1. Foxconn heeft regels Nintendo overtreden

Foxconn heeft regels Nintendo overtreden

Elektronicaproducent Foxconn heeft de regels omtrent maatschappelijk verantwoord ondernemen overtreden. Dat is de conclusie van Nintendo, dat onderzoek deed naar de aanwezigheid van kindarbeiders in een van Foxconns fabrieken.

Vorige week gaf Nintendo al aan dat het de voorvallen onderzocht waarbij kinderen van 14 jaar en ouder als 'stagiairs' werkzaam zouden zijn bij Foxconn. De uitgever heeft inmiddels geconstateerd dat er inderdaad sprake was van overtredingen van diverse wetten en bedrijfsregels.

"Nintendo heeft het incident onderzocht en vastgesteld dat er hier sprake was van een overtreding van Nintendo's Corporate Social Responsibility Procurement Guidelines." Foxconn heeft de volle verantwoordelijkheid genomen voor dit incident en heeft snel stappen genomen om te verzekeren dat al de individuen waar het om gaat, niet meer werkzaam zijn bij Foxconn."

"Het beleid van Foxconn verbiedt ook dat minderjarige individuen werkzaam zijn bij het bedrijf en daarom heeft Foxconn ook aangegeven dat het proces van uitvoering van dit beleid te verbeteren, om soortgelijke gevallen in de toekomst te voorkomen." Nintendo heeft aangegeven door te gaan met het uitvoeren van inspecties bij zijn productiepartners.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Als ze helemaal een statement willen maken, gaan ze naar een andere fabriek… Maar uiteindelijk draait het om geld, en als ze ergens anders heen gaan gebeurt het daar ook wel aangezien het het goedkoopst is in China (vaak dan).

 • Naar een andere fabriek gaan lost het probleem niet op. Genoeg electronica bedrijven zonder geweten die graag gebruik maken van Foxconn.  Er zijn maar 3 manieren waarop de werksituatie aldaar verbetert.  1) Alle afnemers gaan massaal naar een ander bedrijf (zeer onwaarschijnlijk).  2) nintendo blijft druk uitoefenen, en hopen dat zij genoeg invloed hebben om een verschil te kunnen maken. (ook onwaarschijnlijk, maar de kans dat dit nut heeft is groter dan optie 1 en 3).  3) De politiek grijpt in (zeer onwaarschijnlijk)  Oftewel, Nintendo doet wat het kan (al is dat niet veel), en we kunnen alleen maar hopen dat het succes heeft.

 • Of gewoon niet meer in China laten maken, en dan maar wat minder winst.

 • "maar wat minder winst" ? Nintendo draait verlies dus dat is helemaal geen optie.  Kijk het is heel logisch allemaal: wij als consument willen het zo goedkoop mogelijk kopen en de producent wil zoveel mogelijk winst en dus zo goedkoop mogelijk produceren.Daarom zitten we met situaties als daar bij foxconn. De schuld ligt bij iedereen en is niet zomaar door te schuiven.

 • Net alsof ze daar een keus hebben, of kinderen laten werken en savonds wat te eten hebben of dat niet doen, dan gaan ze dood omdat ze geen vreten hebben, conclusie als je geen geld hebt om een kind te onderhouden neem ze dan ook niet

 • Leuk is dat, hebben die kinderen dankzij Nintendo geen werk meer :P
  (oke, ik weet dat ie flauw is, maar ik moest ineens aan de film Zoolander denken ;) )

 • Flauw of niet.. Dat was toch echt het eerste wat ik dacht. Wat mklijn hier boven zegt, het is niet dat die kinderen echt een keuze hebben. Kunnen deze kids nu nog wel eten betalen? Het is niet dat zo dat die kinderen "dan maar naar school" gaan.

 • Het is heel anders sommige werden gedwongen om daar stage te lopen anders zou hun studie stop gezet worden ze kregen zelf dat geld niet maar bepaalde mensen die de stage's regelde staken dat in de zak ze werkten voor niets om hun studie te kunnen voort zetten anders werden ze van school getrapt niet bij alle kinderen die daar werken maar bij sommige was dat het geval.

 • "kinderen van 14 jaar en ouder als 'stagiairs' werkzaam"  Ja, zo kun je kinderarbeid ook noemen. Het probleem is alleen wel dat het niet geloofwaardig is als de kinderen nog zo jong zijn.

 • goh verrassend..Nu leverenze straks alle wiiU's te laat omdat nintendo zelf de regels naloopt. (nee geintje)…
  Het is gewoon niet goed wat Foxconn doet, ze zijn daar gewoon niet zo goed in plannen..

 • Nintendo is snel met haar rapport gekomen in ieder geval. Verder kan ze weinig doen: overstappen na een andere fabriek, maar daar zal hetzelfde gebeuren. Laten we hopen dat de rest van de bedrijven die bij Foxconn afneemt (en dat zijn er héél veel) hier ook hun steentje aan bijdragen.
  Alleen als een groot gedeelte van de afnemers Foxconn dwingt dit op te lossen, is het mogelijk om hier vanaf te komen.  Kinderen van 14 horen geen 'stage' te doen in de fabrieken, maar gewoon naar school te gaan. Volgens mij kregen de kinderen hier ook niet betaald voor.

 • ik denk dat ze wel geld krijgen. als kind zijnde wil je vast niet met lege handen thuis komen bij pappa en mamma. of ze moeten in plaats geld eten krijgen.

 • Ze werden verplicht door school, als 'stage'.

 • Foxconn moet toch wat om Nintendo goedkope producten te leveren zodat wij goedkoop onze 3DS en Wii U kunnen scoren.
  Maar goed, dit hoort natuurlijk niet, echter is het wel een gevolg van de maatschappij helaas..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren