1. Beste iOS game van de maand oktober

Beste iOS game van de maand oktober

In deze nieuwe rubriek blikken we elke maand terug op de beste iOS-games. Oktober was mede dankzij de aankondiging van de iPad 4 en iPad Mini een interessante maand met de nodige hoogtepunten. Zo kwamen er twee race-games uit het verleden uit voor iOS: Crazy Taxi en Carmageddon, maar ook een hoop andere topgames. De beste titels van deze maand vind je hieronder.

Burrito Bison

In Burrito Bison moet je jezelf zover mogelijk zien te lanceren. Door de perfecte hoek en snelheid te kiezen zit je al een eind op de goede weg. Wat echter het grote verschil maakt zijn de upgrades waarvan je gebruik maakt. Burrito Bison zit tot de nok toe gevuld met bizarre upgrades die ervoor zorgen dat je steeds verder weet te geraken. Door op gummybeertjes te landen kun je stukken verder stuiteren en hiermee is bovendien geld verdienen, waarmee je nog meer upgrades koopt. Burrito Bison is een simpele game, die op een of andere manier je steeds terug weet terug trekken en je je record wilt proberen te verbeteren.

App Store Link: Burrito Bison (€0,89 , universeel)

Devil’s Attorney

Als de advocaat Max McMann is het jouw taak in Devil’s Attorney om de grootste schurken te verdedigen in de rechtszaal. In elke zaak kom je in turn-based gevechten oog in oog te staan met getuigen, bewijsmateriaal en aanklagers. Door gebruik te maken van verschillende courtroom-skills, die elk punten kosten, ga je hier de strijd mee aan. Door deze te winnen speel je nieuwe skills vrij en kun je je materialistische ei kwijt door bijvoorbeeld een nieuwe garderobe of sportauto aan te schaffen. Door deze aankopen kun je bovendien je skills verbeteren. Dat maakt Devil’s Attorney een verslavende puzzelgame, waarin je je moraal eindelijk eens over boord kan gooien en de grootste schurken al liegend en bedriegend vrijpleit.

App Store Link: Devil’s Attorney (€2,69 , univeriseel)

Girls Like Robots

Ontwikkelaar Adult Swim’s nieuwste game Girls Like Robots is een vrolijke puzzelgame. De game draait om het juist plaatsen van tegels, waarop figuren zijn afgebeeld. Sommige figuren kunnen niet naast anderen zitten en andersom. Een voorbeeld: meisjes houden van robots en hebben een hekel aan nerds. Nerds houden van meisjes, maar ook van robots. Robots houden van iedereen, maar zijn niet zo blij met vissen. Dit vormt de basis voor deze uitdagende puzzelgame. Daarnaast zijn er honderden puzzels om op te lossen, elk met een eigen scenario. Die, zoals we gewend zijn van Adult Swim, gepaard gaat met een humoristische ondertoon. Hierdoor is Girls Like Robots een betoverende en vooral schattige puzzelgame om te spelen.

App Store Link: Girls Like Robots (€0,89 , universeel)

He-Man: The Most Powerful Game in the Universe

Deze He-Man-game is een ware lofzang aan de 2D-platformgames die de jaren 80 heeft voortgebracht. De tekenfilm uit hetzelfde tijdperk heeft alles wat zo goed aan deze games was bij elkaar gepropt en een gloednieuwe game gebrouwen. Het universum waar onze bloeddorstige barbaar in rondrent leent zich hier dan ook perfect voor. Met bekende schurken uit de tekenfilm als typische eindbazen en met de nodige power-ups. He-Man: The Most Powerful Game in the Universe geniet dan ook van de nodige nostalgie, zit prima in elkaar en is een heerlijke knipoog naar de ‘goeie ouwe tijd’.

App Store Link: He-Man: The Most Powerful Game in the Universe (€0,89 , universeel)

Need for Speed Most Wanted

De iOS-versie van Need for Speed Most Wanted ziet er waanzinnig uit. Daarnaast is het een heerlijk arcade-racegame waarin je in de meest vette bakken kan scheuren. In totaal zijn er 35 auto’s die je kunt vrijspelen, waaronder bakbeesten zoals de Tesla Roadster en de Bugatti Veyron. Bovendien zijn de politie-achtervolgingen heerlijk en voelt het alsof je echt snel rijdt. Daarnaast blijft de game er op alle momenten fantastisch uitzien en is Need for Speed Most Wanted net als zijn grote spelcomputer-broertje een heerlijke racegame.

App Store Link: Need for Speed Most Wanted (€5,99 , universeel)

Polara

Blauw en rood zijn de kleuren die grotendeels Polara vormen. In deze endless-runner moet je ontsnappen uit een drukke science-fiction stad. Om dit doel te behalen moet je constant je pak van kleur verwisselen. Zo ga je de ene keer dood door een rode straal, de ander keer door en blauwe. Daarnaast moet je deze kleuren in je voordeel gebruiken, bijvoorbeeld om extra snelheid t krijgen om een sprong over een afgrond te kunnen maken. Dit rode-blauwe systeem is tot in de puntjes uitgewerkt en biedt en kwaliteit die we niet vaak terugzien in endless-runners.

App Store Link: Polara (€0,89 , universeel)

Punch Quest

De tweede endless-runner pakt het iets anders aan. Punch Quest geeft je namelijk de mogelijkheid om alles en iedereen in je pad aan gort te meppen. Terwijl je door werelden rent vol vijanden kun je combo’s maken door punches en uppercuts te maken. Hoe meer vijanden je achter elkaar neer mept, hoe hoger je score. Daarnaast kun je een tal van power-ups en special moves vrijspelen die ervoor zorgen dat je steeds verder komt. De game bevat bovendien unieke momenten: zo kun je op een laser-schietende dinosaurus zitten of in een magische dwerg veranderen die het aan de stok heeft met een bijenkolonie.

App Store Link: Punch Quest (gratis, universeel)

Skyriders

Skyriders is een futuristische racegame waar je op banen door de ruimte van het begin naar einde moet zien te komen. Elk level is gevuld met boosts, sterren, obstakels en afgronden. Deze kun je pakken of vermijden, bovendien kun je kleine sprongetjes maken. Waar de game vooral in uitblinkt is het uitstekende leveldesign. Dit zorgt ervoor dat je nooit gefrustreerd raakt, elk level voor je gevoel de perfecte lengte heeft en Skyriders een heerlijke snelle arcade-game maakt.

App Store Link: Skyriders (€1,79 , universeel)

Tentacles: Enter the Dolphin

In deze game, afkomstig van Microsoft, kom je als Lemmy terecht in het lichaam van Dr. Phluff, een knettergekke wetenschapper met een dolfijnenhoofd. Jij bent een oog met vier tentakels, hiermee moet je je een weg door het lichaam banen en ondertussen vijandige bacteriën van je afhouden. Dit doe je door je tentakels te gebruiken. Tentacles: Enter the Dolphin is dan ook echt gemaakt voor een touchscreen en ziet er prachtig uit. Bovendien is het een avontuur op zich om je een weg uit de smerige wirwar van organen en ingewanden te vinden.

App Store Link: Tentacles: Enter the Dolphin (€0,89 , universeel)

True Skate

Skaten doe je in True Skate met beide vingers, ook voor alle tricks gebruik je alleen je vingers als voeten. Een ollie doe je door je vinger op het achterkant van het board te tappen, deze moet je vervolgens goed landen en hiervoor moet je zorgen dat je door de voorkant van je board te tappen je board horizontaal krijgt. Vanuit deze basis kun je losgaan op je board en alle andere tricks proberen te doen. Jouw speelterrein is een groot skatepark, waar je kan doen wat je wilt. Heb je eenmaal enkele tricks onder de knie, of doe je per ongeluk iets heel vets, dan geeft dat een fantastisch gevoel.

App Store Link: True Skate (€1,79 , universeel)

[poll 61][p] [p]Dit zijn de beste iOS-games van de maand oktober. Staat jouw favoriete game er niet tussen, laat dan in een reactie weten welke game naar jouw mening de beste van oktober is.[/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Geen Carmageddon? Jammer.

 • Die speelt voor geen meter.

 • He-Man. MYAAH!

 • Jullie missen wel een aantal belangrijke titels in dit lijstje zoals Carmageddon, Crazy Taxi, Topia, Sonic Jump, Arc Squadron, NY Zombies 2, Skyrider en evt Ravenmark (Episodic).
  Borderlands Legends staat er ook niet bij maar dat klopt wel want dat is een kut game.  Anyways, Punch Quest is sowieso mijn meest gespeelde game geweest afgelopen maand, maar beste was wsl Polara of Arc Squadron.

 • Skyriders staat er tussen en dat is zeker een top game. ^_^  Mijn stem gaat daar ook naar.

 • Rofl zelfs nadat je dit zei moest ik er 2 keer doorheen scrollen voor ik het zag, wat is mis met me?! :o

 • Carmageddon, Crazy Taxi, Topia, Sonic Jump en NY Zombies 2 behoren inderdaad niet bij de beste games. Skyriders wel en ARC Squadron is in november uitgekomen, dus die staat er volgende maand zeker bij!

 • Lau je bedoelt ravenmark ipv skyriders?

 • Carmageddon dus.

 • Burrito Bison is de shit!

 • Had nog geen enkel van bovenstaande games gespeeld. Omdat Punch Quest gratis was, heb ik het maar eens geprobeert en het is best wel leuk voor een gratis game. Dus daarom geef ik aan Punch Quest mijn stem. ;)

 • Had nog geen enkel van bovenstaande games gespeeld. Omdat Punch Quest gratis was, heb ik het maar eens geprobeert en het is best wel leuk voor een gratis game. Dus daarom geef ik aan Punch Quest mijn stem. ;)

 • Most Wanted is inderdaad best aardig,speel hem op men HTC en op de ipad (en PC) het is leuk dat je speedpoints overgaan op elk platform

 • Need for Speed: Most Wanted

 • skyriders :)

 • Punch Quest, het concept is niet origineel maar wel leuk uitgewerkt!

 • Need for speed ziet er erg goed uit.

 • waarom bijna geen gratis apps? geen zin om te betalen of te jailbreaken

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren