1. Darksiders 2 – jullie reacties

Darksiders 2 – jullie reacties

Darksiders 2 is één van de eerste najaarstoppers en werd behoorlijk goed ontvangen door de gamepers. Nu hebben de meeste mensen wel de gelegenheid gehad om de game te spelen, dus we hebben naar jullie meningen gevraagd om te kijken of jullie ook zo enthousiast zijn over Darksiders 2. Dat verschilde behoorlijk per persoon. Hieronder een selectie uit de reacties, over de vergelijking met het eerste deel, het nieuwe hoofdpersonage en de graphics.

Beter dan het eerste deel?

Met nieuwe franchises is het altijd maar de vraag of het vervolg nog interessant genoeg kan blijven. MasterStyle werd niet echt in het verhaal gezogen en zei: “Bij deel 1 zat ik in het verhaal en bij deel 2 mis ik totaal de connectie met de spelwereld.” Hier is Wiebstar het mee eens. “Vond het een goede game maar vind deeltje 1 toch beter. Dit heeft voornamelijk te maken dat ik de grootsheid in deel 2 miste. Deel 2 is dan wel groter dan deel 1 maar zo voelde dat niet.” Laura32 merkte ook al op dat het verhaal wat meer verwaarloosd wordt omdat de game gevuld wordt door “fetch quests.”

Daar tegenover stonden de positieve reacties van diverse andere leden die het tweede deel wel wisten te waarderen. Eén van die leden is matizman, die zegt: “Darksiders 2 vind ik top! Vergeleken met het eerste deel, hebben ze mijns inziens veel vooruitgang geboekt.” Ook yiazmat was erg te spreken: “Het is een toffe game en een waardig vervolg.” IG-lid Sjaake ging zelfs iets verder dan dat en zei: “Een van de vetste rpg's van het jaar!”

Gardtjuhz is naar de toekomst afgereisd om ons verslag te doen van het nog niet bestaande derde deel: “Ik vond het volgende deel toch beter.”

Nieuwe hoofdpersoon

Een nieuw deel, een nieuw hoofdpersoon. In de eerste Darksiders speel je met War, in het vervolg kun je met zijn oudere broer Death aan de slag. Hij is sneller en behendiger dan War, en het is aan hem om de troep van zijn broertje op te ruimen. Dit weten de meeste leden van InsideGamer wel te waarderen. Zo vindt That Mr Awesome de nieuwe hoofdpersoon Death boeiender. “Darksiders 2 heeft naar mijn mening een interessantere protagonist dan het eerste deel, ook vanwege de soepelere besturing.”

IG-lid mole28 maakte een opmerkelijke bevinding over de angstaanjagende naam ‘Death’ en hoe deze niet tot zijn recht komt. “En hoewel je dan met de 'gevreesde' Death speelde, had ik nooit het gevoel dat er ook maar iemand in de game door hem geïntimideerd was.”

Graphics

Over het grafische vertoon van Darksiders 2 is iedereen te spreken. Voornamelijk de gehanteerde stijl wordt op prijs gesteld en ook het kleurgebruik valt goed in de smaak. Zo zegt tomadNL: “Zeker een mooie game. Darksiders II bevat prachtige werelden en die personages en monsters hebben echt een toffe artstyle.” Lenasil erkent dit ook door te zeggen: “Ik heb werkelijk sommige stukken met open mond gespeeld. De muziek was heerlijk sfeervol en de locaties waren stuk voor stuk super strak weergegeven.”

Ook matizman noemt “de prachtige werelden waar je in terecht komt!” en That Mr Awesome onderstreept dit verder. Zo schrijft hij: “De grafische stijl is erg goed uitgewerkt, je merkt duidelijk de inbreng van Joe Madureira die een interessante wereld wegzet. Het brede kleurenpalet in de verschillende omgevingen is tof en biedt lekker veel afwisseling.”

Dit is slechts een kleine selectie van de door jullie geplaatste reacties. Alle andere reacties kun je hier teruglezen. Wil je de Darksiders 2 review van Ferdi lezen, dan kun je hier terecht. Verdere informatie over Darksiders 2 kun je in dit artikel terugvinden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • De mijne is te koop, pm graag!

 • Ik vond het een ongelovelijk saai spel, eentje die totaal geen eer aan het vorige deel deed. Waarbij ik in het vorige deel een gevoel kreeg een wat meer volwassener versie van Zelda te spelen, voelt Darksiders 2 meer aan alsof ik een MMO aan het spelen ben. En dat is absoluut geen compliment. Je MOET grinden voor equipment, want anders kom je niet verder en dat is zo ongelovelijk saai (voor mij altans). En het is telkens "ga naar deze dungeon, zoek drie dingen, en ga vervolgens naar de volgende dungeon." Alweer, erg saai.  Zeer grote teleurstelling voor mij

 • Toch fijn om de minder positieve reacties te horen. Ik vond Darksiders 1 juist zo tof omdat het een action adventure game is. Een niet te gecompliceerd level systeem, goede actie en een mooie wereld deden 't hem ook voor mij. Verhaal was wel redelijk OK.  Dat ze dan de RPG kant op gaan, jammer. Goed om te weten. Darksiders 1 met heel veel plezier gespeeld, deel 2 ga ik denk ik niet halen. Als ik 'n RPG wil spelen speel ik wel Dark Souls/Skyrim of iets in die geest.

 • Ik vond de eindbaas van de game ook een lachertje. Deze zou beter dienen als de eerste tussenbaas van de game. Het gevecht met die Guardian zou een betere eindbaas gevecht van de game zijn (samen met je trouwe ros vechten op een gigantisch veld tegen een 100m hoge corrupte constructie).

 • Ik vond elke baas een lachtertje. Had af en toe meer problemen met trash mobjes .

 • De baas waar ik het meeste moeite mee had was bheithir (en dan niet zozeer de baas zelf maar meer om de ruimte die je had). De rest waren allemaal lachtertjes en de eindbaas was het grootste lachtertje.  Verder heb ik me wel prima vermaakt met de game. Maar deeltje 1 was vele malen beter. Bij 1 had ik ook het gevoel in een grote wereld te zitten waar ik dat bij deel 2 niet had omdat je tussen werelden moesten switchen waarbij je dan ook nog eens een laadscherm kreeg

 • Wel jammer dat de andere helft van mijn reactie er niet in staat (het stukje waarin ik schrijf hoe saai het is om dungeon na dungeon te doen). Maarja, ik ben in ieder geval wel genoemd.  En inderdaad; niemand is zelfs maar een beetje geïntimideerd door Death (de meest gevreesde van de 4 horsemen). In de Dead Lands wordt Death zelfs belachelijk gemaakt. En wat doet Death daaraan? Niets dus!

 • Ik twijfel toch of ik hem moet kopen. Heb deel 1 afgelopen zomer met veel plezier uitgespeeld, maar nu hoor ik toch dat ze meer de RPG kant op zijn gegaan. Ik had liever gewoon een action-adventure met weinig RPG elementen gehad. Het lijkt wel of ze tegenwoordig overal RPG elementen in willen stoppen.

 • Het kutte aan het najaar vind ik dat er TE veel goede games uitkomen. Verspreid dat toch eens over het hele jaar :( Niet eens om het geld, maar ik heb gewoon geen tijd om Darsiders 2, Borderlands 2, AC 3, Halo 4, Far Cry 3, Hitman, CoD black ops 2, sleeping dogs en Forza te spelen (laat staan uit te spelen).  Daardoor heb ik deze geweldige titel helaas aan me voorbij moeten laten gaan :(

 • Het was op zich geen slecht spel. Maar wat ik erg jammer vond is dat je eigenlijk alleen van dungeon naar dungeon naar dungeon en he, kijk, nog een keer naar dungeon gaat.  Goed, dit was in DS1 ook wel zo, maar hier wordt je echt kapot gegooid met dungeons die vaak ook erg op elkaar lijken. Misschien zie ik het erg verkeerd maar ik had er gewoon een raar gevoel bij.  Verder geen slechte game, maar DS1 heeft het voor mij niet overtroffen.

 • Btw, wat ik nog vegeten was ; dat shooter gedeelte zo tegen het einde van het spel, what's up with that? Had voor mij niet gehoeven ;)  De rest van de game was overigens best wel goed, het klauteren en hakken werkte erg fijn en de Portal puzzels waren ook weer erg welkom. Echt zo'n game die het in de zomerperiode goed doet maar in de winter ondergesneeuwd zou zijn door alle andere topgames :D

 • Slechte reacties of niet. Ik ga hem toch nog kopen, al is het alleen al vanwege het verhaal. Ik denk dat ik War wel vetter zal vinde. Met ruin. Wat een koppel! :0 ik laat het maar allemaal op me af komen.

 • WTF hij is gewoon epic en jullie gaan da afbreken looool

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren