1. Dialogen Ace Attorney 5 volledig ingesproken

Dialogen Ace Attorney 5 volledig ingesproken

Alle dialogen in Ace Attorney 5 zijn volledig ingesproken, zo blijkt uit een interview met het Japanse magazine Nintendo Dream. Het is de eerste keer voor de serie dat dit gebeurt.

De geluidseffecten uit de vorige delen die te horen waren wanneer iemand praatte, verdwijnen daarmee. Capcom zegt te beseffen dat dit een controversiële beslissing is, maar draagt twee redenen aan voor de aanpassing. Het feit dat de serie de stap van de DS naar de 3DS maakt, zorgt er voor dat er nieuwe geluidsopties zijn. Daarnaast wil Capcom de gameplay aan laten sluiten op de tussenfilmpjes, die ook volledig ingesproken zijn.

Vorige delen in de Ace Attorney-reeks hadden wel enkele ingesproken stemmen, maar het is de eerste keer dat een game in de reeks volledig wordt ingesproken. Ace Attorney 5 verschijnt in 2013 in Japan en komt op een later tijdstip naar het Westen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Is in mijn ogen een goeie keuze. Ik zie alvast niet in waarom dit fans van de serie zou belemmeren om de game niet te kopen. Daarvoor is de franchise té goed qua verhaallijn. :)

 • Hoop dat het uit te zetten is, mochten de VA's toch niet helemaal in de smaak vallen.. Alhoewel, ik hoorde dat de VA van Phoenix dezelfde is als de originele ''Objection'', ''Take That'' en ''Hold It'' clips insprak.. Hoop dat dat waar is. Die in Ultimate Marvel vs Capcom 3 heeft 't gewoon niet echt.

 • Wtf… Hoop niet dat het alleen in die lelijke jappen taal komt. Zonde.

 • Gezien de gesproken dialoog in de meeste Capcom games gedubbed wordt naar het Engels bij een US/EU release, verwacht ik dat dat hier niet anders zal zijn…..  En "Lelijke jappen taal"? …. tssssk :P

 • Ooit al van localisation gehoord ?

 • Jawel, maar je weet het maar nooit… En ja, lelijke jappen taal, irritante hoge kut stemmetjes hoef ik ook niet aan te horen. Maarja, je heb natuurlijk "fans" van dat land omdat ze eens een Japans spelletje hebben gespeeld. Ga er eerst heen, lelijk cultuur.

 • Wat ben je toch een zielig mannetje :(

 • Second that.

 • @Metallitia  Ik ben er geweest, ben alleen maar positiever geworden over het land. Ben jij er al geweest dan?

 • hopelijk wordt het NL

 • @kusakuNL: De laatste tijd zie ik bij vele Capcom games dat er een optie is om het spel in het Nederlands te spelen. Vaak gaat het om Nederlandse teksten en blijven de stemmen wel in het Engels.  @Metallitia: Ik respecteer je mening, maar om het zo te verwoorden…. Het kon wel wat normaler…. Nu komt er commotie voor niks! ;D  OT: Ik vind het idee leuk, maar het voelt niet goed. Dat het spel juist text-based was vond ik de ervaring van de game juist leuker. Nu het ingesproken wordt….hmmm Ik kijk gewoon wat ze er van maken!

 • Hmm, weet nog niet wat ik daarvan moet vinden. Aan de ene kant heb ik liever de oude tekst, aan de andere kant wil ik ook wel eens wat nieuws met de serie.
  Als het verhaal maar net zo sterk is als de eerste drie Ace attorney games, dan kan het mij niet zoveel schelen of het gesproken of geschreven tekst is! :D

 • Slechte keuze! De voorgaande delen heeft veel tekst en met gesproken dialogen wordt het minder, vooral met die vreemde karakters.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren