1. Claims tegen Sony om PSN-hack grotendeels verworpen

Claims tegen Sony om PSN-hack grotendeels verworpen

De claim die tegen Sony is ingediend vanwege het gehackte PlayStation Network, is onlangs grotendeels verworpen door een rechter in Californië. Dit meldt Courthouse News Service.

De aanklacht werd begin dit jaar ingediend via een class action-claim, waarbij meerdere gedupeerden in één zaak vertegenwoordigd worden. PlayStation 3-gebruikers beweren in de aanklacht dat Sony op de hoogte was van de ondermaatse beveiliging van zijn netwerk, nog voordat via een hack persoonlijke informatie van miljoenen PSN-gebruikers werd gestolen. Het bedrijf zou daarom de wet handhaving consumentenbescherming overtreden hebben.

De rechter oordeelde echter onlangs dat deze claim niet rechtsgeldig is, hoofdzakelijk omdat gebruikers gratis gebruik mochten maken van de gehackte services. Verder zouden zij een privacybeleid van Sony hebben ondertekend waarin duidelijk staat dat Sony's beveiliging niet perfect was. Ook hun verzoek om restitutie te krijgen voor de aankoop van hun PS3, is verworpen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Nou wordt die helemaal mooi. Omdat iets gratis aangeboden wordt hoef je je verder geen zorgen te maken over beveiliging en privacy enzo?!

 • lees verder man…
  grootste argument is dat je een contract hebt ondertekent waar het in staat, daarnaast staat dat het gratis is waardoor een verstandige persoon kan begrijpen dat het niet 100% beveiligd is (zelf betalende dingen zijn niet 100% veilig)…  mijn vraag nu is, ben jij dan wel verstandig geweest om zomaar 1 zin uit een tekst te halen om er op te kunnen kritikeren?

 • Je leest niet goed.
  Je bent ermee akkoord gegaan dat de beveiliging niet perfect was.
  Als je je hier niet helemaal goed bij voelde had je er ook niet akkoord mee moeten gaan.
  Een hack kan nou eenmaal plaatsvinden en gezien de miljoenen schade die Sony hier aan overgehouden heeft en de imago deuk die ze al opgelopen hebben lijkt me dit dan ook meer dan een terechte uitspraak in de rechtszaal.

 • Ik ga alleen op dit punt, omdat dit punt me het meeste stoort. Dit punt staat ook los van de voorwaarden die zijn ondertekend. Dus lezen jullie maar even beter.

 • Je kan de beveiliging never nooit garanderen, vervelend maar waar.

 • idd creditcard gegevens van de xdoos zijn ook een keer gehackt, niks is veilig

 • lees eens wat je geschreven hebt brutal, de manier waarop je het schrijft geeft aan dat je enkel hetgeen hebt gelezen waarover jij het hebt.

 • Oh ja dit was er ook nog. Je hoort hier tegenwoordig niets meer over, is zeker in de doofpot gestopt.  En waarom hebben ze eigenlijk een verzoek ingediend om restitutie te krijgen voor hun ps3 aankopen? Alsof Sony ooit kan garanderen dat hun systeem nooit gehackt kan worden. Het lijkt mij juist dat zoiets hackers aantrekt om te bewijzen dat zij een systeem kunnen hacken.

 • Het is van Amerika wat had je anders verwacht?

 • Gewoon een poging geld te vangen van sony.. gelukkig mislukt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren