1. Nintendo beperkt verlies, 3DS gaat minder dan verwacht

Nintendo beperkt verlies, 3DS gaat minder dan verwacht

Nintendo heeft van april tot eind september minder verlies gedraaid dan dezelfde periode het jaar daarvoor, zo blijkt uit halfjaarcijfers van de uitgever. Daaruit bleek ook dat de Nintendo 3DS minder presteerde van verwacht.

Tussen 1 april tot 30 september leed Nintendo een verlies van 29,9 miljard yen, ongeveer 280 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar was dit nog 560 miljoen euro. Nintendo verwachtte echter minder verlies te draaien en heeft daarom zijn winstverwachting voor het gehele fiscale jaar bijgesteld, van 190 miljoen euro naar 60 miljoen.

Een van de oorzaken, naast een sterke yen, was de beneden verwachting presterende Nintendo 3DS. Het apparaat verkocht 64,8 procent meer dan in dezelfde periode het jaar daarvoor, maar voldeed desondanks niet aan de eerder dit jaar gestelde verwachtingen. Nintendo heeft het aantal verkochte exemplaren voor fiscaal 2013 nu op 17,5 miljoen gezet, een vermindering van ruim 5 procent. Afgelopen half jaar gingen er 5,06 miljoen 3DS-exemplaren over de toonbank.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ze komen ook steeds met andere modellen, waardoor je als consument ook gaat denken: Ik wacht wel even. Wie zegt dat er straks alsnog niet een 3ds xl met 2 circle pads uitkomt? Daarnaast pak ik ook steeds sneller de smart phone of tablet en verzamelt de 3DS het stof tegenwoordig. Ik ben bang dat de handhelds steeds minder relevant worden.

 • Doet Apple ook, maar toch gooit iedereen geld in een random Apple Store om de nieuwste 1.5 versie van de iPad te halen.  Nintendo heeft gewoon het probleem dat de release lijst aan het einde van dit jaar niet bijster groot is. Merendeel van de grote titels komen pas volgend jaar of zijn nog steeds in Japan. Desondanks zijn er inmiddels 22 miljoen units van de 3DS verkocht.  Daarnaast, launch van een nieuwe console zal ook wel op de winst drukken.

 • Deze kerst is voor de 3DS eigenlijk ook helemaal niet bijzonder. Het westen heeft vrijwel alleen Paper Mario. De release lijst van de eerste helft 2013 is veel groter. Zowel voor de WiiU als voor de 3DS.  Maar volgens mij denken de meeste consumenten en niet gamers niet eens als "er komt toch wel een nieuwe versie uit".

 • Na de successen met de Wii en de DS heeft Nintendo te veel verwacht van de 3DS en ik mag voor ze hopen dat met de Wii-U niet hetzelfde gaat gebeuren.  Bij de 3DS zitten zonder twijfel de telefoons nu in de weg. De handheld markt is hard op weg een nice markt te worden.

 • Nintendo is er echter ook wel zelf bij om te zorgen dat ze een gevulde releaselijst hebben. Daar hebben ze steken laten vallen en daar worden ze op deze manier voor 'beloond'. Zolang de handheld niet aantrekkelijk genoeg is voor de massa zal dit een probleem blijven.  Met de aankomende WiiU en benodigde resources zie ik het probleem alleen maar groter worden.

 • Jij ziet overal problemen. ;)

 • Misschien moeten ze een Pokemon gaan uitbrengen voor de 3DS. Nu denkt iedereen van, ach ja, ik heb nog geen 3DS nodig. Ik heb zelf trouwens wel een 3DS.

 • Inderdaad. Er missen nog een paar Nintendo franchises die het systeem nodig heeft om op DS niveau te komen. Desalniettemin is de 3DS erg goed op weg.

 • Voor 100 Euro meer heb je al een mooie tablet met heel goedkope (vaak gratis) spellen. Daarnaast ook nog eens een 7"scherm of groter. Ik denk dat handheld-gaming zich ook meer verplaatst naar deze apparaten.  3D is een leuke optie, maar daar heb je het dan ook mee gehad.

 • Die ''goedkope'''games op de iPad/Tablet zijn leuk voor vijf minuten en niet langer; ik denk niet dat men een enorm duur apparaat wil aanschaffen waar de meeste games niet langer dan vijf minuten duren..

 • Als ze nou een paar goede games uitbrengen voor de 3ds. Zoals animal crossing, een nieuwe zelda of een nieuwe pokemon game. dan zouden ze al heel wat meer handhelds verkopen.

 • Nog maar net een 3ds xl aangeschaft.
  Op zich zijn er niet eens bijster veel goede games, dat moet veranderen om het echt interessant te maken.
  Voor mij waren er echter genoeg games om het toch aan te schaffen (en aangezien mijn pc rare kuren heeft waardoor een emulator niet meer lekker loopt komen daar ook ds games bij…) • Er komen een paar top games aan voor de 3ds, Dus ik verwacht wel weer wat winst voor nin. luigi manson,paper mario,professor layton volgens mij ook. • Ik ben wel benieuwd op welke top games jij doelt eigenlijk.  (overigens is rct 3d misschien ook wel boeiend?)

 • Paper Mario Sticker Star, Professor Layton 5, Virtue's Last Reward, Epic Mickey Power of Illusion en SMT Devil Survivor Overclocked. Zoals altijd moet je er wel van houden.

 • Epic Mickey: Power of Illusion (?), Castlevania en Layton komen binnenkort uit, meen ik.  (Nee, RCT 3D is niet aan te raden. Kijk het forumtopic daarover.)

 • Castlevania komt pas volgend jaar.

 • :(  Of ja, ik moet het op een of andere manier bekostigen :P Om die reden is het zo slecht nog niet. ;)

 • Slechte lijst dus, zonder echte knallers. De echte knallers zoals Mariokart / New mariobros etc. zijn er al en doen het matig.  Nintendo moet meer kwaliteit, snellere releases en betere releases gaan brengen.

 • Layton 5 gaat het erg goed doen, en Paper Mario is voor mij persoonlijk al knaller genoeg. Wat heb ik een zin in die game!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren