1. Assassin's Creed 3 - Historische figuren (deel 1)

Assassin's Creed 3 - Historische figuren (deel 1)

De faam die de Assassin's Creed-serie geniet kent vele gronden, waarvan de sterke verstrengeling tussen fictie en geschiedkundige feiten een heel belangrijke is. In Assassin’s Creed 3 is dit niet anders; de game zit vol met historische locaties en personages uit de Amerikaanse onafhankelijkheidsstrijd. Die locaties zullen we uitgebreid in beeld brengen middels een drietal video's, terwijl we een greep uit de belangrijkste, historische personages uit Assassin’s Creed 3 behandelen in een artikeltweeluik. Dit is het eerste deel van dat tweeluik vol belangrijke personen uit de Amerikaanse Revolutie die een rol vervullen in Ubisoft's nieuwste sluipmoordenaarsgame.

Benjamin Franklin

Als één van de Founding Fathers of the United States of America is Benjamin Franklin een persoon die tot vandaag de dag een hoop aanzien geniet onder de Amerikaanse bevolking. Ook in Assassin’s Creed 3 is Franklin een man van groot statuur, wat ongetwijfeld samenhangt met zijn geniale veelzijdigheid. Hij kan uitstekend uit de voeten als diplomaat, auteur, drukker, burgeractivist, politicus en uitvinder (en zelfs nog meer dan al dit genoemde), waarmee Franklin een schoolvoorbeeld is van een Uomo Universale (de universele mens). Ondanks zijn hoge stand en genialiteit speelt Benjamin Franklin slechts klein bijrolletje in de nieuwste Assassin's Creed-game.

Samuel Adams

Samuel Adams zette zijn handtekening onder de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring en geldt in die hoedanigheid als Founding Father (zij het minder prominent dan bijvoorbeeld Benjamin Franklin). Adams was als politicus in koloniaal Massachusetts een sleutelfiguur in de totstandkoming van de Amerikaanse Revolutie. Hij stuurde het verzet tegen de vergrote Britse politieke inmenging aan en stond daarmee aan de basis van de onafhankelijkheidsstrijd. Zo zou Samuel Adams de aanzet hebben gegeven tot het saboteren van de thee-import in de Boston Tea Party. Deze historische daden zorgen ervoor dat zijn pad meermaals dat van sluipmoordenaar Connor kruist.

John Hancock

Het wordt een beetje een bekend riedeltje, maar ook John Hancock ondertekende de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring (met een prachtige handtekening waarbij alle andere signaturen schril afstaken). Hancock was vanwege zijn functie als president van de Second Continental Congress de eerste ondertekenaar van het document, maar treedt in Assassin’s Creed 3 voornamelijk op de voorgrond als één van de sleutelfiguren bij het ontstaan van de Amerikaanse Revolutie. Hancock was ten tijde van de Boston Tea Party een vooraanstaand leider in Boston en zou - net als Samuel Adams - verantwoordelijk zijn voor de theesabotage.

Charles Lee

Hij begon als Brits soldaat, maar werd één van de belangrijkste generaals van het (Amerikaanse) Continentale Leger. Charles Lee verwachtte op een gegeven moment zelfs – als meest ervaren leider - te worden benoemd tot opperbevelhebber van dit leger, maar die felbegeerde positie werd George Washington gegund. Eén van de redenen die hiervoor wordt genoemd is het feit dat Charles Lee – die zijn bezittingen in Engeland met zijn overstap naar de Amerikanen noodgedwongen had opgegeven – betaald wilde worden voor zijn diensten, terwijl Washington zijn rol als opperbevelhebber gratis en voor niets zou vervullen.

Paul Revere

De Bostonian (inwoner van Boston) Paul Revere speelde een sleutelrol bij de Slag of Lexington en Concord en is daardoor prominent aanwezig in Assassin’s Creed 3. Als zilversmid leverde Revere een belangrijke bijdrage door de Britse troepen in Boston goed in de smiezen te houden, waardoor hij de koloniale milities in Lexington en Concord tijdig kon waarschuwen voor een naderende Britse expeditie hun kant uit. Doordat de milities op de hoogte waren van de expeditie konden ze voldoende voorbereidingen treffen voor het vijandelijk treffen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Heb er zin in Woensdag!! :D • ONLINE STORE :  ===== http://gg.gg/sze =====  Hallowmas( On November 1 ) is coming beloved whether or not you are ready to shopping ,Characteristics, novel, variety, low price and good quality, and the sales price  is low , Move your mouse to work shopping! Hey hey  free shipping  competitive price  any size available  accept the paypal  jordan shoes $32  nike shox $32  Christan Audigier bikini $23  Ed Hardy Bikini $23  Smful short_t-shirt_woman $15  ed hardy short_tank_woman $16  Sandal $32  christian louboutin $80  Sunglass $15  COACH_Necklace $27  handbag $33  AF tank woman $17  puma slipper woman $30  ===== http://gg.gg/sze =====

 • Krijg er echt zin in. Nu nog 2 dagen wachten.

 • Kan niet wachten! Als die stomme ubisoft server nou online was had ik nog even de mp van revalations gespeeld

 • Vet hoor!

 • Altijd als ik John Hancock hoor, moet ik denken aan die aflevering van Fairly Odd Parents.

 • Ik aan de scene in Tommy Boy met Chris Farley. ''John Hancock, ha, its Herbie Hancock''

 • Family Guy: "…John Footpenis?" "It's Hancock now!" "Why?" "Mind your own business, thats why!"

 • Vette shit! Woensdag me pre-orders halen, join or die voor ps3 en de vita versie

 • Gaaf! Wanneer kunnen we de review verwachten?

 • ik had gehoord dat hij vanavond online zou moeten zijn

 • Interessant artikel. De laatste dagen ben ik elke trailer van Assassin's Creed III opnieuw aan het bekijken.

 • Ik keek ook de hele tijd de trailers opnieuw maar nu ben ik ermee gestopt want wordt me teveel nog 2 dgn en dan eindelijk Assassin's creed 3,alleen ik krijg hem pas 5 uur binnen via postNL gepre-orderd bij bol.com

 • Dan heb je nog geluk. Ik kan de game die dag eerst enkel ophalen. Dan moet ik nog ergens naartoe en als ik eindelijk thuiskom, kan ik het uitpakken en spelen.

 • Net het eerste uurtje aan gameplay gezien (Tot chapter 2)  En het ziet er zoo goed uit :3  Bijvoorbeeld die golven als je op de boot zit, of de concertzaal in het begin

 • Haha de verleiding is zo groot om de walkthrough te kijken
  Must resist ;)

 • Leuk artikel kijk al uit naar het volgende!
  Assassins creed 3 word TOP!!!

 • http://www.youtube.com/watch?v=uraJny…

 • http://www.youtube.com/watch?v=uraJny…

 • Kan niet meer wachten! :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren