1. Beste Game van de Maand Oktober

Beste Game van de Maand Oktober

Oktober is de eerste van twee maanden dat het gameseizoen in volle bloei is en de maand oktober in 2012 is hier geen uitzondering op. Liefst elf spellen waren dusdanig goed dat ze een nominatie verdienden in onze Beste Game van de Maand-verkiezing! Check hieronder welke games het zijn en stem vervolgens op wat jij de Beste Game van de Maand Oktober vindt. Laat bovendien een reactie achter waarom je voor die game hebt gekozen en je maakt automatisch kans op een gratis game naar keuze!

Pokémon Black 2 / Pokémon White 2

Pokémon Black 2 en White 2 zijn directe vervolgen op Pokémon Black en White. De twee games zijn identiek, afgezien van dat ze beide meer dan twintig Pokémon bevatten die niet in de andere versie te vinden is. Wel kunnen deze onder bezitters van Black en White Version 2 worden uitgewisseld. Beide versies bevatten in totaal ongeveer 300 Pokémon, waaronder een Legendary Pokémon (Black Kyurem of White Kyurem).

Net als voorgaande delen zijn Black en White Version 2 role-playing games (RPG’s). Spelers accepteren de rol van een mannelijke of vrouwelijke Pokémon-trainer, vangen de bekende Pokémon-monsters en leiden ze op tot ervaren vechters om het met ze op te nemen tegen allerlei andere Pokémon.

In Pokémon Black & White Version 2 keren spelers terug naar de Unova Region, twee jaar na de gebeurtenissen uit de eerste Black & White. Er zijn zowel oude als bekende mensen te ontmoeten en oude en bekende gebieden te ontdekken in dit deel.

Een van die nieuwe gebieden is Virbank City, waar de Pokéstar Studios zijn gevestigd. Spelers kunnen hier samen met hun favoriete Pokémon in een film spelen in de genres horror, romantiek en humor. Hoe goed een film presteert is afhankelijk van de mening van het publiek. Er wordt gekeken naar de keuzes die zijn gemaakt op basis van het script en de gevechten.

Een speler kan zijn Pokémon het ook laten opnemen tegen die van een vriend in de multiplayermodus. Dit is mogelijk via een online WiFi-verbinding en door twee spelapparaten direct met elkaar te verbinden.

Lees hier de recensie!

Resident Evil 6

Resident Evil 6 speelt zich in 2013 af, enkele jaren na de vorige delen. De game draait om drie hoofdpersonages en hun partners. Dit zijn Leon S. Kennedy en Helena Harper, Chris Redfield en Piers Nivans, en Jake Muller en Sherry Birkin.

Resident Evil 6 is opgedeeld in drie delen, om ieder van hun verhalen te vertellen. Deze zijn los van elkaar te spelen, maar op bepaalde punten in de game komen de teams elkaar wel tegen. Op die momenten kun je Resident Evil 6 met in totaal vier mensen spelen. De rest van de tijd beperkt zich dit tot twee spelers, zowel offline als online.

Het schietsysteem in Resident Evil 6 is uitgebreid ten opzichte van voorgaande delen; je kunt nu schieten en lopen tegelijk, rollen over de grond, naar achteren duiken en vanuit de liggende positie schieten. Ook heb je meer mogelijkheden om vijanden neer te schoppen of te slaan.

Ook de vijanden zijn beweeglijker geworden. Zij kunnen nu rennen, springen en in sommige gevallen wapens gebruiken. Er is ook een speciaal soort tegenstander, de J'avo, die muteert als je ze in een bepaald lichaamsdeel raakt.

Resident Evil 6 heeft bovenop de singleplayer ook een coöperatieve en competitieve multiplayer. De eerste, de Mercenaries-modus, draait om het zo snel mogelijk afmaken van zoveel mogelijk zombies. Je hebt daarbij een beperkte tijd en verdient meer punten door zombies snel achter elkaar te doden.

Lees hier de recensie!

NBA 2K13

Basketbalgame NBA 2K13 is op diverse punten verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Zo kunnen alle dribbelbewegingen nu gedaan worden met de rechter analoge stick, net als schieten, passen en post moves. Op deze manier kunnen spelers eenvoudiger allerlei moves aan elkaar koppelen, voor een meer vloeiende spelervaring. Het passingsysteem is ook verbeterd om spelers meer controle te geven. De schoten worden bovendien dynamisch gegenereerd.

Signature Skills geeft elke speler unieke vaardigheden die het verloop van de game kunnen veranderen. Daardoor krijgt een speler bijvoorbeeld extra uithoudingsvermogen na een dunk en kan een andere speler in het laatste kwart beter schieten. De vaardigheden zijn gebaseerd op de unieke kwaliteiten die de individuele spelers in het echt ook hebben. De echte topspelers kunnen tot vijf van deze Signature Skills hebben.

NBA 2K13 heeft verschillende online en offline spelmodi, zoals de verbeterde My Career-modus. Hierin brengen gamers een basketballer naar de top, en dat doen ze zowel op als naast het basketbalveld. Zo hebben ze te maken met sponsorovereenkomsten, contractonderhandelingen en de mogelijkheid om met de manager te praten na een wedstrijd.

Lees hier de recensie!

Xcom: Enemy Unknown

Xcom: Enemy Unknown is een strategiegame waarin de speler controle neemt over een geheime paramilitaire organisatie genaamd Xcom. Als leidinggevende moet de speler een wereldwijde invasie van buitenaardse wezens tegenhouden. Het spel focust zich op diepe strategieën en tactische turn-based gevechten in zeventig verschillende missies, waarbij de speler moet onderhandelen met overheden over de hele wereld.

De speler moet in Xcom: Enemy Unknown grondstoffen winnen, nieuwe technologieën ontwikkelen, aanvalsstrategieën overzien en individuele tactieken bepalen. Bovendien moet hij zijn eigen Xcom-hoofdkwartier uitbreiden door unieke soldaten te rekruteren en aan te passen en zijn personeel te managen.

Naast een verhaalmodus voor een persoon, heeft Xcom: Enemy Unknown ook een online multiplayer waarin twee personen het tegen elkaar opnemen. Hierin kunnen spelers hun eigen legers samenstellen uit een combinatie van menselijke en alien soldaten.

Lees hier de recensie!

Dishonored

Dishonored is een first-person actie-adventure-game waarin de speler in de rol stapt van Corvo Atano, de legendarische bodyguard van de keizerin. Wanneer zij wordt vermoord en Corvo de schuld in zijn schoenen krijgt geschoven, besluit hij wraak te nemen op de daders en ontrafelt daarbij een veel groter complot. Corvo wordt op zijn wraaktocht geholpen door de Outsider, een machtig wezen dat hem bovennatuurlijke krachten geeft.

Keuzevrijheid staat centraal in Dishonored. Spelers kunnen hun vijanden direct aanvallen met diverse wapens, maar kunnen ook gebruikmaken van hun omgeving en bovennatuurlijke krachten. Zo zijn er verschillende routes om gebieden en gebouwen te infiltreren, kunnen spelers uit het zicht blijven van vijanden door in de schaduwen te blijven, kunnen ze teleporteren en kunnen ze de controle nemen over levende wezens – zoals ratten – om hiermee vijanden af te leiden of aan te vallen. Het resultaat van een missie is afhankelijk van de keuzes die je maakt.

Dishonored speelt zich af in Dunwall, een stad waar vreemde technologieën en mystiek naast elkaar bestaan. Een stad die met ijzeren vuist geregeerd wordt door een onderdrukkende regering, bewapend met neo-industriële technologieën. De wereld van Dishonored is ontworpen door Viktor Antonov, de art director van Half-Life 2.

Lees hier de recensie!

Forza Horizon

Forza Horizon is de eerste game in de Forza-serie waarin spelers niet racen op circuits, maar op de gewone weg. Je kunt in de meest uiteenlopende auto's vrijelijk rondscheuren door een virtuele versie van de Amerikaanse staat Colorado, met z’n uitgestrekte vlaktes en kronkelende bergweggetjes. En dat met rock, indie of lekkere beats over de speakers van je wagen.

Centraal staat het Forza Horizon Festival: op dit autoracefestijn verzamelen alle racers en fans zich om een groot feest te bouwen en natuurlijk om tegen elkaar te racen over de wegen van Colorado, zowel op het asfalt als off-road.

Spelers moeten zichzelf bewijzen in het festival om steeds hogerop te komen en tegen steeds betere tegenstanders te mogen racen. Daarbij winnen, vinden en kopen ze nieuwe voertuigen. Deze kunnen flink worden getuned en worden voorzien van een nieuw uiterlijk, met diverse kleuren, stickers en bodykits.

Forza Horizon onderscheidt zich - net als andere games uit de serie - door overtuigende physics en realistisch rijgedrag van de vele bolides. Dit kan wel volledig worden aangepast: onder andere tractiecontrole, ABS en hulplijnen kunnen worden aangepast, evenals de moeilijkheidsgraad van de tegenstanders. Hierdoor is de game zowel voor ervaren spelers als nieuwkomers geschikt.

De game heeft ook een online multiplayermodus, waarin spelers samen door de open wereld van Colorado racen.

Lees hier de recensie!

The Unfinished Swan

The Unfinished Swan is een unieke game die zich met name kenmerkt door de bijzondere visuele stijl. Met een verfgeweer kun je in de compleet witte wereld zwarte verfspetters afschieten, die de contouren vrij geven van alles dat zich in de nabije omgeving bevindt. De game speelt als een sprookje door de bijzondere sfeer en verhaalvertelling die het met zich meebrengt en hoewel de duur nogal aan de korte kant is, mag iedereen met een PlayStation 3 The Unfinished Swan zeker niet over het hoofd zien.

Lees hier de recensie!

Professor Layton and the Miracle Mask

Professor Layton and the Miracle Mask is het vijfde deel in de Professor Layton-serie. De game is tevens het middelste deel in de tweede trilogie rondom de puzzelende professor, die trilogie is begonnen met Professor Layton and the Devil's Flute. In dit vijfde deel onderzoeken Layton en zijn trouwe hulpje Luke een mysterie rondom een bezienswaardigheid van Casino City. Op de een of andere wijze heeft dit mysterie iets te maken met het Miracle Mask, dat wensen schijnt te vervullen.

Lees hier de recensie!

Assassin’s Creed III

Assassin's Creed III speelt zich af tussen 1753 en 1783 ten tijde van de onafhankelijkheidsoorlog die de toenmalige Amerikaanse koloniën uitvochten tegen de Britten. De game speelt zich af in New York, Boston en omringende bossen en bergen.

Spelers nemen de rol aan van Connor. Een man met een Britse vader en Amerikaanse indiaanse moeder. De speler maakt onder andere de jeugd van Connor aan de Amerikaanse frontlinies mee. Connor wordt opgevoed door de Mohawk-stam. Wanneer de kolonisten het Mohawk-dorp platbranden, besluit Connor zijn leven te wijden aan het vechten tegen onderdrukking en onrechtvaardigheid.

Voor het eerst in Assassin's Creed spelen de gebieden om de steden heen ook een grote rol. Hier zal de speler het opnemen tegen wilde dieren, in bomen klimmen en grootschalige veldslagen meemaken. Ook nieuw zijn zeeslagen: spelers kunnen zelf een galjoen besturen en met diverse typen kanonskogels proberen hun tegenstanders te laten zinken.

Weersomstandigheden spelen een grote rol in Assassin's Creed III. Zo kan een zeeslag worden bemoeilijkt door een grote storm en kan een sneeuwstorm het zicht op het slagveld aanzienlijk beperken.

Deze weersomstandigheden zijn ook aanwezig in de uitgebreide multiplayer. Er zijn diverse modi waarin spelers aan de slag kunnen, zoals Wanted, Manhunt, Artifact Assault, Team Deathmatch en Capture the Flag. Daarnaast is er de nieuwe Wolf Pack-modus, waarin tot vier spelers het samen opnemen tegen steeds moeilijker wordende golven aan computergestuurde vijanden.

Lees hier de recensie!

Skylanders: Giants

Skylanders: Giants is het vervolg op Skylanders: Spyro's Adventure en borduurt verder op de elementen die zijn geïntroduceerd in het eerste deel. Spelers leiden wederom een team van Skylander-figuurtjes op een avontuur om hun wereld te redden. Die Skylanders bestaan in de game, maar ook als speelgoedfiguurtjes in het echt. Door zo’n figuurtje op de Portal of Power te zetten, komen ze ook in de game terecht.

Skylanders: Giants speelt zich af in nieuwe gebieden van Skylands. Daar komen ze nieuwe vijanden tegen, lossen ze puzzels op, moeten ze diverse gevaren en obstakels zien te overkomen en vinden ze schatten en beloningen.

Dit deel introduceert twintig nieuwe personages, waaronder de acht grote Giants en nieuwe figuurtjes die oplichten wanneer ze op de Portal of Power worden gezet (batterijen zijn niet nodig). Deze personages hebben verschillende in-game voordelen. Ook zijn er acht Skylanders van het normale formaat, elk met hun eigen unieke krachten, vaardigheden en karakters, die zij aan zij met de Giants vechten.

Elk figuurtje uit Skylanders: Spyro’s Adventure kan bovendien ook in Skylanders: Giants worden gebruikt, compleet met al hun aanpassingen en de ervaringspunten die ze in de vorige game hebben verdiend.

Er zijn verder nieuwe arena’s en gameplayopties in de Battle Mode voor gevechten tussen twee spelers, verbeterde Elemental Zones, nieuwe Hero Challenges en een nauwere integratie met Spyro’s Universe, de grote online wereld van Skylanders.

Need for Speed: Most Wanted (2012)

In Need for Speed: Most Wanted stappen spelers als straatracer achter het stuur van de snelste bolides. In een stad waar ze hun eigen route mogen zoeken, racen ze tegen andere coureurs, moeten ze uit handen blijven van de politie en proberen ze snellere tijden neer te zetten dan hun vrienden hebben gedaan.

De stad is volledig open, dus zodra je de politie op de hielen hebt kun je op zoek naar steegjes en schansen om ze af te schudden. In de stad zijn ook diverse auto’s verstopt; zodra je een nieuwe auto vindt kun je deze inzetten om zowel de politie als je tegenstanders voor te blijven.

Need for Speed: Most Wanted heeft een sterke nadruk op multiplayer. Niet alleen kunnen spelers het online tegen anderen opnemen, ook zonder rechtstreeks tegen elkaar te racen is de competitie altijd aanwezig. De game houdt namelijk bij hoe goed je vrienden hebben gepresteerd in de verschillende races van de game en daagt je uit het nog beter te doen. Op hun beurt krijgen die vrienden voortdurend updates over jouw prestaties.

Most Wanted zou oorspronkelijk verschijnen in november, maar de releasedatum is op het allerlaatste moment vervroegd in verband met een nationale feestdag van onze zuiderburen op de oorspronkelijke releasedatum. Vandaar dat deze game nog net in de Oktoberverkiezing valt!

[poll 60][p]Dit zijn de dan: alle genomineerden van de maand oktober. Mocht jouw favoriet er niet tussen staan, laat dan een reactie achter met welke game naar jouw mening de beste van oktober is. Die wordt dan ook meegenomen in de telling. En vergeet niet: [b]stemmen plus reageren is kans maken op een game naar keuze[/b]. Het stemmen kan tot 10 november, dus zorg dat je op tijd bent![/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Itsmeeeeeeeeee Wessel. 18 jaar. Houdt van games, films, muziek... eigenlijk alles wat met media te maken heeft. Studeert momenteel nog aan het Norbertuscollege te Roosendaal (6 atheneum) maar gaat volgend jaar Communicatiewetenschap of Media & Cultuur studeren aan de Universiteit van Amsterdam.

Reacties

 • 99% kans dat het Assassins creed 3 word

 • ONLINE STORE :  +++ http://goo.gl/ZQXor +++  Pop start from here,Beautiful first choose ,ready to shopping ,Characteristics, novel, variety, low price and good quality, and the sales price is low , Move your mouse to work shopping! Hey hey  free shipping  competitive price  any size available  accept the paypal  jordan shoes $32  nike shox $32  Christan Audigier bikini $23  Ed Hardy Bikini $23  Smful short_t-shirt_woman $15  ed hardy short_tank_woman $16  Sandal $32  christian louboutin $80  Sunglass $15  COACH_Necklace $27  handbag $33  AF tank woman $17  puma slipper woman $30  +++ http://goo.gl/ZQXor +++


 • ONLINE STORE :  http://gg.gg/vgf  Pop start from here,Beautiful first choose ,ready to shopping ,Characteristics, novel, variety, low price and good quality, and the sales price is low , Move your mouse to work shopping! Hey hey  free shipping  competitive price  any size available  accept the paypal  jordan shoes $32  nike shox $32  Christan Audigier bikini $23  Ed Hardy Bikini $23  Smful short_t-shirt_woman $15  ed hardy short_tank_woman $16  Sandal $32  christian louboutin $80  Sunglass $15  COACH_Necklace $27  handbag $33  AF tank woman $17  puma slipper woman $30  http://gg.gg/vgf

 • 100

 • En toch heb jij liever een plaatje van Dishonored. Just saying ;)

 • wou ik net zeggen :)

 • Dat zal mischien ook zijn keuze zijn, maar dat Assasins creed het wordt is even groot als de kans dat COD weer heel goed gaat verkopen

 • Tuurlijk. Meer mensen spelen AC 3 dan alle andere games op dat lijstje tezamen.

 • sowieso maar dishonored was ook goed, dus mag op een welverdiende 2e plaats ;)

 • Ik hoefde geen seconde te twijfelen: Assassin's Creed III. In mijn ogen verbleekt de concurrentie even hard tot ze dezelfde kleur hebben als de witte kostuums van de Assassin's.

 • AC3 overduidelijk!

 • Pokemon Black 2, die andere heb ik niet gespeeld. Ik was blij verrast dat er toch een heel nieuw verhaal en de eerdere generaties ook weer meedoen. Was behoorlijk sceptisch eerst maar vond het toch weer een leuk spel!

 • Heb nog geen van de games gespeeld, maar het meest waarschijnlijke is dat ik Assassin's Creed III nog ga halen. Xcom en Dishonored misschien ook nog wel, maar ik wacht wel tot die in de budgetbak liggen.

 • Rot iPad, wou op assassin's creed 3 stemmen klikt die op skylanders:(. Kan je dit nog veranderen want vind assassin's creed echt een geweldige game.

 • Alsof jouw stem het verschil zal maken…

 • Niet echt maar voor het percentage van skylanders wel:P. Die staat op 0% maar ik vind het toch leuker als ik op assassin's creed 3 heb getemd want nu ben ik een nul:(.

 • Staat momenteel op 0% hoor :)

 • Sorry, paste hem net aan:P.

 • AC3 gaat dat zeker winnen. Heb hem zondag uitgespeeld. Echt top game! <3

 • Lol same :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren