1. Medal of Honor: Warfighter - Speelbare facties

Medal of Honor: Warfighter - Speelbare facties

In Medal of Honor: Warfighter is de heldenrol weggelegd voor de Tier 1-operatives. Tier 1 is een kenmerk voor de allerbeste speciale eenheden ter wereld. Zij zijn de reden dat terroristen iets minder vredig in hun grotjes slapen. Enkele speciale eenheden zoals de U.S. Navy SEALs, Delta Force en SAS kent iedereen wel , maar in Medal of Honor: Warfighter zijn ook minder bekende facties speelbaar. De Zweedse SOG en de Poolse GROM bijvoorbeeld. Een introductie van alle Tier 1-forces die speelbaar zijn.

U.S. Navy SEALs (Verenigde Staten)

Waarschijnlijk de bekendste factie in Medal of Honor: Warfighter. SEAL staat voor Sea, Air, Land en deze mariniers maakt het dan ook niet uit hoe zij op het slagveld worden gedropt. Sinds 1961 voerden de Navy SEALs talloze operaties uit, waarvan de bekendste toch wel de uitschakeling van Bin Laden in 2011 was. Navy SEALs zijn voor gamers geen vreemden. In Sony’s SOCOM: U.S. Navy SEALs stonden zij bijvoorbeeld al centraal.

SFOD-D (Verenigde Staten)

De Special Forces Operation Detachment-Delta, beter bekend onder de naam Delta Force, is de speciale antiterreur-eenheid van de Amerikaanse landmacht. Ze zijn gespecialiseerd in covert missies, zoals het redden van gegijzelden en het effectief aanvallen van vijandige bases. SFOD-D staat ook bekend onder de naam The Unit en speelde dan ook de hoofdrol in de gelijknamige tv-serie. Daarnaast hebben gamers dankzij de serie Delta Force deze special forces al jaren over de vloer.

OGA(Verenigde Staten)

OGA, wat staat voor Other Government Agency, slaat op de militairen van Amerikaanse inlichtingendiensten, zoals de CIA. In het echt worden ze vaak undercover ondergebracht bij andere militaire divisies, om zo inlichtingen in te winnen. De Sam Fishers van het slagveld, zeg maar.

GROM (Polen)

Grupa Reagowania Operacyjno-Manewronwego is zo’n verdraaid lange en lastige naam. GROM is gelukkig iets gangbaarder. GROM is sinds 8 juli 1990 actief en deze Poolse special forces zijn ingezet in onder meer Afghanistan en Irak, maar waarborgden ook de veiligheid van burgers gedurende EURO 2012.

SAS (Groot-Brittannië)

Ook zo’n haast legendarische speciale eenheid. De Special Air Service vindt zijn oorsprong tijdens de Tweede Wereldoorlog en is daarmee één van de oudste speciale eenheden. De SAS is ingezet over de gehele wereld, in onder andere Indonesië, de eerste Golfoorlog, de tweede Golfoorlog en recent nog het militaire ingrijpen in Libië. Wie ooit een Call of Duty heeft gespeeld, is daarin ongetwijfeld op wat SAS’ ers gestuit. Daarnaast kreeg de SAS natuurlijk veel bekendheid dankzij Davilex’ SAS: Anti-terror Force voor de PS2. Negatieve bekendheid is immers ook bekendheid.

JTF2 (Canada)

Joint Task Force 2 is een echte ‘geheime’ speciale eenheid. De Canadese regering geeft nooit commentaar over het bestaan van JTF2. De eenheid houdt zich voornamelijk bezig met anti-terrorisme en is bijvoorbeeld actief in Afghanistan.

FSK/HJK (Noorwegen)

Forsvarets Spesialkommando/Haerens Jegerkommando zal waarschijnlijk niemand veel zeggen, tenzij je uit Noorwegen komt. Deze antiterreur-eenheid werd in het leven geroepen om Noorse olieplatformen in de Noordzee te beschermen. Inmiddels is FSK echter, net als eigenlijk alle andere speciale eenheden, ook actief in Afghanistan. Hun trainingen zijn controversieel. Zo leren FSK’ers per parachute op olieplatformen te landen, iets dat zelfs de SAS als zelfmoordactie ziet. Ook zouden de militairen op elkaar trainen met echte kogels. Harde jongens, dat wel.

SOG (Zweden)

Särskilda Operationsgruppe is de speciale eenheid van Zweden waarover niet zoveel bekend is. Waar de meeste speciale eenheden weliswaar claimen in het ‘geheim’ te opereren, wordt rondom SOG daadwerkelijk alles stilgehouden. Hun rantsoenen zouden bestaan uit gehaktballetjes van de IKEA, maar dat is onbevestigd.

SASR (Australië)

De Special Air Service Regiment is zoals de naam al enigszins doet vermoeden gebaseerd op de Britse SAS, maar behoedt in dit geval Australië voor terrorisme. Natuurlijk is ook deze eenheid te vinden in Afghanistan en Irak, maar werd eerder dit jaar ook ingezet om gegijzelde Australiërs te bevrijden in enkele Afrikaanse landen.

KSK (Duitsland)

De Kommando Spezialkräfte is de antiterreur-eenheid van onze oosterburen en bestaat uit de beste soldaten van de Duitse krijgsmacht. Deze eenheid is gebaseerd op Engelse en Amerikaanse speciale eenheden en is dan ook vooral actief in internationale operaties, zoals in Afghanistan. De bekendste KSK’er is Steffan Scharfschütze , uit de hit Carry Slay’s Wartards – Countdown to Dagestanskiye Ogni.

UDT (Zuid-Korea)

De Naval Special Warfare Brigade, beter bekend als de UDT, is Zuid Korea’s trots als het gaat om special forces. De UDT wordt erg ondersteund door de Amerikaanse speciale eenheden, waaronder de SEAL’s, met gezamenlijke trainingen en het leveren van voertuigen. De UDT heeft zijn handen vol aan de gespannen relatie met Noord-Korea, maar werd ook ingezet tegen Somalische piraten, een strijd die een belangrijke rol speelt in Medal of Honor: Warfighter.

Gruppa Alfa (Rusland)

Gruppa Alfa is de elite-eenheid van de Russische krijgsmacht. De Gruppa Alfa is vooral ingezet in conflicten in de deelstaten Tjetsjenië, Dagestan en Ossetië. Deze eenheid is gespecialiseerd in het redden van gegijzelden en antiterrorisme-missies. Gruppa Alfa valt onder de Spetsnaz.

In Medal of Honor: Warfighter speel je online steeds weer nieuwe Tier 1-operatives vrij. Bij elk van de in totaal zes classes zijn de bovenstaande twaalf facties terug te vinden. Dat staat dus gelijk aan 72 skins! Let op: wapens discrimineren niet. Een Pools aanvalsgeweer kan gewoon door een Amerikaan worden gebruikt en Koreanen zijn net zo dodelijk met een Duits scherpschuttergeweer in hun handen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Lars Cornelis Heeft een grote liefde voor grootse virtuele avonturen. Hecht evenveel waarde aan environmental storytelling als aan lore en heeft thuis een kast vol gameboeken en comics. Steekt per saldo waarschijnlijk toch de meeste tijd in de Master League van PES.

Reacties

 • Heb m'n exemplaar net opgehaald, ben benieuwd hoe die is!

 • ONLINE STORE :



  ===== http://migre.me/bbUHB =====



  n2012 comes, in order to thank everyone, characteristic, novel style, varieties, low price and good quality, and the low sale price. Thank everyone



  free shipping



  competitive price



  any size available



  accept the paypal



  jordan shoes $32



  nike shox $32



  Christan Audigier bikini $23



  Ed Hardy Bikini $23



  Smful short_t-shirt_woman $15



  ed hardy short_tank_woman $16



  Sandal $32



  christian louboutin $80



  Sunglass $15



  COACH_Necklace $27



  handbag $33



  AF tank woman $17



  puma slipper woman $30



  ===== http://migre.me/bbUHB =====

 • Geef ons maar een recensie, ik twijfel namelijk :).

 • Voor wat ik heb gehoord



  Technisch is MoH beter



  (Denk aan eindelijk VoiP, serverside hitdetection, ingame serverbrowser)



  Alleen het is nog wel ontiegelijk buggie (Spawnen onder de map bijvoorbeeld)



 • recensies die er al zijn voorspellen weinig goeds:
  Nowgamer: 6,5
  Gamesthirst: 6
  Eurogamer: 5
  Destructoid: 5

 • Wesleyb93: Onthoud wel, reviews zijn gebaseerd op meningen! Als ik het goed begrijp is de game echt niet slecht. Ik.denk dat een deel van de negatieve reacties ook komt door de negatieve reacties op de beta.

 • De meeste van deze recensies waren zoiezo gebasseerd op de Singleplayer, maar van wat ik heb gelezen is ie niet goed.

 • er zit een hele vervelende bug in de singleplayer, waarbij je team genoten niks meer doen.



  Waardoor je de level opnieuw moet doen omdat je niet verder kan gaan!
  zwaar irritant…

 • nja weinig maps en een gelijnde singleplayer. Dat is niet echt wat je verwacht in een game die in 2012 uitkomt ik herriner mij shooters rond de jaren 2000-2004 waarbij je 20 maps had en veel meer opties had. Shooters gaan helaas achteruit, ze verliezen hun originaliteit en hebben steeds minder opties.

 • Ik ga me bij battlefield 3 houden…

 • De eerste reviews voorspellen weinig goeds… ronduit slechte scores.. :(
  Verwachtte wel wat meer..

 • Maar dat was niet omdat het een slecht spel was (Tenminste volgens destructoid)



  Het is gewoon het zelfde wat we al weer jaren spelen (Net zoals CoD maar daar klagen ze minder over)

 • Klopt en dat vind ik altijd wel raar in reviews bij sommige games klagen ze er niet over en bij andere games gaan ze ineens zeggen veel van hetzelfde en dergelijk. Bij een CoD game durven ze dat dan weer niet te doen. Reken er maar niet op dat ze bij Black Ops 2 gaan zeggen veel van hetzelfde en we kennen he nu wel bla bla bla.

 • @the_dan
  hoe dan ook, als mensen lage scores zien dan gaan ze twijfelen en houden ze het geld liever in hun zak..

 • Euro gamer geeft het een 5/10 en zegt hierbij: "The game just isn't really good."

 • Gaan we weer terug naar class-system?

 • recensie?

 • Volgens mij blijven we bij BF3 of gaan we BO2 spelen totdat next year BF4 komt:P
  Of zullen ze bij COD volgend jaar wel een nieuwe engine gebruiken.

 • Jammer dat er geen Nederlandse elite eenheid inzit en dat de game volgens de uitgekomen recencies gewoon zuigt.

 • Ik vind het ook vreemd dat er geen KCT of MARSOF in het spel zitten. ofja vreemd, meer vreemd dat ze hebben gekozen voor die zweedse commandos. zweden is een relatief neutraal land wat zich niet graag hezig houd met de wereld politiek. Zweden zit niet eens bij de NAVO.



  De KCT daarintegen heeft veel operaties op hun kerfstok staan. Zo wordt nog altijd vermoed dat deze in 2003 tijdens de Irak invasie samen met britse commandos het noorderfront heeft geopend en op verschillende plaatsen luchtafweer e.d. heeft uitgeschakeld zodat de invasie kon plaatsvinden. Jammer alleen dat de overheid geen kick over dergelijke zaken geeft.



  Nederlandse commandos kunnen worden ingezet zonder weet van de 2e kamer en zelfs de hele regering.
  5 ministers beslissen over de inzet; de minister president, minister van defensie, minister van buitenlandse zaken en nog 2 waar ik zo even niet op kan komen. dit is zo omdat uiterste geheimhouding noodzakelijk is.



  Al met al zouden er goede mogelijkheden voor onze KCT in hebben gezeten. Misschien iets voor toekomstige DLC?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren