1. EA's digitale inkomsten groeien met 45 procent

EA's digitale inkomsten groeien met 45 procent

De inkomsten die Electronic Arts haalt uit verkoop van digitale content is de afgelopen drie maanden met 45 procent toegenomen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De uitgever verwacht een verdere groei dit fiscale jaar, vooral dankzij Battlefield 3 en FIFA 12's digitale content, zo blijkt uit de onlangs gepresenteerde kwartaalcijfers.

Met de groei van 45 procent komen de inkomsten uit digitale content neer op 314 miljoen dollar, omgerekend ruim 242 miljoen euro. In hetzelfde kwartaal van vorig jaar was dit ruim 166 miljoen euro. Vooral de mobiele divisie van EA presteerde beter dan vorig jaar, de inkomsten hieruit namen toe met 60 procent.

Hoewel EA's digitale inkomsten verder toenemen, ziet de uitgever bij zijn social games een daling van maandelijks actieve gebruikers. In hetzelfde kwartaal vorig jaar waren dit er 101 miljoen, nu zijn dat er 42 miljoen. Dat terwijl het aantal geregistreerde gebruikers wel is toegenomen, van 140 miljoen naar 250 miljoen gebruikers.

Verkoopcijfers

EA gaf ook enkele verkoopcijfers vrij. Zo verkocht FIFA 13, dat eind september verscheen, 7,4 miljoen exemplaren. Verder zijn er inmiddels meer dan 2 miljoen spelers die het Battlefield 3 Premium-abonnement hebben aangeschaft, waarmee zij alle downloadbare content voor het spel in één keer betalen. Over het onlangs gelanceerde Medal of Honor: Warfighter is EA minder positief. De uitgever noemt de recensies die het spel gekregen heeft teleurstellend en zegt eraan te blijven werken dat EA's games als kwaliteitsproducten worden ontvangen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • "De uitgever noemt de recensies die het spel gekregen heeft teleurstellend en zegt eraan te blijven werken dat EA's games als kwaliteitsproducten worden ontvangen"    Grappig dat EA dit op deze manier zegt terwijl ze er zelf debet aan zijn dat die game half afgemaakt in de schappen ligt, je weet toch waar de studio's mee bezig zijn! Als ze de game pas over een maand of 4/5 hadden uitgebracht als die wel fatsoenlijk klaar was dan had die game het qua sales vast beter gedaan. Nu knallen er een groot marketingbudget tegen aan om nog geld terug te winnen over de ruggen van achteloze consumenten…. eikels

  • Het zijn de kleine dingen die het moeten doen..

  • The future is now!

  • Ik koop Bf3 voor 30 euro en gelijk stijgt het met 45%…
    Cool! ;D

  • go EA go EA

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren