1. 'Nieuwe PlayStation wordt vlak voor E3 aangekondigd'

'Nieuwe PlayStation wordt vlak voor E3 aangekondigd'

De nieuwe PlayStation wordt kort voordat de E3-beurs plaatsvindt onthuld. Dit meldt VG247 op basis van verschillende bronnen, die onlangs een meeting met Sony gehad zouden hebben over de nieuwe spelcomputer.

Deze meeting zou bedoeld zijn geweest om ontwikkelaars op de hoogte te brengen van wat de visie was achter de nieuwe PlayStation, alsook hoe krachtig de hardware is. Verder melden de bronnen dat Sony ook liet weten dat er een nieuwe ontwikkelkit wordt uitgestuurd.

De nieuwe kit zou in een PC-kast ingebouwd zijn. Dit in tegenstelling tot de vorige versie, wat niet veel meer dan enkel de grafische kaart was volgens een van de bronnen. In januari zou er nog een derde versie volgen, die dichterbij de uiteindelijke specificaties van de volgende PlayStation ligt. De definitieve zou vervolgens in de zomer moeten worden uitgestuurd.

Een van de bronnen meldt verder dat de nieuwe PlayStation qua hardware sterk genoeg moet zijn om games zonder problemen op 1080 af te spelen, met zestig frames per seconde en in 3D. De ontwikkelkit zou uitgerust zijn met 8 dan wel 16 gigabyte werkgeheugen. Uit de informatie van de bronnen blijkt verder dat het apparaat blu-ray-disks gebruikt en dat het standaard een harde schijf van 256 gigabyte heeft.

Wat betreft interface zou Sony mikken op "een zo soepel mogelijke ervaring", wat volgens de bronnen onder meer betekent dat gebruikers op ieder moment alles in het menu kunnen doen, zonder dat hun game daarvoor afgesloten moet worden. Zo zou het mogelijk moeten zijn om DLC te kopen via de PlayStation Store, terwijl het spel nog loopt. Tot slot wordt nog benadrukt door de bronnen dat Sony nooit gesproken heeft over de naam 'PlayStation 4', enkel de werknaam 'Orbis'.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik word er niet warm of koud van….

 • Ik zit al jaren te wachten op de nieuwe generatie consoles, dus ik word hier wel warm van. De WiiU is current gen, dus daar zit ik persoonlijk niet op te wachten. Het lijkt me dat je spellen als Star Wars 1313 en Watch Dogs wilt spelen, dus dan is de PS4 meer dan welkom.

 • Ik ben benieuwd of Microsoft hierop zal reageren. Ik hoop op een gelijktijdige onthulling van beide consoles en een full blowout op de e3 zelf.  Het blijft een verrassing wat het grafisch teweeg gaat brengen. Wat je bij kamp Nintendo de komende 5 / 6 jaar gaat krijgen, hebben we al 6 jaar gehad. Alleen nu komen eindelijk Zelda en co beter uit de verf op je inmiddels al minimaal 4 jaar HD geïntegreerde huis…

 • Je zit al jaren te wachten op een nieuwe generatie console?..
  leg dat eens uit volgens mij ben je verwent en niet snel tevreden met wat je hebt…

 • Sorry hoor, maar als ik Tweakers mag geloven zit er een APU in. Een AMD A10. Dat is een cpu+gpu in een, die in de winkel <150 euro kost. De bijbehorende prestaties zullen qua ruwe kracht echt niet veel verschillen van de Wii U als dit klopt. In ieder geval is een HD4770 gelijkwaardig aan dr ingebakken HD7550, misschien zelfs beter.  Als dit waar is word het een budgetconsole, wat ik zelf in ieder geval wel interessant vind.
  Verder vind ik het apart dat ze nu opeens in een half jaar een console gaan releasen. Hoop dat het niet gerushed is.

 • Wow wow wow, de A10 is anders wel een SERIEUZE klasse hoger dan de powerpc cpu in de WiiU hoor.
  Daarnaast is het nog best mogelijk dat de PS4 in zijn 4de en laatste devkit hogere specificaties zal krijgen. En dan is het ook nog mogelijk dat de A10 in de uiteindelijke versie van de PS4 grondig zal verschillen van wat wij kennen als de A10.
  Kortom, voorlopig is het nog altijd een beetje koffiedik kijken.

 • Een A10 APU zou in je computer niet veel beter presteren als een low end videokaart, klopt. In een console kan er echter op een geheel andere manier gebruik gemaakt worden van de GPU, omdat er heel specifiek voor deze GPU wordt ontwikkeld. Hoe het uiteindelijk presteert is absoluut niet te voorspellen, en zal PER game verschillen.

 • @deftones
  Ik vind dat de 360 al jaren terug zijn limiet heeft bereikt. Ontwikkelaars lopen steeds vaker tegen de beperkingen aan van de huidige hardware. De laatste jaren weet alleen de PC nog grafisch te verrassen. En ik geef toe dat ik een graphics hoer ben ;)

 • Het is koffiedik kijken inderdaad, maar hier krijgen mensen al een orgasme van dit toekomstige powerhouse en dat is het gewoon niet. Als deze geruchten waar zijn.
  Wat is er mis met PowerPC eigenlijk?  Het is ook afwachten uit welke gpu het meeste gehaald kan worden inderdaad. Maar qua ruwe kracht…

 • @ Starscream haha kijk dat wilde ik horen ;)

 • Sorry RW1, maar jij en dat andere Nintendo maatje van je krijgen al een orgasme van de Wii U en hij zelfs van Rayman Legends. Als ik zijn bericht lees heeft hij nog nooit zo'n mooie console game zien. Hoe bedoel je als je alleen een Wii hebt gehad wat je dan al die tijd hebt gemist qua graphics.  Maar als jij wilt blijven geloven dat de volgende generatie in de buurt van de Wii U zal zitten dan klopt er iets niet in je bovenkamer. Daarbij zijn console hardware en chips altijd aangepast aan de versies die in de winkel liggen. Het is op het moment ook onduidelijk om welke dedicated videokaart het gaat.  Jawel, er komt namelijk ook een een dedicated in. Die in de APU zit zal gebruikt worden zodra je in het menu zit en dingen doet die minder grafische power nodig hebben.

 • Los van al het gerant van Snake NL, er zijn inderdaad geruchten dat er een losse GPU in zit, die in asynchrone crossfire met de apu draait.

 • De PS3 bevatte een server CPU van honderden euro's en destijds de krachtigste Nvidia kaart van honderden euro's. (al kwam een paar weken van tevoren net een nieuwe generatie uit)
  De Xbox 360 bevatte ook de nieuwste PowerPC CPU en de krachtigste AMD videokaart van die tijd.  De Playstation 4 heeft volgens deze geruchten een processor die in de winkel nog geen 150 euro kost. Er zijn geruchten over een videokaart waar die APU in crossfire mee kan draaien, wat mogelijk is, maar dan nog bevat de PS4 GEEN high-end hardware.
  Het is afwachten hoe slecht de Wii U echt is, en hoeveel er uit de hardware gehaald kan worden. Dat geld ook voor de PS4.  Afgezien van mijn eigen mening wil ik eigenlijk maar 1 ding zeggen: de afgelopen generatie bevatte de console high-end hardware en nu zit er een budget chipje in. Of dat nou beter is dan de Wii U, daar gaat het niet eens om. Het is in ieder geval niet de stap die sommige mensen verwachtten van Sony.  Edit: om in ieder geval de GPU's naast elkaar te zetten:
  http://www.videocardbenchmark.net/hig…
  Ctrl+F naar '4770' (HD 4770 = videochip van Wii U)
  Ctrl+F naar '7660G' (videochip van PS4, als de geruchten waar zijn kan je de + 7600M dual meenemen)  Trek zelf je conclusie.

 • We zullen het wel zien wat er werkelijk mee gedaan kan worden op grafisch gebied. Ga gewoon niet on release kopen, maar wacht even af of het echt zo slecht is. Of blijf lekker op de PC gamen, dan weet je gewoon zeker dat het wel goed zit.

 • @snake NL  jij praat over een wii, ik heb helemaal geen wii, ik heb een ps3 en een xbox360. Zoals ik al tegen jouw zei, als deze specs van de ps4 kloppen wordt het niet beter dan de wii u!!!!!!!!!!!!!!!!!!  rw1 die zegt zelfs dat de wii u een gpgpu uit 4000 series heeft, maar dat waren geruchten van de eerdere devkits. Er zit waarschijnlijk een e6760 in de wii u, dus dat gaat gewoon beteken dat de nieuwe generatie gewoon allemaal even krachtig gaan zijn!!!!!!!!!!!  Ik geil niet op de wii u, ik vind het gewoon een geniaal apparaat, dat jij op sony geilt betekent niet dat iedereen zelfde doet als jij. Nogmaals ik heb nu een ps3 en xbox360 en die zijn niks beters dan een wii, alleen grafisch. Ik snap dat jij als sony fanboy niet kan geloven dat de wii u dichtbij de specs van de ps4 gaat zitten, maar het is gewoon niet anders!!!

 • @yjahmesio  Geloof je het zelf? Jij hebt serieus hoge verwachtingen van de Wii U zeg. Het is allang duidelijk de Wii U niet veel krachtiger is dan de huidige generatie. Jij roept serieus van…''als dit je specs zijn dan is hij niet krachtiger dan de Wii U''.  Sorry maar jij hebt duidelijk geen hardware kennis.

 • Wie heeft hier nou geen hardwarekennis :')

 • Ik heb het over niet VEEL krachtiger is. Hoe jij dat wilt interpreter moet je dan zelf weten…

 • Snap de comotie niet om de wii u. Er is momenteel niks beters dan HD? Iemand die t tegendeel kan bewijzen? Als sony de ps 4 uitbrengt, gaan ze je daar echt geen nieuwe tv voor laten kopen.

 • Ik word er очень холодно van.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren