1. EA-games op Wii U vereisen Origin-account

EA-games op Wii U vereisen Origin-account

Om games van Electronic Arts op Wii U online te spelen, hebben spelers naast een Nintendo Account ook een Origin-account nodig. Deze wordt automatisch aangemaakt, zo blijkt uit gegevens van de uitgever.

De informatie komt uit een herziening van het privacybeleid van EA. Daarin staat dat er bij Wii U-games gegevens van de Nintendo Account naar EA worden gestuurd, zodat er een bijbehorende Origins-account kan worden aangemaakt. Het is nog niet bekend hoe het aanmaken van een account op Nintendo's nieuwe console werkt, maar door EA's gegevens lijkt het aannemelijk dat elke gebruiker een eigen account heeft.

Door EA's titels voor Wii U online te spelen, accepteren gebruikers automatisch dat bepaalde gegevens van hen naar EA worden gestuurd, waaronder Mii-informatie, het e-mailadres, het Nintendo Network ID, een vriendenlijst, het land, de taal en de geboortedatum van spelers. Creditcardgegevens of andere financiële informatie worden niet opgevraagd. EA past dit systeem al langer toe op Xbox 360 en PlayStation 3.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Het zou opmerkelijk zijn als het niet zo was geweest denk ik..

 • Is ook zo op de PS360, niks interessants dus. Had ook niet anders verwacht van EA om alsnog Origin door je strot te douwen…

 • Ik heb liever dat EA het complete online gebeuren regelt en het dan maar 'door de strot duwt' dan hoe Nintendo het zeer waarschijnlijjk gaat fixen.  Origin-haters, wat is er op dit moment nog mis met Origin? Het enige vervelende is dat je om games te kunnen spelen, Origin moet hebben draaien. Dat zal op de Wii U automatisch of niet het geval zijn.

 • Dat wordt dus geen EA games voor de WiiU voor mij.
  Ik vertik het gewoon om een Origin account te hebben.
  Ben ik toch maar blij met mijn pc alwaar je Origin makkelijk kunt omzeilen:)
  Ik ben geen online speler dus geen last van Origin aangezien er genoeg cracks te vinden zijn op het net daarvoor.

 • Je hebt het alleen nodig om online te spelen, dus offline kan je gewoon blijven spelen zonder account ;)

 • Das toppie, want dan hoef ik de games niet te ontwijken.
  Ik dacht dat Origin verpicht was hoe dan ook, maar Offline dus niet gelukkig:)
  Ben geen console gamer, maar vind de WiiU wel een leuk apparaat:)

 • Wat is er nou zo erg aan Origin? En oh help, een account…

 • Origin is van EA en meer uitleg lijkt mij overbodig nietwaar:P
  Ik heb gewoon een pokkehekel aan dat bedrijf.

 • eigenlijk ben je best wel zielig als je zo denk! je weet niet eens dat je op je pc offline games gewoon kun spelen zonder origin op te hoeven starten en toch heb je zulke stoere praat over jou haat t.o.v. EA en origin. verdiep je eerst s in zaken voor je vooraan sta met wilde uitspraken.

 • @huntedjohan
  Ik wist niet dat je bij offline games op de WIIU geen origin nodig had.
  Op de pc weet ik dat allang aangezien ik een PC-gamer ben.  En ik verdiep me meer in dit soort dingen dan jij denkt en het is niet zielig van mij maar van jouw als je direct al een vooroordeel over mij hebt;) Wat er met een pc mogelijk is weet ik maar al te goed.
  Wat er met een console mogelijk is weet ik totaal niet en mijn vraag ging dan ook over de WiiU en niet over de pc.  Maar dan nog is het mijn goed recht om een hekel aan EA te hebben.

 • de niet dat EA er wakker van ligt als je ervoor kiest om geen ea games te spelen. maar dat worden dus weinig Fifa14 spelers volgend jaar.

 • Lol dat geldt voor alles wat EA games afspeelt!

 • So what, alsof iemand iets anders had verwacht van EA. Als ze het niet deden, was het pas vreemd.

 • Irritant dat je overal bijna een account voor moet aanmaken -_-

 • Zo erg is da weer ook nie,ik neem aan dat iedereen toch al een account heeft??

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren