1. IG's Collectors Corner – Ferdie's verzameling

IG's Collectors Corner – Ferdie's verzameling

Gamers zijn er in alle soorten en maten; van hardcore tot casual en van pro-gamer tot Wii Sports-veteraan. In deze rubriek gaat het om de verzamelaars van games en hun verzameling. Iedere week zetten we één van onze leden en zijn (of haar) collectie in de spotlight en laten we jullie kennis maken met hun verzameling en bijbehorende passie. Waarom verzamelen ze, en wat vinden ze hier zo leuk aan? In deze rubriek meer over deze hobby. Uiteraard mag er volop gepronkt worden. Heb je zelf een verzameling en wil je die aan ons laten zien? Kijk onderaan dit artikel hoe je mee kunt doen.

De verzamelaar van deze week

Deze week krijgen we de goed gevulde gamekasten van Ferdie te zien. Zijn prachtig uitgestalde verzameling bestaat uit vele spelcomputers en klassieke spellen uit de rijke geschiedenis der games. Momenteel studeert Ferdie Game Design en is hij ook nog eens bezig met een zelfstudie Japans. Het is dan ook zijn droom ooit naar het land van de rijzende zon te verhuizen om zijn game designers-droom waar te maken. Een gamer in hart en nieren dus!

De verzamelaar aan het woord

Wat verzamel je precies?

Ik verzamel in principe alles dat ook maar iets met games te maken heeft. Spelcomputers jong en oud, games uit alle mogelijke genres, figurines groot en klein en soundtracks uit alle hoeken van de wereld. Mijn interesses reiken wereldwijd, maar de focus ligt toch echt op het land van de rijzende zon: Japan. Het is dan ook niet gek dat ik een grote fan van Nintendo en Sony ben.

Hoe is je passie voor deze verzameling ontstaan?

Volledig dankzij 'my old man’. Mijn vader heeft vorige maand nog een oude foto van mij gevonden van toen ik twee was. Ik zat op zijn schoot met een Atari 2600 Junior-controller in mijn hand. Hij heeft me al heel wat wilde verhalen verteld over mijn (zeer) jonge gamersleven. Eigenlijk is mijn liefde voor games sindsdien alleen maar toegenomen, ik ben hem hier nog steeds erg dankbaar voor!

Wat is je favoriete verzamelobject? Waarom?

Lastige vraag. Aan de ene kant ben ik geweldig trots op mijn 'Project Rainfall’-games op de Wii. Het pre-orderen van alle drie de Collector's Editions heeft ertoe geleid dat ik nu een van de weinigen ben die een prachtige muntencollectie van Nintendo heeft gekregen. Aan de andere kant heb ik toch wel de neiging om te pronken met het retrodeel van mijn collectie. Ik speel nog geregeld een potje Tetris op de Game Boy en een spelletje PacMan op de Atari 2600 Jr. Het meest trots ben ik op mijn Super Famicom; vind 't heerlijk om Final Fantasy's volledig in het Japans te spelen!

Wat mis je nog en zou je graag zo snel mogelijk aan je collectie toevoegen?

Tijd. Zoveel games, zo weinig tijd... Ondanks de summiere hoeveelheid vrije tijd wil ik mijn collectie toch graag zo snel mogelijk uitbreiden met de Wii U en wat mooie titels. Waar ik al een tijdje écht naar op zoek ben zijn de originele PS1-versies van de platformtoppers Tomba! en Tomba!2. Ik had ze vroeger, maar ben ze helaas verloren tijdens de verhuizing... Ooit zullen ze weer van mij zijn!

Hoe lang verzamel je al?

Omdat ik dankzij mijn vader met games – eigenlijk vooral computers in het algemeen – ben opgegroeid, heb ik al vanaf relatief jonge leeftijd een mooie verzameling opgebouwd. Toen ik ongeveer twaalf was begonnen mijn vader en ik echt te verzamelen; veel rondneuzen op vlooienmarkten, Marktplaats en alles bewaren wat we bewaren konden. Momenteel zijn we daar nog steeds mee bezig en hebben we, zoals je op de foto's kunt zien, aardig wat bij elkaar weten te graaien.

De verzameling in beeld

Heb jij ook een game(gerelateerde)verzameling en vind je het leuk hiermee eens in de spotlight van InsideGamer te staan? Stuur ons dan een paar foto's en een korte beschrijving en wie weet is jouw verzameling volgende week de verzameling van de week! Reageren kan via herman.bluemink@insidegamer.nl

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Alleen al LBA maakt deze verzameling de moeite van het bekijken waard ^_^

 • Haha, ik wilde het echt net typen!

 • Lego rock raiders :3  Mooie verzameling hoor

 • Lego rock raiders :3  Mooie verzameling hoor

 • wauw, echt een mooie verzameling! Zat even te kwijlen voor de computer :P

 • Hij is weer lekker deze week, mooi spul!

 • Wat ik wel raar vind is, dat je zegt dat je een Sony fan bent, maar dat je toch meer van je Xbox 360 games toont.

 • Had veel te veel foto's gestuurd, die van de PS3-games is er niet bij gezet ;)

 • Ah,ok vond het gewoon wel wat raar dat er dan geen foto van was of van je PS2-games.

 • Een ColecoVision! brings back memories, mooie collectie!

 • Er wordt weer een mooie collectie getoond. Netjes. ;)

 • Nette verzameling. Niet te vol, zodat je alles goed kan zien.

 • Dit verdient een nice!

 • Mooie verzameling, klein maar fijn en mooi die oude consoles.

 • jammer van die gameboy zonder kapje … :P ook missen er best veel doosjes, is dit omdat het teveel ruimte in nam of omdat je ze niet heb? want sommige games zijn nog niet zo heel oud en met een lange verzamelaar ga ik er een beetje van uit dat je dan ook doosjes bewaard, mocht je ze zo gekocht hebben natuurlijk :)  wel erg nette verzameling

 • Puur uit ruimtebesparing ;) Anders moest ik er een aantal uithalen en dat vond ik dan weer jammer, haha. Heb de doosjes hier nog wel liggen uiteraard! Bedankt overigens.

 • Dat klinkt als een mooi levensdoel! Mooie collectie ook.

 • Die atari was toen echt zo cool..
  simpel maar cool voor die tijd..  Nice collection you got there..

 • Leuke verzameling hoor! Erg netjes mag je trots op zijn :)

 • het is net een klein museum…erg gaaf…ook om die oude atari terug te zien…nice

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren