1. 70 miljoen Xbox 360's verkocht, inkomsten dalen

70 miljoen Xbox 360's verkocht, inkomsten dalen

Microsoft heeft sinds de lancering van de Xbox 360 in 2005 70 miljoen exemplaren van de spelcomputer verkocht, zo blijkt uit recent bekendgemaakte kwartaalcijfers. De cijfers tonen ook dat de inkomsten van de Xbox 360-divisie de afgelopen drie maanden zijn gedaald.

De inkomsten zijn met 418 miljoen dollar afgenomen vergeleken met dezelfde periode van vorig jaar. Dat is een daling van 24 procent.

De daling komt doordat er minder consoles zijn verkocht, 1,7 miljoen ten opzichte van 2,3 miljoen, en ook minder games. Dat laatste is omdat Microsoft vorig jaar Gears of War 3 uitbracht, terwijl er afgelopen kwartaal geen exclusieve titel is verschenen. Microsoft haalde wel meer inkomsten uit Xbox Live; de dienst heeft inmiddels 46 miljoen gebruikers, een stijging van vijftien procent ten opzichte van dezelfde periode het jaar daarvoor.

De operationele inkomsten van de Entertainment and Devices-divisie, waar de Xbox 360 onderdeel van uitmaakt, daalde met 94 procent tot 19 miljoen dollar. Dit zou vooral te maken hebben met hogere Research & Development-kosten, met name op het gebied van interactive entertainment. Hoewel Microsoft het niet expliciet zegt, zijn deze kosten waarschijnlijk toe te schrijven aan de ontwikkeling van de volgende Xbox-spelcomputer.

70 miljoen

De huidige spelcomputer van Microsoft, de Xbox 360, was afgelopen kwartaal wederom marktleider in de Verenigde Staten, met een aandeel van 49 procent. Tot op heden zijn er van de console wereldwijd 70 miljoen exemplaren verkocht. Ter vergelijking: van de originele Xbox zijn er ruim 24 miljoen exemplaren verkocht.

Van de PlayStation 3 zijn er volgens de meest recente cijfers wereldwijd 63,9 miljoen exemplaren over de toonbank gegaan. Die cijfers zijn echter van 31 maart, bovendien kwam de PS3 ongeveer een jaar later uit. De Wii is de bestverkopende spelcomputer van deze generatie. Sinds zijn release in 2006, hetzelfde jaar als de PS3-lancering, zijn er ruim 96 miljoen exemplaren verkocht. Die cijfers zijn van afgelopen juni.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • En hoeveel zijn er gehaald omdat hun vorige xbox op rood ging?

 • Die werden gewoon netjes vervangen/gerepareerd onder (verlengde) garantie, dus dat is onzin.

 • Geen onzin, want ik heb ook een nieuwe moeten kopen, omdat mijn garantie net verstreken was.

 • Ik heb zelf een gerepareerde. Maar ik ken ook veel mensen die al aan hun 3e xbox bezig zijn :)

 • Dat bedoel ik nou shadow!

 • Ik heb nog steeds eentje van het eerste uur, nooit enige defecten maar wel heerlijk stofzuig geluid nu en dan :)

 • Idd ik heb ook nog zo'n mooie grote kast, dat geluid heb ik ook idd, maar bijna geen last van als ik met headset op game, wat ik eigenlijk altijd doe ;)

 • Ach ja, aan een launch Xbox 360 heb je tegenwoordig ook weinig, als 'ie het überhaupt nog doet.  Een HD console zonder HDMI port is namelijk vrij zinloos in 2012/  Niet dat er een rede is om in het bezit te zijn van een Xbox 360 anno 2012 natuurlijk.

 • ^  Dit.

 • Mijn eerste uit 2005 is helaas kapot gegaan na 6 jaar trouwe dienst… Nu heb ik nog 6 andere die wel werken :)

 • Ik heb nu mijn 4e versie, allemaal zelf gekocht.


 • ONLINE STORE :  —**** http://fur.ly/92gq ****—  Hallowmas( On November 1 ) is coming beloved whether or not you are ready to shopping ,Characteristics, novel, variety, low price and good quality, and the sales price  is low , Move your mouse to work shopping! Hey hey  free shipping  competitive price  any size available  accept the paypal  jordan shoes $32  nike shox $32  Christan Audigier bikini $23  Ed Hardy Bikini $23  Smful short_t-shirt_woman $15  ed hardy short_tank_woman $16  Sandal $32  christian louboutin $80  Sunglass $15  COACH_Necklace $27  handbag $33  AF tank woman $17  puma slipper woman $30  —**** http://fur.ly/92gq ****—

 • Zit inmiddels al op mijn vierde Xbox. Hopen dat dit bij de 720 niet nodig zal zijn, maar microsoft kennende zullen ze dit bewust wel doen.

 • t is weer diep & diep triest dat zo gouw er een negatieve post voor xbox is de PS3 bezitters klaar staan om te reageren. Alsjeblieft zeg, wij hebben misschien vele dingen niet, die jullie PS3 gebruikers wel kunnen. Wij zijn blij met onze console anders zouden wij hem ook niet hebben. Want over de PS3 is ookwel wat te vertellen.

 • En hoeveel zijn er gehaald omdat hun vorige xbox op rood ging?

 • Bij vroege versies van de PS3 ging de bluray-speler na twee jaar ook kapot en zei Sony dat men maar een nieuwe moest kopen gezien het buiten de garantie viel. Maar dat neemt niet weg dat veel mensen inderdaad een vervanger voor hun oude Xbox moeten kopen.

 • Mijn xbox was ook een keer kapot gegaan, de garantie was 3 maanden verlopen, heb wel gewoon een gratis reparatie gekregen, mijn ps3 koeling was ook kapot gegaan en Sony bood mij geen reparatie aan, jammer voor hun maar ik heb toen ook geen nieuwe gekocht

 • Oops dubbelpost btw

 • tja logisch dat ze zo lang mogelijk wachten met de volgende generatie aangezien er nog genoeg te verdienen valt en anders ze weer van nul moeten beginnen

 • Hoog tijd voor de volgende Xbox.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren