1. Halloweenkostuums voor gamers

Halloweenkostuums voor gamers

Het is Halloween! De perfecte tijd om een vette horrorgame te spelen of een griezelige film te kijken. De echte fanatiekelingen gaan de straat op in een Halloweenkostuum, trick-or-treating. In Nederland zie je dit niet zo vaak, daarom is het – promotioneel gezien – juist des te belangrijker om een tof Halloweenkostuum te dragen. Wij hebben een lijstje samengesteld met gamegerelateerde outfits die je vanavond kunt dragen.

Resident Evil

Een klassieke horrorgame met kenmerkende personages wiens kleding je uitermate goed kunt samenstellen. Met een cargobroek en het juiste kapsel kom je al een heel eind. Voeg wat plastic pistolen en wapenholsters toe, en je bent klaar om zombies af te schieten. En dat brengt ons bij de volgende outfit.

Generieke zombie

Welke game bevat tegenwoordig geen zombies? En als zombie verkleed gaan klinkt misschien clichématig, het is wel erg eenvoudig en praktisch. Met wat verscheurde kleding en goedkope schmink kun je een vrij toffe zombieoutfit maken. Het is ook een erg praktisch kostuum wanneer je met een groep vrienden gaat; zij hoeven enkel hun kleren met rode verf te besmeuren en een slagwapen mee te nemen, en ze kunnen met jou mee als ‘zombieslachter’.

Mario zombie

Wil je een stapje verder gaan, neem dan een bekend gamepersonage en vorm deze om tot een zombievariant. Het is natuurlijk des te leuker wanneer je dit doet bij een kleurrijk of koddig personage. En misschien ook wel des te enger. Stel je voor: een zombie die paddenstoelen eet om drie meter groot te worden, dinosaurussen berijdt en vuurballen kan schieten.

Ghostbusters

Halloween is voor de Ghostbusters waarschijnlijk de drukste dag, met alle geesten en ondoden die ronddwalen. Een zeer geschikte outfit om op deze dag te dragen dus. Het is ook niet moeilijk om een Ghostbuster-overall te scoren, of desnoods zelf te maken door een patch op een beige overall te naaien. De iconische rugzak is daarentegen extreem veel werk. Er zijn zelfs hele http://howtobuildaprotonpack.com/]online gidsen te vinden die uitleggen wat je allemaal nodig hebt en hoe je hem in elkaar kunt schroeven. Maar dan heb je wel een echte Ghostbusters-rugzak!

The Joker

De aartsvijand van Batman is een nare griezel met een vieze grijns. Hij is een soort moordlustige grappenmaker die zelfs de dood niet serieus neemt. Perfect om mensen de stuipen op het lijf te jagen. Verf je haar groen, koop een paars pak, smeer de typische Joker-schmink op je gezicht en je bent klaar. Als je met je vriendin op pad gaat tijdens Halloween, kan zij verkleed als de partner van de Joker: Harley Quinn.

Twisted Metal

Veel mensen zijn – om wat voor reden dan ook – bang voor clowns. Sweet Tooth uit Twisted Metal draagt daar zeker aan bij. Hij rijdt namelijk in een ijscowagen die gemaakt is om andere voertuigen te slopen, hij heeft een lugubere glimlach en zijn haar staat constant in de fik. Met deze clown wil je niet sollen. Enige benodigdheden: een masker en pruik van Sweet Tooth, en een stevige blote buik. Plak wel je tepels af als je ’s nachts de straat op gaat in deze outfit, anders vriezen ze eraf.

Wrex

Het is niet per se een griezelig personage, maar waarschijnlijk zullen velen zich de pleuris schrikken wanneer je in Wrex-kostuum voor de deur staat. Ja, het kost belachelijk veel moeite om dit in elkaar te zetten. Ja, dat is best nutteloos wanneer je dit pak slechts eens per jaar draagt. Bedenk je echter wel dat mensen je bergen met snoep zullen geven als je gaat trick-or-treaten. Wat zou jij doen als een buitenaardse reuzenhagedis voor jouw deur stond? Juist, je zou hem al je snoep geven in de hoop dat hij weggaat.

Minecraft

Heerlijk ludiek. En hoe simpel wil je het hebben? Beschilder een berg kartonnen dozen en je bent klaar! Het wordt helemaal leuk als je als ‘creeper’ gaat. Indien je echte fans van Minecraft tegenkomt, kun je ze doodsbenauwd maken door achter hen te gaan staan en te sissen. Hilariteit gegarandeerd.

Misschien heeft dit je geïnspireerd. Misschien heb je zelf een veel toffer Halloweenkostuum gemaakt. Maak een foto en deel het met ons onder dit artikel.

Fijne Halloween!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Haha, die laatste! :D

 • Haha lol die van minecraft is geniaal!

 • ik ga als Jelle

 • Dit wil ik echt zien!

 • Foto en je krijgt een dik goodiepakket!

 • http://cdn.acfrg.com/i/300_400_fit/AC…  èèèèèn done!

 • Een klassiekertje :)

 • Het is wel hèt shirt van uitgespeeld!

 • nu moet ik het nog doen ook

 • Eén ding is zeker, je zal heel wat mensen aan het schrikken maken!

 • Kom op Bobiebob, we willen het allemaal zien!

 • http://i45.tinypic.com/2937otu.jpg  Schrikken is het zeker.
  Kom maar op met die goodies!

 • Hé wat flauw! :lol:

 • Nu moet je het doen ook ;)

 • Slenderman! :D

 • Sweet tooth is cool , ik zou als zombie peach gaan denk ik .. >_>

 • Ik zag genoeg BF3 soldaten of claptraps op twitter

 • lol. Ik dacht dat er 3 personen verkleed waren in die Minecraft foto maar het zijn er maar 2.

 • Gafe kostumes, erg leuke artikel.

 • Ik vind die van Wrex echt geniaal.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren