1. Nintendo eShop round-up

Nintendo eShop round-up

Afgelopen week bracht Nintendo weer een aantal nieuwe games naar de Nintendo 3DS eShop. En met onder andere Pokémon, een verrassende Game Boy-klassieker én een spel van Suda51 zit daar voor iedereen wel iets leuks tussen!

Pokémon Dream Radar

Pokémon Dream Radar is het beste te omschrijven als een aanvulling op de pas uitgebrachte DS-spellen Pokémon Black en White 2. In tegenstelling tot wat je zou verwachten maakt Dream Radar géén gebruik van de 3D-mogelijkheden van de Nintendo 3DS. Alleen de augmented reality-functie, waarmee je de ruimte om je heen afspeurt door de 3DS rond te draaien, wordt door het spel benut. En daarmee is eigenlijk ook alles wel gezegd...

De Dream Radar is namelijk niet meer dan een venster waarmee je de zogenaamde “Interdream Zone”, de ruimte tussen dromen en realiteit, kan onderzoeken. In deze zone, die er uitziet als de ruimte waarin je je bevindt, verzamelen zich in de loop van de tijd wolken waar je op kan schieten om zo parels te verzamelen voor een betere uitrusting. Een enkele keer bevatten de wolken geen parels, maar Pokémon die je op hun beurt weer kan vangen door er op te schieten. Alle bemachtigde wezentjes zet je vervolgens weer simpel over naar Black en White 2. Kortom: doodsaaie augmented reality met een Pokémon-tintje.

Dream Radar is een enorme gimmick waarmee je slechts een handvol Pokémon op uiterst saaie wijze kan vangen. Een download is alleen te rechtvaardigen als je eenvoudig een drietal zeldzame Pokémon (de Therian Formes van Tornadus, Thundurus en Landorus) wilt bemachtigen.

Score: 4/10

Mole Mania

Mole Mania is een vergeten Game Boy-spelletje dat in 1996 onder leiding van Shigeru Miyamoto werd ontwikkeld. Je speelt als Muddy Mole, een karakteristieke tekenfilmmol (compleet met zonnebril) die zijn gezin moet redden uit de klauwen van een boze boer.

Het spel zelf is een actie/puzzelgame in de stijl van de oude Zelda-titels, waarin Muddy vijanden moet verslaan om uiteindelijk de eindbaas van iedere wereld te bereiken. Het leuke is dat ieder scherm als het ware uit twee werelden bestaat waarin je je kan verplaatsen; de boven- en de ondergrond. Alleen door op de juiste plekken gaten te graven kan je de vijandjes ontwijken, voorwerpen vinden en de vele puzzels met zwarte ballen oplossen.

Al met al is Mole Mania een simpele, maar vermakelijke puzzelgame. Precies zoals we die in groten getale zagen in het Game Boy tijdperk. Een leuke verrassing voor gamers die hem nog niet kenden.

Score: 7/10

Liberation Maiden

Halverwege dit jaar bracht uitgever Level-5 de compilatiegame Guild01 uit in Japan. Op de cartridge staan vier kleinere spellen die zijn ontwikkeld door bekende en minder bekend namen uit de gamesindustrie, zoals Yoot Saito (SimTower, Odama) en Yasumi Matsuno (Final Fantasy XII). De Guild01-games worden in het Westen los van elkaar uitgebracht als downloadbare titels. Suda51 (No More Heroes, Lollipop Chainsaw) trapt af met zijn spel, Liberation Maiden.

In deze typisch Japanse sci-fi shooter speel je als het meisje Shoko, dat haar vader opvolgt als de president van het futuristische New Japan. Ondanks het feit dat Shoko de leider van de natie is, is zij ook degene die het land moet beschermen tegen een krachtige vijand, die enkele belangrijke gebieden heeft voorzien van flinke legerbases. Dit doet ze met een gigantische mech, die wordt bestuurd door middel van de thumb stick en het touchscreen.

Alhoewel Liberation Maiden een vrij korte game is – je speelt hem in één ruk uit – is het absoluut één van de betere eShop games van de laatste tijd. Het spel zit vol actie, drama en gigantische robots. En dankzij het 3D-effect vliegen de laserstralen en raketten je regelmatig om de oren. Vet!

Score: 8,5/10

Hana Samurai: Art of the Sword

Hana Samurai vertelt het verhaal van een jonge strijder die in het oude Japan een gekidnapte prinses moet bevrijden uit de klauwen van een kwade macht. Hiervoor moet hij natuurlijk eerst stad en land afreizen en de strijd aangaan met tal van krachtige samurai.

Qua gameplay, die grotendeels bestaat uit zwaardgevechten, doet Hana Samurai denken aan de knokpartijen uit de GameCube-klassieker The Legend of Zelda: The Wind Waker. De vele vijanden hanteren namelijk tal van klassieke Japanse wapens die eerst ontweken moeten worden alvorens je je eigen katana tussen hun ribben kan steken. Hierdoor ontstaat een kat-en-muisspel waarin je enerzijds geduldig de aanval van je tegenstander af moet wachten en anderzijds razendsnel toe moet slaan.

Hana Samurai is een spel voor perfectionisten; mensen die hun vijand door en door willen leren kennen om ze vervolgens eervol neer te sabelen. Een goede uitvoering, maar omdat gevecht achter gevecht geplakt is wordt het spel op den duur wel ietwat eentonig.

Score: 7,5/10

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Vroeger mole mania in bezit gehad :) Later omgerolen voor een ander spel. Vond er weinig aan of ik kwam op een gegeven moment niet verder. Of ik vond er niks meer aan omdat ik niet verder kwam :P


 • ONLINE STORE :  —**** http://fur.ly/92gq ****—  Hallowmas( On November 1 ) is coming beloved whether or not you are ready to shopping ,Characteristics, novel, variety, low price and good quality, and the sales price  is low , Move your mouse to work shopping! Hey hey  free shipping  competitive price  any size available  accept the paypal  jordan shoes $32  nike shox $32  Christan Audigier bikini $23  Ed Hardy Bikini $23  Smful short_t-shirt_woman $15  ed hardy short_tank_woman $16  Sandal $32  christian louboutin $80  Sunglass $15  COACH_Necklace $27  handbag $33  AF tank woman $17  puma slipper woman $30  —**** http://fur.ly/92gq ****—

 • Omgerolen…  lol

 • ONLINE STORE :  ===== http://migre.me/bbUHB =====  Hallowmas( On November 1 ) is coming beloved whether or not you are ready to shopping ,Characteristics, novel, variety, low price and good quality, and the sales price is low , Move your mouse to work shopping! Hey hey  free shipping  competitive price  any size available  accept the paypal  jordan shoes $32  nike shox $32  Christan Audigier bikini $23  Ed Hardy Bikini $23  Smful short_t-shirt_woman $15  ed hardy short_tank_woman $16  Sandal $32  christian louboutin $80  Sunglass $15  COACH_Necklace $27  handbag $33  AF tank woman $17  puma slipper woman $30  ===== http://migre.me/bbUHB =====

 • Hana Samurai is de poep!

 • In December komt Chrimson Shroud(deel van Guild01) naar eShop waar ik erg naar uitkijk.

 • Mole Mania heb ik gemist. Wellicht straks eens even bekijken!

 • Ik had nog noot gehoord van Mole Mania.
  Aangezien ik eigenlijk wel verplicht was hem aan te schaffen (;) ) heb ik 'm maar gedownload en het bleek een enorm leuk puzzelspel ala Boxxle/Kwirk te zijn!
  En aangezien mijn moeder verslaafd is aan GameBoy puzzelgames heb ik ff op internet gezocht en de game ook voor haar gekocht :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren