/92gq ****—  Hallowmas( On November 1 ) is coming beloved whether or not you are ready to shopping ,Characteristics, novel, variety, low price and good quality, and the sales price  is low , Move your mouse to work shopping! Hey hey  free shipping  competitive price  any size available  accept the paypal  jordan shoes $32  nike shox $32  Christan Audigier bikini $23  Ed Hardy Bikini $23  Smful short_t-shirt_woman $15  ed hardy short_tank_woman $16  Sandal $32  christian louboutin $80  Sunglass $15  COACH_Necklace $27  handbag $33  AF tank woman $17  puma slipper woman $30  —**** http://fur.ly/92gq ****—

 • Haha, dit is zó Nintendo. Ze kunnen ook echt alleen maar games maken, hardware moeten ze aan anderen over laten.

 • Idd, maar ook software kunnen ze dus niet maken. Dat terwijl ze zo hun best doen door op Apple te lijken en diverse manieren van presentatie te kopieren.  Als je kijkt naar de UI heeft dat behoorlijk wat weg van Tiger op de Wii.

 • Dat ze op appel lijken dat ben ik helemaal niet met je eens..
  Nintendo heeft nog steeds een eigen stijl.

 • Nog steeds een eigen stijl? Die hebben ze met de komst van de Wii overboord gegooid hoor. Alles is nu Apple like, de vormgeving van het Wii OS leek echt op Tiger, alleen de Interaction Design was natuurlijk slechter.

 • Iwata riep een jaar of 2 geleden toch duidelijk dat Nintendo besefte dat men voor zaken als een Operatig System en een Online Systeem contact moest leggen met externe partijen die daarin gespecialiseerd waren en niet langer game-designers op dat soort klussen zouden moeten zetten omdat die nou eenmaal beter zijn in het maken van games..  En dan lees je later dat de man achter Animal Crossing verantwoordelijk is voor het hele Mii-Verse gebeuren en dat online opnieuw een lachertje lijkt te worden… Hoe krijgen ze het toch steeds weer voor elkaar…

 • Bij de PS3 is het ook per game, maar het is inderdaad een beetje onhandig dat je een aparte headset nodig hebt terwijl er in de gamepad een microfoon zit en dat je met de pro controller de gamepad langs je moet leggen als je online wil communiceren.

 • Qua online mogelijkheden is dit gewoon nog Xbox 1 in het eerste jaar. Belachelijk dat Iwata serieus durfde te verkondigen dat ze zich meer op de coregamer wilde gaan focussen.
  De template (X Live!) lag er meneer Nintendo! Online wordt het gewoon weer om te huilen met een onvolwassen Fabeltjeskrant sfeer met iemand van het Animal Crossing team achter het roer.  - Geen algemeen achievement systeem;
  - Een downgrade van online communiceren tov de huidige standaard;
  - Een berichten systeem ala Fisher Price;
  - Games die ook op 6 a 7 jaar oude tech verschijnen niet eens in native 1080p kunnen draaien. WiiU can't do some stuff that Xbox 360 can and vice versa incoming;
  - Gestremde multimedia mogelijkheden (geen blu-ray/dvd, ws niet eens muziek!!);
  - Geen ethernet aansluiting (ik haat wifi online gamen);
  - Over 2 jaar wanneer de nieuwe Zelda naar alle waarschijnlijkheid zal verschijnen, dan zullen we visueel weer enorm teleurgesteld zijn omdat alles wat op andere consoles verschijnt er tig keer beter uitziet. (Skyward Sword had buiten de vaak frustrerende controls dit ook als achilleshiel);
  - Alle grote games zoals Assassins Creed, CoD etc. zullen of helemaal niet meer verschijnen na 2 jaar of in zo'n retarded uitvoering dat iedereen het links laat liggen en third party het sowieso niet meer uitbrengt op Nintendo's console. GTA 5, maybe. GTA 6 forget it!  Nee dit wordt weer een console met een enorme 'relevante' software droogte na een anderhalf a 2 jaar.

 • Jij hebt het helemaal fout dude, er zijn genoeg games die wel in 1080p te spelen zijn. Online gedeelte weet je ook niks over, dus daar kunnen we nog niks over zeggen. Waarom wordt dit wel meteen geloofd? Want week geleden is ook gezegd dat de wii u 19x krachtiger is dan current gen, dat geloof je toch ook niet?  Nog 1 maand dan weten we alles, als er geen nintendo direct komt voor die tijd die alles over het online gedeelte uitlegt!

 • Wát?! Geen ethernet aansluiting? Pre-order cancelled lol (I'm serious). Ik haat wi-fi gaming met een passie. Zo instabiel als de pest.

 • @Rez1
  Nintendo pakt het altijd anders aan dan andere, sommige dingen zijn beter dan de concurrentie, en andere zijn weer aanzienlijk minder. Vergeet niet dat de WiiU nog vollop updates zal krijgen om functies toe te voegen aan het apparaat.  En even serieus, als je Wi-Fi instabiel vind dan moet je toch echt eens een fatsoenlijke router gaan zoeken. De moderne routers (met bijvoorbeeld beaming technologie) leveren een zeer stabiele verbinding tegenwoordig, en vergeet niet je channel goed in te stellen. Ik speel al jaren op Wi-Fi, wat jullie zeggen is allang verleden tijd.

 • @yjahmesio;
  In ieder geval is alles wat er nu uitkomt weer terug gehaald naar niet native 1080p. O en als Nintendo zelf niet eens een generieke 2D platform game in 1080p kan draaien…. I rest my case.
  Kom even met iets waar we wel wat aan hebben ipv de standaard bullshit post met je "je hebt het helemaal fout" en Metroid avatar…  @MagicFeather;
  Wat pakt Nintendo beter aan wat voor ons coregamers wel beter is dan bij de concurrent? En updates :lol: Heb je de afgelopen 6 jaar een Wii tot je beschikking gehad?
  Wifi is en blijft altijd gevoeliger dan kabel /discussie  Alsjeblieft mensen kom niet met van die gare argumenten. Nintendo levert al jaren niet meer qua hardware wat geschikt is om mee te lopen met de concurrent. Over 2 jaar is het apparaat alleen nog maar aan voor de 3 Nintendo titels die geen spinoff zijn en verder kan alleen oma er dan nog veel plezier aan beleven!

 • Nee, dat is lekker redeneren.

 • @REz1  Ik heb nu een ps3 en een xbox, avatar van metroid is puur omdat ik dat de vetste game vind die ik ooit heb gespeeld. En daar bij praat je weer onzin, er zijn meer games die in 1080p draaien, jij hebt het nu over 2 games die terug gedraaid zijn, en daarbij is dat helemaal niet zeker. Pas wanneer je iemand het hoort zeggen moet je het geloven, zoals ik tegen jouw zeg er zijn paar developers die zelf hebben gezegd dat games van hun op 1080p draaien. Ik heb sky landers intervieuw gezien waar hij duidelijk zei deze game draait op 1080p, developers van puddle precies het zelfde, toki tori 2 precies het zelfde. Zijn dat niet genoeg argumenten?  Jij roept dingen waar zijn jouw argumenten? of ben je gewoon een nintendo hater? Alles wat ik roep komt uit een interview dus ik heb een argument dude!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • @ REz1 egt, waar zeik je allemaal over, je klinkt nu net als die meiden van my sweet 16 die gaan schreeuwen omdat ze niet de juiste auto kregen. En
  "yjahmesio" heeft helemaal gelijk

 • @Liquid
  Je kan er gewoon een ethernet-kabel in stoppen m.b.v. de Wii Lan Adapter. ;)

 • Dude, koop een nieuwe router als je niet kan gamen over Wifi. Ik speel daar gewoon BF3 over op de PC (ping <30) terwijl de rest van de familie er ook over browsed en download.
  Wat een argument :')  Verder ben ik het eens met een aantal punten van je, maar je aannames over 2 jaar slaan ook nergens op.

 • @yjahmesio;
  Wow! Toki Tori en Skylanders nog wel! Waarom noem je niet meteen de re-re-rerun van Monster Hunter 3 erbij? Chapeau dat de Wii U zulke titels in 1080p kan draaien :')  Maar Nintendo komt ermee weg want ze hebben een grote fanbase die door titels als Zelda en de niet spin-off Mario's het kleine plassertje doen laten kloppen. Ze zijn dan even al die kut maanden zonder vertier weer vergeten. Zelfs na een klote e3 zuigen ze nog het wit uit Iwata's ogen, terwijl hij niets anders heeft laten zien dan derde rangs troep dat alleen maar leuk is voor het Kinder Suprise familietje. Niets cores bij.
  Eén mazzel hebben jullie wel. Over 2 jaar kan je weer bakken vol met shovelware bij de Albert Heijn en Aldi kopen. Het steuntrekkers programma op gamesgebied is dan weer in volle gang net als op de Wii nu. En al die arme 'next gen gamers' moeten helemaal naar een speciaalzaak :'(

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren