1. Favela-map keert terug in Modern Warfare 2

Favela-map keert terug in Modern Warfare 2

De Favela-map is weer speelbaar in de multiplayer van Call of Duty: Modern Warfare 2 op PlayStation 3. De multiplayermap werd eerder deze maand offline gehaald omdat een schilderij met Koran-teksten boven een toilet in de map hing.

Het schilderij had op de lijst de tekst "Allah is prachtig en hij houdt van schoonheid" staan. Een update voor de PlayStation 3-versie van de game zorgt ervoor dat Favela nu weer speelbaar is. De lijst van het schilderij is nu vervangen zodat er geen tekst meer op staat. Volgens Activision verschijnt de update binnenkort ook voor de PC- en Xbox 360-versies van Modern Warfare 2.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • :P

 • Politiek correct gezeik in haar dieptepunt.

 • Moslims en hun lange tenen ook altijd… In MW 3 schiet je gewoon 10 mensen af in een kerk en er is geen haan die er naar kraait…

 • of je schiet russen dood op het vliegveld :) .. maar die veranderen ze niet.

 • Daarom! Ik vind die ophef nergens voor nodig. De meeste moslims hoor je er niet eens over. En dan moet er een klein groepje klagen? En dan luisteren ze wel?  Kan dat groepje ook meteen beter beginnen dat de Engine die ze gebruiken ook haatdragend is. Misschien veranderen ze het dan nu na jaren ook eens.

 • Het zou me niks verbazen als de studio bedreigt is, anders zouden ze zoiets niet zo gemakkelijk aan gaan lopen passen in een oude game, onder andere om je eerder genoemde situaties. De mogelijkheid om een christelijk beeld te beschieten? Geen probleem. Men leest een koran-tekst op de rand van een schilderij en het is meteen nodig om die eruit te halen. Ze hadden het uit een ander perspectief moeten bekijken maar als je daar om gaat vragen ''heb je geen respect voor hun geloof''. Ik laat ze maar…

 • Er was één persoon die het heeft opgemerkt. Hij heeft heel netjes aan IW laten weten dat mensen het ongepast zouden kunnen vinden en gevraagd of ze er naar willen kijken. Geen bedreiging of ophef aan te pas gekomen. Het ophef ontstond pas toen IW de map ging aanpassen, oh wat is dat toch erg? Er is op dit moment heel veel gaande in de 'moslimwereld'. Maar jij zal dat nooit uit hun perspectief kunnen zien en dus nooit een goed oordeel kunnen vellen ;). IW heeft dit gewoon goed aangepakt.

 • Dus jij werkt voor infinity ward Beest41? Omdat je het allemaal zo goed weet. En jou visie op de wereld is dus de beste visie op de wereld? Want jij ziet het allemaal zo goed in perspectief toch!?  Er is al honderden jaren wat gaande in de moslim wereld omdat men zich altijd beledigt en aangevallen voelt. Ik voel me beledigd dat men een profeet eert die een uiterst geweldadig monster was.
  Want generaal mohammed die begon als een kleine sekte heeft alles en iedereen met grof geweld de islam opgedrongen, iets wat nog steeds als een geweldige overwinning word beschouwd.  Mensen die moordenaars omtoveren tot god en die vervolgens eren vind ik ziek en heb ik geen respect voor.

 • Ruudeke360, wat jij nu zegt gaat heeeeeelemaal nergens over, spoor je hem wel. Wat ik in jou tekst zie is niks anders dan haat zaaien tegenover een grote groep.
  Jouw mening heeft niks te maken wat maar in de context van een eigen mening kan vallen. Zulke personen moeten gewoon een perma ban krijgen, gaat toch drie keer nergens over…..echt jammer dit….
  De meest idiote reactie die ik in de afgelopen 5 jaar hier op ig heb gezien…

 • Waarschijnlijk heb ik in tegenstelling tot jou de koran wel gelezen.
  Het is makkelijk om dingen waarvan je totaal geen weet hebt als onzin af te schilderen. Jammer, het zou leuk zijn als je je in dergelijke zaken zou verdiepen.  Mijn doel is ook niet om gelijk te krijgen. Ik hou van discussies en dialoog. Jammer dat er personenen zijn die alleen maar uit emotioneel oogpunt reageren.

 • :r

 • En wederom een perfecte reactie van Metallitia. Deze idioot kent geen respect. Stoere jongen.

 • Je hoeft geen respect te hebben, toch?

 • Voor jou niet ;-) .

 • Voor jou niet ;-) .

 • Voor jou niet ;-) .

 • Voor jou niet ;-) .

 • Je hoeft geen respect te hebben voor zo iets stoms. Ik vind sommige van die moslims maar raren gasten, er zitten gewoon normale niet ontplofende mensen tussen, maar ook een heleboel gekken.

 • Er zijn miljoenen moslims op de wereld, omdat er een paar zeiksnorren tussen zitten, vind jij het maar logisch moslims onrespectvol te vinden? Vreemde gedachte heb je dan. Er zijn net zo goed Christenen die overal over zeiken. Nu wordt het een keer (terecht!) opgepakt door IW en is het alsof alleen Moslims hierover zeiken. Ik herinner me ook nog de kerk van Resistance waar mensen over gingen zeiken. Ik irriteer me ook kapot aan jehova getuigen, haat ik nu ook alle christenen?  Voor de duidelijkheid, ik ben niet gelovig :) .  Een heleboel? Net als dat er een heleboel gekken tussen de mensheid zitten, haat je nu ook de mensheid? Misschien een idee om dan maar op je zolderkamertje te blijven, want het enige waar je respect voor hebt is waarschijnlijk jezelf.

 • Tis een passende reactie voor dit onderwerp

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren