1. Nintendo wil 5,5 miljoen Wii U's verkopen voor april

Nintendo wil 5,5 miljoen Wii U's verkopen voor april

Nintendo verwacht wereldwijd 5,5 miljoen exemplaren van Wii U te hebben verkocht wanneer zijn fiscale jaar afloopt op 31 maart 2013. Dat maakte het bedrijf bekend tijdens de presentatie van zijn halfjaarcijfers.

De Wii U is vanaf 30 november in Europa verkrijgbaar, in de Verenigde Staten en Japan ligt de nieuwe spelcomputer respectievelijk op 18 november en 8 december in de winkels. Nintendo verwacht tussen nu en het einde van fiscaal 2013 ook nog 5 miljoen Wii's te verkopen. Het totale aantal verkochte Wii's zou daarmee boven de 100 miljoen uitkomen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Die WiiU's gaat wel lukken denk ik, heb wel het gevoel dat de verkopen van de gewone Wii's terug aan het vallen zijn. Maar die gaat natuurlijk in prijs zakken binnenkort. We zullen zien.

 • Na mij hoeven ze nog maar 5.499.999 Wii U te verkopen.
  En ze kunnen de Wii het beste voor 99 euro verkopen,
  en de beste Wii games (top 30, wel games ouder dan 6 maanden) voor 29,95 euro per stuk,
  en deze in een apart aanprijzen (in een display bijvoorbeeld).

 • ik wil ook wel eens wat, zoals een WiiU op dag één hebben, maar dat gebeurt ook niet omdat ze al uitverkocht zijn :P.

 • Bij mij is het ook het geval ik moet wachten tot -+ 18 december voor de 2de lading van de zombiu bundel

 • Ik ben gelukkig de eerste op de lijst bij de Media Markt voor de ZombiU bundel. :)

 • Ik dacht het zal wel niet zo'n storm lopen met de pre-orders, dus ik dacht kan nog wel even wachten met de pre-order, maar daar heb ik nu spijt van, haha :P Dan maar twee weekjes langer wachten! Bij de Media Markt is hij wel bijna 50 euro duurder, dan bij de Game Mania.

 • Ja weet ik, dat het bij de Media Markt duurder is. Ik dacht, zal ik nog even wachten totdat de prijs van de Game Mania bekend wordt en als die daar goedkoper is bij de Game Mania pre-orderen maar kans hebben dat het uitverkocht zou kunnen zijn en ik niet meer kan pre-orderen voor 30 november, of bij de Media Markt pre-orderen en als 1e op de lijst staan en er zeker van zijn dat ik hem op dag 1 heb. En bij de Media Markt hadden ze ook nog geen prijs, die gast keek bij andere winkels zoals bol.com en E-Plaza hoeveel die daar kostte en ging in de buurt van die prijzen zitten. Maar ze zouden bellen als de prijs uiteindelijk toch nog omlaag gaat.

 • Gaat ze lukken, de Wii U is hier overal uitverkocht.

 • Ik koop de mijne pas half 2013 zo, als er wat meer exclusieve games beschikbaar zijn. Rayman Legends en Pikmin 3 de enige 2 games die mij boeien zijn verschoven. Ik zal vast niet de enige zijn met het wachten met aanschaffen van een Wii U tot dat die games uit komen.

 • ben blij dat ik ruim van tevoren heb gepreordered, ik heb hem iig dag 1 binnen! die 5,5 miljoen hebben ze denk ik ook wel binnen no time

 • Dit halen ze heel makkelijk, plus er zijn mensen die wachten op beter games, dus wanneer die games komen gaan ze weer veel verkopen!  Ik heb mijn wii u al heel lang geleden bestelt, dus ik krijg zeker eentje binnen:D:D
  trouwens voor mensen die wii u nog willen hebben, het kan nog wel alleen de basic versie, zwarte is bijna overal uitverkocht!

 • Dat gaat ze wel lukken, als je ziet hoe de vraag nu al is. Gek genoeg is het de eerste Nintendo console die ik niet op de launch ga halen :P  Hij komt hier wel. Ik denk rond de zomervakantie van 2013, als de E3 van volgend jaar me bevalt :)

 • Ik zal daar sowieso niet tussen zitten totdat ze wat aankondigen waar ik echt enthousiast van word.

 • Als gamer hoop ik dat de Wii U compleet gaat floppen. Net als de Wii is het aantrekken van de casual markt alleen maar slecht voor de spelontwikkeling. Waarom denk je dat we worden ondergedompeld met simpele/motion games zoals Call of Duty troep en Kinect/Move crap?

 • Hier gaan we weer. Iemand die zich zelf een gamer noemt en de WiiU weer als casual bestempeld zonder dan ook maar 1 minuut hands-on gehad te hebben.

 • Wat is dit nou weer voor rare redening? Wat is er mis met keuze, je hoeft die games toch niet te kopen? Call of Duty is echt niet deze simpele kant op gegaan door de Wii hoor, Kinect/Move is een keuze of niet verplicht.  Ontwikkelaars kunnen juist meer geld verdienen aan deze markt en de console beter verkopen, waardoor er meer budget is, misschien voor de games die wij graag zien. Hoe groter de gaming-markt, hoe beter.
  Verder heb je geloof ik de launch line-up nog niet gezien van de Wii U, die ziet er echt wat anders uit dan het Wii schap in de Intertoys.  Persoonlijk kon ik ook genieten van een spel als Brain Training of Wii Sports. Of Raving Rabbids met een paar vrienden op de bank - 'casual' of niet.

 • Dat was toch ook de hele bedoeling van games? Entertainment?. Daarom zie ik ook niet waarom de WiiU wordt afgeschreven. Je kunt er gewoon niet omheen dat de Wii de beste party console is. En dat zal de WiiU vast weer zijn. Opeens moeten alle games geweld hebben en bloed en wapens om "hardcore en een echte game" te zijn.

 • @markiewong: WRONG!!! 2x hands-on op de E3 (2011) en Firstlook. Echt een concept wat totaal niet op de gamers gericht is. Een tablet (casual) met een grote focus op social media (casual).

 • En jij hebt een hands-on gehad? Hell, welke casual praktijken worden er met die tablet gedaan dan? Welke social media?  :')

 • Mooi, is er overigens al iets bekend of de Wii-U ook als videospeler kan worden gebruikt ?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren