1. iOS Update Week 44

iOS Update Week 44

In deze wekelijkse update kijken naar het nieuws en de releases omtrent de App Store. Deze weeks ging natuurlijk gepaard met de lancering van de iPad Mini en iPad 4. Daarnaast enkele verassende games zoals het prachtig ARC Squadron en de releases van Borderlands Legends en Need for Speed Most Wanted.

Nieuws

Peter Molyneux’s Curiosity komt volgende week

Curiosity: What’s Inside The Cube is de nieuwste game van Peter Molyneux en ontwikkelaar 22 Cans en verschijnt op 7 november. De puzzelgame draait om een zwarte kubus die is opgebouwd uit miljoenen kleinere kubussen. Als speler kun je deze kubussen weghalen en achter het geheim komen van de kubus. Volgens de ontwikkelaar is dit echter niet aan iedereen toegewijd en kan maar een persoon het geheim ontrafelen. Volgende week weten we meer!

Releases

ARC Squadron

ARC Squadron is een on-rails third-person ruimte shooter van formaat. De game dankt zijn visuele pracht aan de Unreal Engine en bevat 64 uitdagende missies. Hierin wordt het leven je zuur gemaakt door de kwaadaardig ‘Guardians’. Terwijl deze je bestoken met lasers en raketten moet je ook oppassen voor rondvliegend ruimtepuin en enorme astroïden.

App Store Link: ARC Squadron (€4,49, universeel)

App Store Link: ARC Squadron Lite (gratis, universeel)

Borderlands Legends

Het universum waarin de Borderlands-franchise zich afspeelt wordt in Borderlands Legends uitgebreid. In de isometrische top-down shooter speel je met de vier personages uit de eerste Borderlands-game en speel je verschillende missies op de planeet Pandora. De missies verschillen van het begeleiden van NPC’s en het bestrijden van ongedierte tot het vernietigen van bergen vijanden, zoals Skags en Bandits. Zoals je gewend bent van Borderlands kun je hierbij gebruik maken van een berg aan wapens en speciale vaardigheden.

App Store Link: Borderlands Legends (€4,49, universeel)

Dexter the Game 2

Dexter the Game 2 is gebaseerd op de populaire tv-serie Dexter en speelt zich af in een open wereld. Als Dexter onderzoek je voor de politie van Miami plaats delicten, spoor je moordenaars op en laat je de duistere kant in je los op sommige criminelen. De stem van Dexter is ingesproken door de originele acteur: Michael C. Hall. Elke nieuwe speelsessie maakt de game een nieuwe zaak aan met een nieuwe dader, waardoor je dus nooit weet naar wie je op zoek bent.

App Store Link: Dexter the Game 2 (€2,69, universeel)

Heads Up! Hot Dogs

Ontwikkelaar Adult Swim staat bekend om haar rare en unieke games; Heads Up! Hot Dogs is hier zeker geen uitzondering op. In deze game regent het namelijk hotdogs en aan jou de taak om deze te vangen voor ze op de grond vallen en vervolgens balanceren op de hoofden van voorbijgangers. Deze voorbijgangers komen er in alle soorten en maten en zorgt voor heerlijk visuele komedie. Als er iemand met een hotdog op zijn hoofd uit het scherm loopt zorgt dit voor extra punten, laat je vijf hotdogs vallen dan is het game over.

App Store Link: Head Up! Hot Dogs (€0,89, universeel)

Knights of Pen and Paper

In zijn aard is Knights of Pen and Paper een traditionele RPG, inclusief een tafel waaraan de spelers en de Dungeon Master plaatsnemen. Het avontuur waarin je speelt komt dankzij de pixel art prachtig tot leven en is eigenlijk tegelijkertijd een knipoog als een hommage aan de pen-en-papier RPG. De game bevat 12 verschillende classes, 17 personages, meer dan 100 quests, 50 monsters en 100 items/equipment. Bovendien is de game totaal anders wanneer je opnieuw begint.

App Store Link: Knights of Pen and Paper (€1,79, universeel)

Need for Speed Most Wanted

Need for Speed Most Wanted is een arcade-racer waarin je in prachtig bolides als eerst probeert de finishen en uit de handen van de politie moet blijven. De 35 auto’s waarin je kan racen zijn volledig de customizen en kunnen aangepast worden met verschillende mods. De onderdelen die je koopt kunnen echter ook tijdens de races schade oplopen. Via je Origin-account kun je het opnemen tegen je vrienden en bovenaan de ‘Most Wanted’-lijst komen te staan. Bovendien is de game erin geslaagd er prachtig uit te zien.

App Store Link: Need for Speed Most Wanted (€5,99, universeel)

Nutty Fluffies

Ontwikkelaar RedLynx, bekend van Trials, laat in Nutty Fluffies wederom zien gek te zijn op ‘physics’. Als pluizige knuffeldieren in een achtbaan plaatsnemen kun je er op rekenen dat er menig knuffelbeest uit een karretje vliegt. Aan jou de taak om dit gevaar tot een goed einde te leiden. Dit doe je door het karretje sneller of langzamer te laten gaan en alle karretjes op de baan te houden. Als je eenmaal verder komt zijn er ook speciale karretjes te verkrijgen die ervoor moeten zorgen dat je knuffeldieren het einde van de rit halen.

App Store Link: Nutty Fluffies (€0,89, universeel)

SpinCraft

In SpinCraft speel je een jonge pizzabezorger die samen met zijn robotvriendje ANVI probeert de snelste pizzaborger van de Melkweg te worden. Jij moet hem hierbij helpen door de klanten zo snel mogelijk te bereiken, wat je steeds sneller kan doen door je voertuig te upgraden en nieuwe power-ups te ontdekken.

App Store Link: SpinCraft (gratis, universeel)

Pixld

Pixld is afkomstig van ontwikkelaar Airtight Games. Deze ontwikkelaar was eerder verantwoordelijk van de console-games Darkvoid en Quantum Conundrum. Pixld is een puzzelgame waarin je blokjes met elkaar moet matchen. Mede dankzij de simpele visuele stijl en het aantal spelmodi zorgt de game voor een tal aan mogelijkheden.

App Store Link: Pixld (€0,89, universeel)

Monster Warlord

Monster Warlord is de zoveelste Pokémon-achtig game waarin je monsters moet vangen en door met ze te vechten de beste te worden. De game bevat honderden verschillende monsters verdeeld over vijf elementen om te vangen en te trainen. De game laat je allianties vormen om het op te nemen tegen sterke eindbazen en geeft je de mogelijkheid om twee monsters te fuseren om een extra sterk monster te maken. Een bekend concept dus, in zijn eigen jasje.

App Store Link: Monster Warlord (gratis, universeel)

iBomber Attack

In iBomber Attack spring je in je tank en schiet je je vanuit en top-down perspectief een weg door Europa. Tijdens de vernietigingstocht, verdeeld over 25 missies, schiet je marinehavens, vliegvelden, geheime basissen en een legioen aan soldaten aan gort. Je kunt hierbij je tank upgraden met bommen, mini-guns, vlammenwerpers, airstrikes en nog veel meer.

App Store Link: iBomber Attack (€2,69, universeel)

Sneezeman

In deze platform-game moet je Sneezeman proberen te laten ontsnappen van een planeet die geplaagd wordt door een nies-golf. In 60 levels spring, ren en zweef je je langs verschillende vijanden en moet je proberen niet gepakt te worden door een nies-wolk die je constant op de hielen zit. De vijanden komen in alle vormen en maten van bloeddorstige clowns en aliens tot ratten en robots. Door pillen te verzamelen kun je je eigen ge-nies binnen te houden en onder andere gebruik maken van meerdere voertuigen om veilig de planeet te verlaten.

App Store Link: Sneezeman (€0,89, universeel)

Sci-Fi Heroes

In Sci-Fi Heroes kun je kiezen uit acht unieke huurlingen elk afkomstig uit de science-fiction: Space Marine, Animal Trainer, Space Cowboy, Priest, Id Master, Exxo, Healbot en Technomancer Om het ultieme team te vormen kun je vier personages kiezen en ieders unieke talenten gebruiken. Tijdens je gevechten kun je gebruik maken van futuristische wapens, 100 verschillende voorwerpen en zelfs huisdieren. Bovendien kun je samen met vrienden spelen in Social Raids en de verdiende buit met elkaar delen.

App Store Link: Sci-Fi Heroes (gratis, universeel)

Video’s

Deze week de aandacht voor de nieuwste trailer van Angry Birds Star Wars. Dit keer met aandacht voor Han Solo en Chewbacca:

Tot zover de iOS Update van deze week. We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden en natuurlijk welke iOS-games jullie op dit moment spelen. Laat het hieronder horen in de reacties. Daarnaast willen we jullie laten weten dat we natuurlijk jullie reacties lezen en aan het kijken zijn hoe we het beste games voor Android kunnen behandelen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Wat ziet dexter er slecht uit zeg :p

 • Ben toch best wel een beetje curious geworden naar de game van Petertje. En Borderlands Legends lijkt me best vet, alleen vind ik hem gewoon te duur.

 • Ik vind alleen need for speed er leuk uit zien.

 • zitten wel leuk tussen jammer van dexter, die had ik graag wat beter gezien.

 • IG is de tofste release van afgelopen week vergeten. Namelijk de beste strategy game voor iOS, Ravenmark (episodic)  Gratis versie met IAP voor campaigns:
  https://itunes.apple.com/nl/app/raven…  trailer: http://www.youtube.com/watch?v=iIf07W…

 • Als je een vet spel zoekt: Deathtrigger

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren