1. Omzet Capcom met ruim 55 procent gestegen

Omzet Capcom met ruim 55 procent gestegen

De omzet van Capcom is het afgelopen halfjaar met 55,7 procent gestegen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dit mede dankzij Resident Evil 6, dat inmiddels meer dan 4,5 miljoen keer verscheept is.

Dat cijfer komt uit een meting van 4 oktober, mogelijk ligt het aantal verscheepte exemplaren inmiddels hoger. Het is niet duidelijk hoeveel van deze exemplaren ook daadwerkelijk verkocht zijn. Verscheept betekent enkel dat ze door retailers zijn afgenomen.

Ook Dragon's Dogma droeg bij aan de inkomstenstijging, de game deed het beter dan verwacht in Japan en is inmiddels meer dan een miljoen keer verkocht. Het is niet duidelijk of dit enkel om Japan gaat of om wereldwijde aantallen.

Mede dankzij Dragon's Dogma en Resident Evil 6 kwamen de inkomsten afgelopen halfjaar neer op 45,538 miljard yen, zo'n 439 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar was dit ruim 280 miljoen euro. De winst steeg vergeleken met die periode met 355,1 procent, tot bijna 40 miljoen euro.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Onverdiend. RE6 is een gedrocht.  Helaas betekend dit dat we meer van zulke franchise-verneukende games gaan zien.

 • Mee eens, het is in mijn visie geen echte resident evil game meer. Net als deel 5 trouwens. Helaas borduren ze verder op een bekende naam, anders hadden ze deze delen een nieuw naam kunnen geven: Resident Shoot Evil ;-)  En dat ze ook nog eens een echte resident evil maken zoals deel 1 en 2 (en in mate ook 3 en 4).

 • Ik hoop dat ze door concurrentie van zombi u weer normale resident evil gaan maken, want deel 6 slaat echt nergens op. Ze moeten gewoon weer terug naar hoe resident evil eerst was, eng spannend etc. Deel 6 is meer een actie game dan eng!

 • vet man dit awesome, RE6 is een toffe game volgens vrienden van mij.

 • En jij gaat altijd af op wat je vrienden zeggen en probeert nooit zelf of iets echt tof is?

 • Crapcom heeft een omzetstijging? Leuk de bevestiging dat ze meer on-disc DLC werkt… :(

 • nice clapcom

 • Ondanks alles toch goed gedaan.
  Volgens mij krijgen al hun games een soort van twist, daarom lijkt RE6 niet meer op RE maar toch is de game wel goed (Zover van ik bij een anders gezien heb)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren