1. Rechtszaak Arma 3-ontwikkelaars pas na 10 november

Rechtszaak Arma 3-ontwikkelaars pas na 10 november

De stakingen binnen het Griekse juridische systeem duren tot 10 november in plaats van 20 oktober. Daardoor wordt pas na 10 november besloten of de twee Arma 3-ontwikkelaars die momenteel in Griekenland vastzitten, schuldig worden bevonden aan spionage.

Op 10 november zitten de twee ontwikkelaars van Bohemia Interactive al 62 dagen in hechtenis. Beide medewerkers werden op 9 september gearresteerd op verdenking van spionage. Het duo zou terwijl zij op vakantie waren foto's hebben gemaakt van de omgeving van een militaire basis op het eiland Lemnos. Hier staat tot 20 jaar gevangenschap op in Griekenland.

Er is echter tot op heden nog geen uitspraak in de zaak geweest, omdat de Griekse rechtbanken in staking zijn. Volgens de Griekse wet moet er binnen 120 dagen sowieso een uitspraak gedaan zijn. De situatie van de twee Arma-ontwikkelaars is te volgen via de website die voor hen in het leven is geroepen, helpivanmartin.org .

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • WTF game ontwikkelaars die beschuldigd worden van spoinage! Komt niemand op het idee dat ze gewoon onderzoek deden voor een game (zoals Arma 3 ofzo) of dat ze de omgeving daar zo mooi vonden dat ze een foto ervan wilden hebben.  20 jaar in de bak voor spoinage, damn daar kan Nederland nog wat van leren met je 3-6 jaar in de cel voor moord + vervroegd vrijlaten wegens "goed gedrag".

 • Ik vraag mij eigenlijk af,wat hij daar te zoeken heeft.
  Moest je naar area 51 gaan,word je zelfs gewoon neergeschoten van een paar kilometer afstand.  Aan de andere kant,Griekenland is zogoed als blut.
  En advocaten Van een goed dev,zal alles op alles zetten.

 • Rare lui die Grieken. Misschien moeten ze juist maar eens een aantal militaire basissen sluiten om wat geld te besparen.

 • lekker voor ze

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren