1. iOS Update Week 43

iOS Update Week 43

De iOS Update is een wekelijkse rubriek waarin we kijken naar het nieuws omtrent games voor iOS, kijken we welke games er deze week in de App Store zijn verschenen en checken we enkele video’s van aankomende titels.

Nieuws

GTA: Vice City naar iOS en Android

Rockstar heeft ter ere van het 10-jarige bestaan van Grand Theft Auto: Vice City een mobiele versie aangekondigd. Naast deze Anniversary Edition wordt er binnenkort nog niet getoond artwork en een speciale trailer uitgebracht. In laatstgenoemde laat men enkele iconische scenes en muziek van GTA: Vice City langskomen. De mobiele versie van de game bevat verbeterde graphics en een aangepaste besturing. Komende weken wordt er meer informatie vrijgegeven.

Borderland Legends aangekondigd

Een van de grootste verrassingen deze week was de aankondiging van Borderlands Legends voor iOS. De game is een compleet nieuwe titel in de Borderlands-reeks en laat je spelen met de vier personages uit het eerste deel. Met Brick, Mordecai, Roland en Lilith ga je op schiet- en rooftocht vanuit een top-down perspectief en neem je het op tegen bekende vijanden. Je personages beschikken over drie actie-skills en zes abilities. Dit keer bestuur je bovendien alle vier de personages tegelijkertijd en kun je ze laten samenwerken om sterkere aanvallen uit te voeren.

De game bevat willekeurig gesorteerde missies; vijanden levelen mee met je personages; wapens en voorwerpen zijn te koop bij een handelaar en gewonde spelers kunnen net zoals in de spelcomputer-versies gebruik maken van ‘second wind’.

Borderlands Legends verschijnt 31 oktober voor iOS (iPhone/iPad 3,99 en iPad 5,49).

Rollercoaster Tycoon verschijnt in 2013 voor iOS

Atari heeft eindelijk Roller Coaster Tycoon aangekondigd voor iOS. Net als in de PC-versie kun je je eigen pretpark bouwen waarin het ontwerpen van krankzinnige achtbanen centraal staat. Je kunt dus uit kant-en-klare attracties kiezen of deze zelf ontwerpen in de editor. De game moet in het begin van 2013 verschijnen voor iOS en Android. Atari brengt daarnaast ook enkele andere bekende franchises naar de mobiele besturingssystemen. Zo moeten Dungeons & Dragons: Warbands, Atari Casino, een remake van Outlaw en Centipede: Origins Update nog dit jaar verschijnen.

Bad Piggies 15 nieuwe levels

Rovio’s populaire game Bad Piggies heeft een update gekregen waarin 15 nieuwe levels zitten. De groene varkens zijn dit keer in de nacht op de vlucht geslagen en daarom zijn de levels gehuld in een nachtelijk thema inclusief volle maan. Daarnaast is er nog een in-app aankoop te doen waarmee je het level Field of Dreams kunt kopen, wat een het grootste sandbox level tot nu toe is.

App Store Link: Bad Piggies (€0,89, universeel)

Releases

Crossword Dungeon

In deze puzzel RPG ga je de strijd aan met monsters die de letters in een willekeurig gemaakte kruiswoordenkerker bewaken. Door het juiste woord te raden versla je de monsters, een fout antwoord en je kunt aangevallen worden. Het puzzelen doorsta je met een van de drie classes: Barbarian, Ranger of Scoundrel. Elk met zijn eigen vaardigheden die je kunnen helpen als rijk man de kerkers te verlaten. Op dit moment is er alleen nog een iPhone-versie beschikbaar, aan een universele versie wordt echter gewerkt.

App Store Link: Crossword Dungeon (€1,79 , iPhone en iPod touch)

DoDonPachi Maximum

De Japanse ontwikkelaar CAVE staat bekend om zijn fantastische arcade shoot’em-ups en is ook een van de weinige ontwikkelaars die zich aan dit genre heeft vastgehouden. DoDonPachi Maximum is de eerste shmup die de ontwikkelaar speciaal voor de mobiele systemen heeft ontworpen. Visueel ziet het er dan ook prima uit en verschillende aanvallen zijn uit te voeren door op het scherm te tappen. Voor de rest is deze shmup net als de andere CAVE shmups: schitterend en zeer moeilijk. Al heeft men er ditmaal wel een Easy-modus in gestopt, speciaal voor alle doetjes.

App Store Link: DoDonPachi Maximum (€5,99 , universeel)

Eyelord

Eyelord is een mix tussen het bekende knikkerschietspel Zuma en een heavy metal rock opera. In dit geval heeft de kikker dan ook plaats gemaakt voor een doodshoofd en zijn de knikkers vervangen door slijmerige oogballen. Daarnaast kun je onder het genot van heavy metal , spuwende cobra’s, bliksemschichten en huilende wolven proberen zoveel mogelijk oogbalcombinaties te maken.

App Store Link: Eyelord (gratis, universeel)

Hairy Tales

In Hairy Tails moet je een groep niet al te snuggere Hairys helpen om hun wereld te verlossen van de kwaadaardige krachten. Dit kun je doen door in de 72 levels te puzzelen. Deze puzzels bestaan uit het verwisselen van tegels en er zo voor zorgen dat de Hairys niet van hun wereld afvallen. Tijdens je avontuur kun je gebruiken maken van power-ups, verzamel je magische paddenstoelen en zal uiteindelijke de kwaadaardige Kikimoras moeten verslaan.

App Store Link: Hairy Tales (€0,89 , universeel)

He-Man: The Most Powerful Game in the Universe

De tekenfilmheld uit de jaren ’80 is terug in een klassieke 2D platform-game. He-Man neemt het wederom op tegen Skeletor, die blijkbaar de sleutels van kasteel Grayskull heeft gestolen. Hiervoor reis je heel Eternia door en kom je naast Skeletor nog veel andere bekende personages tegen, waaronder Beast Man, Orko en Trap Jaw. Naast zijn trouwe zwaard kan He-Man ook gebruik maken van speciale aanvallen. Het hele plaatje lijkt hiermee te kloppen en de essentie en nostalgie van de tekenfilm te rechtvaardigen in een goede platformgame.

App Store Link: He-Man: The Most Powerful Game in the Universe (€0,89, universeel)

infinite

infinite is een minimalistische arcadegame waarin je sterrenstelsels maakt door gebruik te maken van ruimtestof. In je reis door de ruimte krijg je met de nodige vijanden en gevaren te maken. Je moet proberen deze te ontwijken en tegelijkertijd nieuwe materie verzamelen om je planeten en sterren te maken. Doordat de golven willekeurig zijn is elk level een nieuwe uitdaging. Naast de mooie visuele stijl bevat infinite bovendien een schitterende rustgevende soundtrack.

App Store Link: infinite (€1,79 , universeel)

Jurassic Park Builder

Iedereen die al van kleins af aan (en er nog steeds) van droomt om zijn eigen Jurassic Park te bouwen kan dit nu doen op het mysterieuze eiland Isla Nublar. Als eigenaar van het park moet je verschillende dino’s onderzoeken, verzorgen en groot laten worden. Door meer gebied op het eiland te verkennen kun je nieuwe soorten dino’s ontdekken. Daarnaast moet je hotels en attracties bouwen om geld mee te verdienen. Belangrijk is ook dat je ervoor zorgt dat je dino’s niet ontsnappen, daar het eiland om te zoveel tijd te maken krijgt met een hevige storm. De game bevat ook enkele bekende personages uit Steven Spielbergs’ film die je voorzien met speciale opdrachten.

App Store Link: Jurassic Park Builder (gratis, universeel)

Letterpress – Word Game

Alhoewel Letterpress alleen nog Engelstalige woorden ondersteunt, lijkt het de nieuwste rage op het gebied van woordpuzzelgames te worden. De game is afkomstig van Loren Brichter, de maker van de Twitter-client Tweetie. In Letterpress moet je woorden vormen, dit doe je op een bord van 5 bij 5 letters. Elke letter is 1 punt waard en langere woorden zorgen voor meer punten. Het is echter van belang dat je tactisch de letter kiest die je gebruikt. Door jou letter te gebruiken kan je tegenstander namelijk punten van je stelen. Om dit te voorkomen kun je proberen jouw letters met meerdere letters te omgeven, wat ervoor zorgt dat die letter niet meer gebruikt kan worden.

App Store Link: Letterpress (gratis, universeel)

N.Y. Zombies 2

N.Y. Zombies 2 het is vervolg op de zombie survival shooter dat in 2010 verscheen. Net als in het eerste deel is de sfeer uitstekend in de game. Dit keer hoef je echter geen vast pad te volgen, je kunt al free-roamend je gang gaan in New York. Enkele grote omgevingen leiden je naar Times Square, Central Park en de Holland Tunnel. De game bevat bovendien een coöperatieve onlinemodus voor 3 spelers, waarmee je onder andere in een oneindige surival-modus zombies kan gaan neerknallen.

App Store Link: N.Y. Zombies 2 (€1,79 , universeel)

Penny Arcade’s On The Rain-Slick Precipice of Darkness 3

Het derde deel van Penny Arcade’s On The Rain-Slick Precipice of Darkness is geen adventure-game zoals de twee eerste delen. Dit keer komen de webstriphelden terecht in game die vormgegeven is als typische Final Fantasy-game voor de Super Nintendo. Hierin gaan ze het kwaad te lijf dat New Arcadia dreigt te vernietigen. Deze versie bevat The Lair of the Seamstress DLC en de Fanfiction packs en is volledig aangepast voor iOS.

App Store Link: Penny Arcade’s On The Rain-Slick Precipice of Darkness 3 (€2,69 , universeel)

Pocket Clothier

De ontwikkelaar van het verslavende Game Dev Story heeft een nieuwe game uitgebracht voor iOS: Pocket Clothier. Dit keer manage je een kledingwinkel. Je begint als kleine winkel en moet proberen een succesvolle modeketen op de kaart te zetten. Om de strijd aan te gaan met de andere kledingboetieks in de buurt moet je de juiste kleding inkopen, campagnes moeten voeren en je winkel op de juiste manier inrichten.

App Store Link: Pocket Clothier (€2,99 , universeel)

Punch Quest

Punch Quest is een endless-runner waarin je een weg moet slaan door verschillende dungeons die gevuld zijn met monsters. Hierbij kun je verschillende speciale aanvallen vrijspelen, op een dinosaurus rijden die laserstralen uit zijn mond schiet en in een magische kabouter veranderen die het opneemt tegen een bijenkolonie. Door combo’s te blijven maken kun je meer punten verdienen en zo absurde highscores neerzetten.

App Store Link: Punch Quest (gratis, universeel)

Shardlands

Shardlands is een puzzelgame waarin je wakker wordt in een geheimzinnige grot in een buitenaardse wereld. Hier vraagt een geest je om scherven (‘shards’) van sleutels te verzamelen waarmee je naar andere grotten kunt teleporteren. De scherven geven je ook magische krachten: zo kun je bijvoorbeeld telekinese gebruiken om een brug te maken. Belangrijk in deze game is ook dat je vijanden niet kunt aanvallen, maar zult moeten wegrennen of om ze heen moet sluipen. Uiteindelijk moet je in deze wereld vol met puzzels, monsters en gevaren een weg terug naar huis weten te vinden.

App Store Link: Shardlands (€1,79 , universeel)

Totem Runner

In de endless-runner Totem Runner speel je een krijger die zich kan transformeren in verschillende dieren. Zo kun je veranderen in een krachtige neushoorn, een machtige adelaar en zelfs in een allesvernietigende draak. Terwijl je rent en verder komt breng je nieuw leven in de wereld en plaats je nieuwe sterren in de lucht. Dit alles doe je in een schitterende wereld die in een unieke ‘silhouet’-stijl is vormgegeven.

Wizardlings

Wizardlings is een simpele RPG afkomstig van Square Enix waarin het land Skywind onder de invloed is van een duistere vloek. Natuurlijk aan jou de taak dit op te lossen en de schaduwen te verjagen en het licht terug te brengen in de wereld. Dit kun je doen door 50 magische spreuken te gebruiken. Deze zijn verdeeld over vijf elementen: Water, Fire, Charge, Wind en Holy. Tijdens je avontuur moet je onder meer eenhoorns voeren en schattige feeën moeten redden.

Zombiewood

In Gameloft’s Zombiewood ga je op zombie-jacht in Los Angeles, van Santa Monica tot Hollywood. De game is in een cartoony-jasje gegoten en jij speelt als een beginnende stuntman. Bij het vernietigen van de zombies kun je gebruik maken van een breed arsenaal aan wapens, waaronder vlammenwerpers en raketwerpers. Terwijl je de straten schoonveegt kun je je ook verkleden door de gekste outfits aan te trekken.

App Store Link: Zombiewood (gratis, universeel)

Voor zover de derde editie van deze nieuwe wekelijkse rubriek. We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden en natuurlijk welke iOS-games jullie op dit moment spelen. Laat het hieronder horen in de reacties!

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • geplaatst door: ???
  een spook zeker

 • geplaatst door: ???
  een spook zeker

 • geplaatst door: ???
  een spook zeker

 • geplaatst door: ???
  een spook zeker

 • geplaatst door een onzichtbaar iemand?  kan zijn dat er meer reacties van mij staan maar chrome doet een beetje gaar in windows 8 atm ;-)

 • Heb er niet zoveel last van. Gebruik je de desktop of metro variant?

 • He's the invisible man:P.

 • geen idee, de pro versie :p die van 30 pleuro • ONLINE STORE :  ===== http://gg.gg/sze =====  Hallowmas( On November 1 ) is coming beloved whether or not you are ready to shopping ,Characteristics, novel, variety, low price and good quality, and the sales price  is low , Move your mouse to work shopping! Hey hey  free shipping  competitive price  any size available  accept the paypal  jordan shoes $32  nike shox $32  Christan Audigier bikini $23  Ed Hardy Bikini $23  Smful short_t-shirt_woman $15  ed hardy short_tank_woman $16  Sandal $32  christian louboutin $80  Sunglass $15  COACH_Necklace $27  handbag $33  AF tank woman $17  puma slipper woman $30  ===== http://gg.gg/sze =====

 • Wat ziet dat zombie NY er slecht uit zeg :p

 • Wat ziet dat zombie NY er slecht uit zeg :p

 • Wat ziet dat zombie NY er slecht uit zeg :p

 • Wat ziet dat zombie NY er slecht uit zeg :p

 • Wat ziet dat zombie NY er slecht uit zeg :p

 • Nou weten we het wel hè

 • 5x post? lol

 • Jaa zag het lol

 • Neem eens een andere browser man, ik zie jou ALTIJD minstens dubbel of triple posten. :P

 • Verwijder de rest van die berichten dan ff ;)

 • Verwijder de rest van die berichten dan ff ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren