1. Ontwikkelaars enthousiast over iPad Mini

Ontwikkelaars enthousiast over iPad Mini

Ontwikkelaars zijn enthousiast over de gisteren aangekondigde iPad Mini, omdat de tablet het marktaandeel van de iPad kan vergroten. Daardoor wordt het makkelijker om titels exclusief voor de tablet te maken, zo komt naar voren in een vragenronde van Gamasutra met diverse ontwikkelaars.

"Iets dat je constant hoort, is dat de iPad-markt zoveel kleiner is dan de iPhone-markt", aldus SpellTower-ontwikkelaar Zach Gage. "Ik ben gewoon blij om te zien dat Apple stappen onderneemt om hun marktaandeel te vergroten." David Kalina van Walking Mars-ontwikkelaar Tiger Style beaamt dit: "Een grotere marktpenetratie voor de iPad maakt er een serieus gamingplatform van naast de iPhone. De gamemarkt op iPad is nog te klein om exclusief te gebruiken, maar betaalbare iPads zorgen voor meer iPads, wat voor iedereen goed nieuws is." Daarbij hopen diverse ontwikkelaars ook dat bestaande iPad-titels beter gaan verkopen wanneer de iPad Mini verschijnt.

De iPad Mini verschijnt op 2 november in Nederland. Het wifi-model met 16 GB opslagcapacitieit kost 329 euro, 50 euro minder dan de iPad 2. Ook verschijnen er modellen met 32 GB en 64 GB. De iPad Mini heeft een beelddiagonaal van 7,9 inch, bij de reguliere iPad is dat 9,7 inch. De resolutie bijft wel hetzelfde: 1024 bij 768 pixels. "De Ipad Mini lijkt mij de ideale iPad", aldus Kalina. Ook Steve Allison van Telltale Games is positief: "Het heeft in feite de kracht van een iPad 2 qua grafische kracht voor games. Daardoor moet het iPad-merk de andere tablets op de markt voorblijven wat betreft 3D-gaming."

Wel geven sommige ontwikkelaars aan nog niet overtuigd te zijn van de prijs. "Ik zou willen dat de prijs nog wat agressiever was", aldus Kalina. "329 euro is een beetje een vreemde prijs en moeilijk te verkopen wanneer je het vergelijkt met de Kindle Fire en Nexus 7." Volgens Chip Sineni van Horn-ontwikkelaar Phosphor Games kopen Apple-fans het apparaat toch wel. "Maar ik weet niet zeker of de prijs laag genoeg is om iemand die twijfelt over de Nexus 7 te overtuigen van de Mini."

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Pff, de IPad mini, wat een bullshit zeg

 • Ze zeggen dat ze niks met de Vita of 3DS willen doen, maar wel met een iPad Mini.  I expect some derp, rage and fail in this thread.

 • Hardwarematig gezien is het ook een logische stap om voor iOS devices te ontwikkelen, al snap ik het dan niet dat ontwikkelaars niet lyrisch zijn om Android devices zoals de nieuwe Nexus 7 tablet. Deze is betaalbaar en heeft goede specs. Het is trouwens wel stukken goedkoper om voor iOS te ontwikkelen terwijl het marktaandeel aanzienlijk hoger ligt dan de Vita of de 3DS, dus wederom best logisch als je erbij stil staat.  Het is alleen triest dat zulke apparaten voorrang krijgen wat betreft software terwijl apparaten als de Vita en de 3DS speciaal daarvoor gebouwd zijn. Maar goed, doe je niets aan vrees ik.

 • Het verschil tussen een Ios app maken en een android app maken is in kosten veel voordeliger voor een ios app. iets van 80% verschil. Dit komt omdat ze voor de ios niet rekening hoeven te houden met 20 andere hardware combinaties.  daarnaast is android gewoon kut :P

 • Een te hoge prijs, eigenlijk zo als de hele line-up. Hier stopt de aankoop van Apple-producten voor mij.

 • Mwuah, die nieuwe Mac serie voor 1299 is toch echt wel een mooie prijs voor een prachtig product.

 • Nee vind ik niet. Ik heb nu een 24" iMac, die mijn begin 2009 1600 euro hebt gekost. Dat was een iMac die net onder het topmodel hing.  Nu zijn we bijna 4 jaar verder en zou ik wel een nieuwe willen kopen. Echter voor dat zelfde geld heb ik dan een 21,5" model, één stap hoger dan het instapmodel.  Sorry, maar dat gaat er bij mij gewoon niet in….

 • Ik begrijp je helemaal. Naast de redenen die hier ergens onder heb staan, is dit ook een van de dingen waarom ik mijn vertrouwen in Apple begin te verliezen.  Ik heb deels hetzelfde verhaal. Drie jaar geleden een 13 inch Macbook pro gehaald voor 1500 euro. Upper class macbook. Na 3 jaar ben ik aan het kijken voor een mooie opvolger, betaal je voor een Macbook met retina display 2200 euro! 2200 euro!!! Sorry, maar dat gaat me te ver. Een goedkopere macbook halen heeft geen zin, want dan heb ik alleen een nieuwe en snellere macbook, maar qua beeldscherm en design identiek aan de Macbook die ik nu heb. Daar ga ik niet weer 1500 euro voor betalen.  Maar Cerandox, 2200 euro voor een laptop? Van ieder ander merk haal ik daar een goede pc, een mooie laptop EN een notebook voor! Ze zijn bij Apple echt helemaal gek geworden!  Overigens ben ik nog wel van mening dat voor iemand die nog geen Mac heeft (zoals ik), dan is 1299 voor een super deluxe en splinter dunne Mac een mooie prijs.

 • Ik niet.

 • Andrroid heeft het grootste marktaandeel, en toch is dit geen main ontwikkelplatform.
  Dus dikke bullshit deze redenatie.

 • Je hebt helemaal gelijk.

 • Groter marktaandeel staat wederom niet gelijk aan het verkoop van je Apps. Apps maken voor android is duurder,kost meer werk en verkopen vaak ook minder. Op Ios heb je gewoon meer succes. Tenslotte ken ik meer mensen die apps kopen uit de app store dan uit de play store. (onder kopen versta ik in dit geval een bedrag betalen).

 • Dat is inderdaad wat in de praktijk gebeurt. Maar dat is niet wat ze hier als reden aanhalen waarom ze blij zijn met de iPad mini.

 • Maar het probleem bij android is dan ook gewoon zijn succes. Het zit op te veel platformen. Vergelijk het met een game maken voor 10 versies van een PS3 ieder met zijn eigen hardware.

 • ik snap sowieso niet waarom ze zo blij zijn met de ipad mini is feitelijk het zelfde apparaat als de ipad 1 - 3

 • Maar de Ipad was soms iets te groot. Ipad Mini zit tussen de - volgens vele - te kleine smartphone. En de iets te grote Ipad. Je kunt het natuurlijk ook de betaalbare Ipad noemen.

 • Elk nieuwe device KAN het marktaandeel vergroten……………..

 • …………………………………………………………………………………………
  …………………………………………………………………………………………
  …………………………………………………………………………………………
  …………………………………………………………………………………………

 • ..?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?./?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?.?..?.?…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 • Ik vind die uitleg filmpjes van Apple altijd leuk net nadat ze een nieuw product hebben aangekondigd. Van alles zeggen wat 'nieuw' is terwijl het allemaal al in de vorige iPad zat en nu is het kleiner. REVOLUTIONARY! BEAUTIFUL!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren