1. Sony: 'Pas op met het wensen van één wereldwijde PS Store'

Sony: 'Pas op met het wensen van één wereldwijde PS Store'

Shuhei Yoshida van Sony plaatst een grote kanttekening bij de wens van PlayStation-gebruikers om één uniforme PlayStation Store te hebben, in plaats van per regio. In een reactie op de Europese PlayStation Blog stelt de baas van Sony Worldwide Studios dat dit ook negatieve gevolgen heeft.

"Je moet oppassen met wat je wenst. Als je wilt dat alle regio's volgens één perspectief bestuurd worden, één beleid van het grootste land, dan wordt het geen leuk ritje", aldus Yoshida. Volgens hem zorgen de verschillende regio's ervoor dat Sony per markt de juiste content aan kan bieden, namelijk die waar een regio behoefte aan heeft.

Hij geeft in een eerdere comment wel toe dat hij zelf drie PSN-accounts heeft, een voor de Japanse, Amerikaanse en Europese PS Store. Dit was een reactie op iemand die zich afvroeg of Sony ernaar streeft om binnen enkele jaren wel één wereldwijde PS Store te voeren. Op de Europese PlayStation Blog wordt regelmatig kritiek geuit op het huidige beleid van Sony, omdat sommige games voor PS3 al weken in de VS uit zijn en nog niet in Europa, zoals Counter-Strike: Global Offensive.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Vind het zo vreselijk irritant dat de Europese PSS pas later wordt bijgewerkt dan de Amerikaanse en Japanse versie. Verder wacht ik al een paar jaren totdat Spyro naar de Europese PSS komt (deze is namelijk jaren geleden al aan de Amerikaanse versie toegevoegd).  Verder wordt er geen uitleg gegeven waarom het geen 'leuk ritje' gaat worden als de drie PSS samengaan. Voor de Europese PSS zou het volgens mij alleen maar voordelen opleveren, of zie ik nou iets cruciaals over het hoofd? Tenzij Sony natuurlijk bang is dat ze dan 'eerlijkere' prijzen moeten hanteren vanwege de koersverschillen en dit ten koste gaat van hun winst (Europese gamers betalen veel meer voor dezelfde games/dlc/andere content dan de Amerikanen).

 • Ik vermoed dat het te maken heeft met dat alle spellen (opnieuw) een leeftijdskeuring krijgen. Dit is met name in europa heel lastig met al die verschillende landen.  Maar goed soms is het inderdaad onbegrijpelijk waarom de ene game al maanden/jaren in buitenlandse pss zijn te vinden en niet in de nederlandse.

 • En naast de games heb je nog film en tv aanbieders. Dat zou dan misschien ook wel komen te vervallen.
  Feit blijft dat SCEE (eigenlijk SCUK) een hele slechte job doet met het leveren van content voor de stores. Al zolang de PSS bestaat gaat het fout. Uiteindelijk komt het wel goed maar waarom eerst fout doen?
  Als je heel erg graag die Spyro wil hebben dan maak je toch een US account aan en download je 'm daar.

 • maar je vergeet dat de europese PS plus leden het veel en dan ook echt veel beter hebben dan de US…

 • Hy hallo mogen wij ook is een keer iets beter dan die Amerikanen :) Die zijn al genoeg verwend :D

 • ONLINE STORE :  ===== http://migre.me/bbUHB =====  Hallowmas( On November 1 ) is coming beloved whether or not you are ready to shopping ,Characteristics, novel, variety, low price and good quality, and the sales price is low , Move your mouse to work shopping! Hey hey  free shipping  competitive price  any size available  accept the paypal  jordan shoes $32  nike shox $32  Christan Audigier bikini $23  Ed Hardy Bikini $23  Smful short_t-shirt_woman $15  ed hardy short_tank_woman $16  Sandal $32  christian louboutin $80  Sunglass $15  COACH_Necklace $27  handbag $33  AF tank woman $17  puma slipper woman $30  ===== http://migre.me/bbUHB =====

 • En de nadelen zijn dus wat..? Iedereen kan dan toch zelf bepalen wat hij/zij wel of niet wilt kopen zonder drie accounts te moeten aanmaken, ik heb er echt een bloedhekel aan en het haalt echt het bloed onder mijn nagels vandaan als andere (lees Europese PS Store en Nintendo gewoon in het algemeen) voor mij gaan bepalen wat ik allemaal wel en niet mag gaan spelen. Ik snap niet hoe één algemene store meer moeite zou opleveren dan drie aparte store's, en dan voor één van die drie nog eens meerdere varianten moeten maken omdat Europa zo'n ramp is qua talen en valuta's…

 • Denk zelf dat Sony de 3 PSS niet samenvoegt, omdat ze dan geen prijsdiscriminatie kan toepassen en dan minder winst maakt. Verder ben ik het helemaal met je eens. 1 PSS zou veel beter zijn.

 • Ik heb geen problemen met de Europese PSN Store. Genoeg content op te vinden voor mij. Ik heb ook nooit problemen met regio-lock en/of regio gebonden content dus het kan ook aan mij liggen. :)

 • Meeste DLC is regio locked dus het ligt denk ik inderdaad aan jou.

 • Geen fijn ritje voor Sony zelf gok ik? natuurlijk totale bullshit dit

 • Volgens mij bewijst de Xbox 360 dat het prima kan, gewoon wereldwijd.

 • Het aanbod van content is in Nederland nog veel minder dan in de VS (bijv Netflix e.d. diensten, maar ook het beloningssysteem gebaseerd op Gamerscore). Bij Xbox gaat het dan wel onder de noemer van één store, maar afhankelijk van je locatie wordt er nog steeds voor je bepaald wat je wel en niet krijgt.

 • De Xbox heeft ook niet een store er zijn hier en daar grote verschillen. Ik zie bijv. nooit japanse games in de aanbieding of kan ik met mijn EU Xbox ook geen indie games kopen. Daarintegen zijn de releases gelijk en is het prijzen van games anders.  MSP zijn in Amerika net zoveel waard als in Europa en Japan. Wat je voor deze punten betaald is misschien wel anders maar eenmaal op je xbox kan iedereen hetzelfde kopen voor het zelfde aantal punten, op wat gold membership dingen na, dat is waar MS het voordeel heeft.  Sony kan dit waarschijnlijk niet doen omdat ze de kaarten verkopen als echt geld. 20 euro kaartje is ook 20 euro in de store en we weten allemaal hoe het zit met het prijzen van games.  Als een game 60 dollar kost, kost hij hier 60 euro als we dat terug rekenen naar de dollar zou het beteken dat je goedkoper uitbent als je je kaartjes uit amerika haalt en dat wil sony niet

 • Ik zie een vallende ster:  Ik wens dat PS Store wereldwijd één word • zou mij om eerlijk te zijn een zorg zijn. Met een beetje moeite kun je een USA account aanmaken (japans kan ook, maar dan moet je wél een behoorlijk stukje japans kennen ;) ) en als je de juiste punten koopt (online bijv.) kun je dingen van de USA store downloaden.  (beetje) Offtopic: Ik zou graag willen zien dat Microsoft de indie games beschikbaar maakt voor de europese markt. In de USA en Japan kun je deze wel downloaden, maar hier weer niet, terwijl er soms best leuke games bij zitten (zoals 'Along came a spider') :D

 • daarom staat er een NTSC xbox naast mijn PAL xbox aangesloten ;)

 • Klinkt allemaal als marketing gelul. Echt totaal geen argumenten waarmee je iig de europeanen kan overtuigen. Die krijgen van alles het minste en het laatste. Neem nu weer de ME3 DLC Omega die een week later op de EU ps3 uitkomt. En neem games als xenogears en chrono chross die alleen op de US store uitkomen. Voor dat laatste heb ik een account voor de US aangemaakt. Dus zie geen enkele reden waarom een internationale store voor mij niet beter zou zijn.

 • Dus er komt content naar de ene en niet de andere store omdat ze zich willen richten op wat een regio wil… Als je gwn alles in een Store doet is iedereen blij volgens mij… wtf?

 • Tja stel je voor dat we games zouden zien die we volgens sony niet willen hebben

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren