1. IG's Collectors Corner – Kornmuse's verzameling

IG's Collectors Corner – Kornmuse's verzameling

Gamers zijn er in alle soorten en maten; van hardcore tot casual en van pro-gamer tot Wii Sports-veteraan. In deze rubriek gaat het om de verzamelaars van games en hun verzameling. Iedere week zetten we één van onze leden en zijn (of haar) collectie in de spotlight en laten we jullie kennis maken met hun verzameling en bijbehorende passie. Waarom verzamelen ze, en wat vinden ze hier zo leuk aan? In deze rubriek meer over deze hobby. Uiteraard mag er volop gepronkt worden. Heb je zelf een verzameling en wil je die aan ons laten zien? Kijk onderaan dit artikel hoe je mee kunt doen.

De verzamelaar van deze week

In deze aflevering van de Collectors Corner laat Kornmuse zijn retroverzameling zien. Het middelpunt van zijn collectie zijn de Game & Watch-games van Nintendo. Hij heeft een uitgebreide verzameling van de lcd-spellen, met uitvoeringen die allemaal nog netjes voorzien zijn van de originele doosjes. Naast zijn Game & Watch-speeltjes heeft hij ook veel andere Nintendo-games en is hij op een bijzondere manier met de spellen en consoles van Sega in aanraking gekomen.

De verzamelaar aan het woord

Wat verzamel je precies?

Ik verzamel Nintendo Game & Watch en andere consoles die ik als kind had. Vooral voor de NES verzamel ik erg actief. Ik heb ook enkele Sega-consoles. Deze heb ik gekregen van een vriend die vroeger alles van Sega had.

Hoe is je passie voor deze verzameling ontstaan?

Ik ben begonnen met de Nintendo Game & Watch, want ik had ergens in een verhuisdoos mijn oude Game & Watch Donkey Kong teruggevonden. Toen ben ik op internet gaan zoeken of ik nog andere Game & Watch-games kon vinden. Ik vroeg toen mijn vader of er in de kelder nog NES-spellen of andere consoles lagen. En inderdaad: we bleken nog enkele CBS ColecoVision-, NES- en Gameboy-spellen te bezitten.

Wat is je favoriete verzamelobject? Waarom?

Mijn favoriete verzamelobject is een van mijn Game & Watch: Judge Green. De game heb ik twee jaar geleden gekocht op een retrogamebeurs en was destijds super moeilijk te vinden. Ben er trots op een exemplaar te bezitten. Nu moet ik zeker ook Judge Purple aanschaffen....

Wat mis je nog en zou je graag zo snel mogelijk aan je collectie toevoegen?

Moeillijk, maar ik zou zeggen alle NES Black en Small Boxen en zeker alle 60 Game & Watch.

Hoelang verzamel je al?

Ik verzamel sinds eind 2008, dus bijna vier jaar! Twee jaar lang heb ik mijn collectie een beetje 'on hold' gezet, maar sinds een paar maanden bekijk ik weer advertenties om nieuwe objecten te vinden.

De verzameling in beeld

Heb jij ook een game(gerelateerde)verzameling en vind je het leuk hiermee eens in de spotlight van InsideGamer te staan? Stuur ons dan een paar foto's en een korte beschrijving en wie weet is jouw verzameling volgende week de verzameling van de week! Reageren kan via herman.bluemink@insidegamer.nl

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Mooie collectie, ik heb zelfs enkele toestellen gezien die ik nooit eerder zag. • ONLINE STORE :  ===== http://gg.gg/sze =====  Hallowmas( On November 1 ) is coming beloved whether or not you are ready to shopping ,Characteristics, novel, variety, low price and good quality, and the sales price  is low , Move your mouse to work shopping! Hey hey  free shipping  competitive price  any size available  accept the paypal  jordan shoes $32  nike shox $32  Christan Audigier bikini $23  Ed Hardy Bikini $23  Smful short_t-shirt_woman $15  ed hardy short_tank_woman $16  Sandal $32  christian louboutin $80  Sunglass $15  COACH_Necklace $27  handbag $33  AF tank woman $17  puma slipper woman $30  ===== http://gg.gg/sze =====

 • Heb zelf de Mario Cement Factory Table Top zou zelf graag mee GW willen ben dus ook erg jarlours op je mooie verzameling :)

 • Geen hele grote verzameling, maar wel vol met echte collector's items. Mooi hoor! :)

 • Vita :3

 • Die Game & Watch verzameling.. Zeg, wat is je adres? ^^

 • Mooi, hoe kom je aan de plastic houdertjes?

 • Hier ben ik ook benieuwd naar

 • Grappig dat de meeste verzamelaars groot fan van Nintendo zijn.

 • Ze waren er ook als 1ste;)

 • Geen zin om alle consoles op te noemen die eerder waren… maar atari was toch echt eerder bezig op deze markt. Nintendo is wel een van de oudste bedrijven, als het al niet de oudste is, die zich bevind in de games industrie maar daar zijn ze niet mee begonnen ;)

 • ik dacht dat atari 2600 eerder was? :P Maar ze maakten game consoles wel weer populair na de video game crash

 • Jezus, wat een vette collectie! Wist niet eens dat er zoveel Game&Watch waren.

 • Leukste verzameling tot nu toe!!

 • Mooie collectie.

 • Nice vooral de game en watch verzameling :D

 • de eerste drie foto's (A), heb er zelf maar 1 van =(

 • zie ik nou nog een tevreden ikea klant? :P mooie verzameling, nooit geweten dat er zo veel game and watches waren!

 • bijna iedere keer weer een tevreden klant… zijn deze artikelen geen sluik reclame voor ikea en krijgt IG daar stiekem een beetje extra geld voor? :P

 • eerste punt waar ze naar kijken als je foto's van je collectie opstuurd: is dat kastje van de ikea? hmmmm…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren