1. Sleeping Dogs - jullie reacties

Sleeping Dogs - jullie reacties

Sleeping Dogs ligt inmiddels een tijdje in de winkel en dus vonden wij het wel interessant om te peilen hoe jullie reacties zijn met betrekking tot de game. Degenen die het spel echt wilden spelen, hebben intussen genoeg tijd gehad om het spel in huis te halen. Daarom vroegen wij onlangs: wat vinden jullie van Sleeping Dogs? Een selectie uit de reacties over onder andere het vechten, de graphics en het Hong Kong-sfeertje.

Verhaal

FireForce vindt de game echt top: “alleen (heb ik) het spel niet uitgespeeld…………!! Misschien doordat het verhaal op een gegeven moment wat chaotisch/onduidelijk wordt.” That Mr Awesome is het hier niet mee eens en roemt de “gave main story”. Ook Sega (lid, niet de uitgever) is tevreden over het verhaal: “Het verhaal is best leuk om te volgen, ook al is het niet heel uitgebreid”. Verder waren een hoop mensen kort maar krachtig; reacties als “topverhaal” passeerden meerdere malen de revue.

Wat natuurlijk niet mag ontbreken bij een verhaal in een grote, open wereld is de aanwezigheid van een sterk hoofdpersonage en leuke andere personages. Hier zijn InsideGamer-leden unaniem positief over. JWells noemt hoofdpersoon Wei Shen een baas en miklo32 vond de personages prima. Daaraan willen recensent Wessel en ondergetekende toevoegen dat de moeder van Winston Chu (Mrs. Chu) de show steelt wanneer zij in een scène voor komt. Een forse Chinese vrouw met een hakmes die jonge crimineeltjes in stukjes hakt is een waardige toevoeging aan elk verhaal.

Graphics

Over de graphics zijn de meningen best verdeeld. Over het algemeen spreken jullie van een grafische kwaliteit die “in orde” is, zoals Dirty-Harry het verwoord. Lid rafa was iets positiever en zei: “de graphics zijn mooi genoeg voor een console.” Gamerrkid1 ging verder dan dat en sprak van “prachtige graphics.”

Minder enthousiast was koekjewappie: “de graphics deden pijn aan me ogen.(als het regende of ‘s nachts was het nog wel te doen).” Daar was TheRow het wel mee eens. Hij noemde het Hong Kong van Sleeping Dogs “een nogal grafisch verouderde sfeerloze stad”. Jullie meningen over de grafische kwaliteit zijn vrij uiteenlopend.

Vechtsysteem en schieten

Het knokken werd vrijwel unaniem positief ontvangen, en dat is waar de meeste gamers ook veel van hun plezier aan beleefd hebben. Daarbij viel het op dat veel leden het vechten een stuk vermakelijker vonden dan het schieten. DennisScheer zei: “Het is een goeie game als het gaat om verhaal en vechten. Dat schieten vond ik wat minder, en dat zit er daarom gelukkig minder in.” IG-lid angelo50 voegde daaraan toe dat de gevechten “soepel, leuk, verslavend” zijn. Ook ratboy noemde specifiek het knokken als een pluspunt: “Vooral het hand-to-hand vechtsysteem is erg leuk gedaan!”

Daartegenover staat de mening van Dirty-Harry die het juist vervelend vond om te vechten. “Wat mij ontzettend tegenstaat in Sleeping Dogs, is de vele vechtcombo's met je controller,” schrijft hij. “Dit is zo super irritant. Ook krijg ik echt pijn en last van mijn hand, door al die vechtcombo's. Je moet het allemaal maar kunnen onthouden die combo's.”

Setting en sfeer

Met Hong Kong heeft Sleeping Dogs een vrij unieke en sprekende setting waar veel mee mogelijk is. Tezamen met het vechtsysteem ontstaat er al snel een typisch Hong Kong-cinema gevoel, en zo heeft That Mr Awesome het ook ervaren. Maar ook over dit aspect lezen we verschillende meningen. Zo meldt ratboy dat het verhaal hem erg wist te boeien mede dankzij “de heerlijke Aziatische setting (waar je volledig in wordt gezogen)”. Ook gamefreak1001 is zeer te spreken over de sfeer en noemt deze “geweldig”, en SilentF0rce zei: “de stad is mooi en de sfeer is goed.”

Mugi was niet zo tevreden: “De atmosfeer van Hong Kong komt gewoon vrij slecht uit de voeten in deze game.” Ook lid san5324 vond dit onderdeel tegenvallen. Hij schreef: “Het zou zogenaamd het ultieme Hong Kong gevoel geven, nou dat was dus echt een leugen. Ik ben zelf in Hong Kong geweest en als er al een game is die mij het Hong Kong-gevoel zou geven dan is het Resident Evil 6 wel.”

Dit was slechts een kleine greep uit de vele reacties die wij van jullie gekregen hebben. Als je nog meer wilt weten over Sleeping Dogs dan kun je alle reacties hier teruglezen. Wil je weten wat Wessel van de game vond, lees dan de Sleeping Dogs Review. Alle overige informatie hebben we in dit artikel verzameld.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik vind dit leuke artikelen om naast een review te plaatsen bij sommige games. Vooral bij games waarover de meningen nogal verdeeld zijn, geven dit soort stukjes mooi de algemene ervaringen van de gemiddelde gamer weer. Tof initiatief IG, hoop dit nog vaker te zien.

 • Mee eens.

 • Ook helemaal mee eens.

 • Zeker, dit moet meer gebeuren!

 • Leuk om al die reacties bij elkaar te zien! Moet de game zelf nog speler, persoonlijk lijkt hij me erg cool! Wacht nog effe tot ie iets goedkoper is..

 • Same

 • Leuk in elkaar gezet artikel! Zelf de game niet gespeeld.

 • Jullie zijn mijn reactie vergeten, ik vind Sleeping Dogs namelijk supergaav retecool megavet ongelovelijk mooi goeie verhaal fantastisch mooi prachtig sfeervol toppie lastig……!!

 • Agreed, dit moeten jullie vaker doen :D

 • Ga de game zeker nog kopen en spelen. Maar zoals hierboven al werd gezegd: mooi concept achter dit artikel. Mag imo zeker vaker geplaatst worden.

 • Als ervaren gamer,heb ik toch een en wat te vertellen over deze game.  1 vroeger toen true crime streets of la uitkwam,was ik echt in de wolken.
  2 toen ik gta vice city leerde kennen,had ik nog geen PS2
  Dus kon ik gelukkig true crime new york city aanschaffen op de gamecube.
  En eerlijk gezegd vond ik deze game mega goed,vanwege het donkere politie kantje
  Valse boetes geven,valse bewijzen,warning shots,arrestaties.  Dus nu al heel wat verder dus,was ik echt blij met de aankondiging
  Toen het moeilijke productie proces eindelijk was bevestigd ,kon ik hem eindelijk pre orderen  Dus toen ik eindelijk de game in handen had,kan ik dit concluderen.( ik koop elke game op release)  De wereld van hong kong was klein
  De auto's waren leuk maar toch miste ik dingen
  Bv de warning schoten,etc waren eruit. Oké daar kon ik mee leven. Maar dan wil ik wel wat in de plaats.  Zo toen ik de game 100% had uitgespeeld
  Had ik dus alle wagens
  Alle kleren  Maar toch miste ik wat,en ging de game meer de mist in.  Bv,waarom alleen auto's laten brengen.terwijl er ook altijd parkings zijn
  Waarom geen back up ofzo,als gta iv???  Al gauw begon ik de game te snappen  True crime hong kong,was niet meer de oude. Het moest als hong kong movie lijken.  Dus vandaar het vechten wat echt vermakelijk is
  De vele kleren shops
  De bolides
  De wapens als optie…
  Etc  Dus de game had 25 uur nodig voor platinium bij mij zonder ernaar te streven.  Dus wat opzicht wat kort was.  20 races
  6 vecht clubs
  Weinig hoofd missies
  Zeer weinig cases
  Kleren winkels
  Etc  Hebben bij mij toch niet echt de doorbraak gemaakt.  Na mijn 100% heb ik misschien max nog 5 uur gespeeld,en dan echt de game saai beginnen te vinden.  Ik begon mij vragen te stellen:  Wat is het nut van vechten op straat als je toch altijd flikken op je dak krijgt.
  Wat is het nut van disarmen,waardoor je een hele squadron op je dak krijgt
  Waarom zijn die auto's zo overdreven in rammen?
  Waarom valt er niets meer te beleven,en zijn alleen maar races en hoofdmissies herspeelbaar,waar ik geen zin in had.  Waarom zoveel kleren,als je er niks mee bent. De helft lijkt opelkaar
  Waarom boten?? Als je ze toch niet nodig hebt.
  Waarom zijn er bijna geen boten?
  Waarom was duiken een misleiding,met kopje onder animatie ??
  Waarom waren er twee gok clubs aan de andere kant van de map,ver in het water.
  Waarom noemen ze dit true crime????????(sleeping dogs)  Dus tot zover,is de game zeer vermakelijk tijdens je 100% completion.
  Maar een open wereld game..sorry hoor. Dit noem ik het echt niet.
  Je zou het meer als een maffia 2 kunnen beschouwen met veel mogelijkheden tijdens je 100% completion,en daarna nog veel minder.  Dus ja. Conclusie  Ik gebruik veel te veel dus :D  Nee echt ,de game is ok,maar daarnaa de deur uit. • Jij als ervaren gamer? :lol:  Mooie manier om totaal niet meer serieus genomen te worden kerel…

 • je kunt je auto wel laten bezorgen hoor

 • @Just18
  Controleer de volgende keer eerst je grammatica voordat je een reactie plaatst.

 • Ik kan je wel gelijk geven,maar op sites gebruik ik niet echt veel A.N
  @gamefreak dat stond er toch in???
  Maar dan misschien te slecht geformuleerd.
  @ridley,dat kan misschien ego lijken. Maar ik heb echt elke game al uitgespeeld.  Dus als dit te slecht was,mijn excuses.maar dan blijf ik weer op mijn ouwe community site.

 • Leuk gedaan, nu nog een cijfer kunnen geven voor 3 of 4 onderdelen.
  Dan heb je zo een gemiddelde..  Ik heb de game niet en ook niet gespeeld, zal vast nog wel eens gebeuren (ik speel spellen altijd veel later dan dat ik eigenlijk zou willen)..

 • Inderdaad, zou leuk zijn om cijfer aan een paar onderdelen te hangen!  Grappig om te lezen dat de meningen van Sleeping Dogs zo uiteen lopen.
  Mis alleen wel meningen over de missions en side-missions ;)

 • Super tof concept :)
  En de game vindt ik best wel tof, door dat Hong Kong sfeertje

 • ZIet er goed uit IG! Kun je de reacties goed lezen en dit is dan een soort van review.

 • Krijgen we nu een artikel over onze reacties bij dit artikel?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren