1. Beveiligingssleutel PS3 vrijgegeven door hackers

Beveiligingssleutel PS3 vrijgegeven door hackers

Een groep hackers die zich The Three Musketeers noemt, heeft de beveiligingssleutel van de PlayStation 3 online gezet. Hiermee is het theoretisch mogelijk voor gehackte PS3-consoles om up to date te blijven met de meest recente firmware van het apparaat.

Dit zou ook betekenen dat de spelcomputers verbinding kunnen maken met PSN. Met de beveiligingssleutel kunnen ook diverse homebrew-programma's of Linux worden gedraaid op PlayStation 3.

De hackers zeggen dat het niet de bedoeling was deze sleutel vrij te geven, maar dat een groep Chinese hackers hem in handen heeft gekregen en er geld aan plande te verdienen. Daarom heeft de groep de sleutel zelf zo snel mogelijk publiekelijk beschikbaar gesteld.

Sony heeft vooralsnog niet gereageerd op het beschikbaar komen van de sleutel. Dit laatste betekent overigens niet dat de PlayStation 3 nogmaals gehackt is. De sleutel zou al geruime tijd bekend zijn geweest bij The Three Musketeers. Bovendien is deze informatie op zichzelf geen hack, het stelt hackers enkel in staat om ook de recente en toekomstige firmwareupdates van de PS3 werkend te krijgen op hun gehackte spelcomputer.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • altijd hetzelfde gezeur met een playstation 3, blij dat ik een xbox 360 heb

 • Och hiere,de wijs neus. Daarom dat de Xbox compleet gehackt was in zijn begin jaren. En dat het er nu vol van modders zit op gta iv.  Ontken het maar niet,want ik heb zelf ook een.

 • De Xbox 360 is pas in een zeer laat stadium écht gehackt (en slechts bij een kleine selectie type xboxen, waarbij in veel gevallen nog extra hardware bij nodig is), voor die tijd is er enkel gebruik gemaakt van kwetsbaarheden van de ingebouwde DVD-drive. Kort samengevat; zolang jij iemand op Xbox Live ziet verschijnen, welke gekopieerde en/of gemodificeerde spellen speelt, dan heeft die persoon slechts een gemodde dvd drive en niet een gekraakte xbox.  Bij de PlayStation 3 is -door publicatie van deze sleutels- de complete beveiliging om zeep geholpen voor het gros van de beschikbare systemen. Dit is dus wel degelijk een 'big deal' voor alle PS3 bezitters.

 • Iso noemen ze dat, dat weet ik wel  Of een jtag naar de referentie"oude Xbox toestellen"

 • en daarom kan ik hier in china voor 150 eurie een gehackte xbox halen met een 500gb harde schijf vol met games…  niet dat ik dat doe want ik heb een ps3

 • Nie alleen China ze!


 • Hallowmas( On November 1 ) is coming beloved whether or not you are ready to shopping ,Characteristics, novel, variety, low price and good quality, and the sales price is low , Move your mouse to work shopping! Hey hey  free shipping  competitive price  any size available  accept the paypal  jordan shoes $32  nike shox $32  Christan Audigier bikini $23  Ed Hardy Bikini $23  Smful short_t-shirt_woman $15  ed hardy short_tank_woman $16  Sandal $32  christian louboutin $80  Sunglass $15  COACH_Necklace $27  handbag $33  AF tank woman $17  puma slipper woman $30

 • Euh ja, dat er hierdoor programma's op kunnen gezet worden die anders niet mogelijk was, vind ik persoonlijk geen probleem. Alleen dat hierdoor ook gebrande games bespeelt kunnen worden, ben ik op tegen.

 • I don't caaaaareee, oja, er staat al een walktrough van ACIII op youtube, iets wat misschien wel iemand intereseert. Ik ga em niet kijken, krijg 'em woensdag binnen.

 • Die stond er al van donderdag om correct te zijn. Maar zowizo ga ik mij niet laten spoilen op mijn favoriete franchise.  Anders heb ik voor niets gewacht op ac3, buiten alle sluipmoorden natuurlijk xd

 • I don't caaaaareee, oja, er staat al een walktrough van ACIII op youtube, iets wat misschien wel iemand intereseert. Ik ga em niet kijken, krijg 'em woensdag binnen.

 • En de soap begint opnieuw *pakt popcorn en frisdrank*

 • Zolang Sony maar niet weer heel PSN platlegt, of dat het nu gaat vol lopen met cheaters en hackers is het goed.

 • Werkt alleen met firmware 3.55 en daarmee kan je niet eens alle nieuwe spellen spelen dus je hebt er nog weinig aan.  Alle firmware na 3.55 heeft trouwens een andere sleutel. • 4.21 en 4.25 keys zijn vrijgegeven, dus alle games die 4.25 of lager nodig hebben kunnen afgespeeld worden, alleen moet je wel vanaf 3.55 updaten naar de cfw versie van 4.21, dus je kan er sinds kort veel meer mee.

 • ololol

 • let the battle begin… again…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren