1. iOS Update Week 45

iOS Update Week 45

De iOS Update is een wekelijkse rubriek waarin we kijken naar het laatste nieuws en de releases in de App Store de afgelopen week. Deze week onder andere de release van Angry Birds Star Wars, Curiosity en Xbox Smartglass.

Nieuws

Star Commander verschoven naar 2013

De veelbelovende simulatiegame Star Commander is vertraagd tot januari. Via een update op de Kickstarter-pagina heeft de ontwikkelaar laten weten dat het in december niet wilt concurreren met de releases van grote uitgevers zoals EA, Rovio en Halfbrick. Men is bang dat de game opgeslokt wordt door tussen het verkoop geweld van de Angry Birds Star Wars en Infinity Blades van deze wereld.

Waking Mars geüpdatet met voice acting

Alle personages in de indie adventure hit Waking Mars zijn voorzien van voice acting. De game speelt zich af in de grotten van Mars, waar je onderzoek doet naar organismen en het ecosysteem op de rode planeet. Ondertussen ben je ook op zoek naar een verloren robot en geheime boodschappen die in de grotten te vinden zijn. Naast deze speciale ‘Director’s Cut’ is de game ook verschenen op Android.

Releases

Angry Birds Star Wars

Angry Birds Star Wars heeft het bekende Angry Birds-concept genomen en dit overgoten met een Star Wars-sausje. In de nieuwe game van Rovio volg je het verhaal van Star Wars: A New Hope met de vogels als de Rebels en de varkens als de Empire. Er zijn meer dan 80 levels die zich op bekende locaties afspelen, waaronder Tatooine en de Pig Star. Natuurlijk is het hierbij mogelijk om gebruik te maken van Jedi krachten en lightsabers.

App Store Link: Angry Birds Star Wars (€0,89, iPhone en iPod touch)

App Store Link: Angry Birds Star Wars HD (€2,69, iPad)

Curiosity

Curiosity draait om het ontrafelen van een kubus die uit verschillende lagen bestaat. ‘Spelers’ halen blokjes weg en verwijderen zo langzaam een laag van de kubus. Dit doe je tegelijkertijd met alle andere spelers, waarbij je ervoor kiest om gezamenlijk zoveel mogelijk blokken te verwijderen of iemand kunstzinnige afbeeldingen of teksten te verpesten of zelf iets te maken. Uiteindelijk zal een enkele persoon het laatste blokje verwijderen en achter het geheim komen wat zich schuil houdt in de kubus.

App Store Link: Curiosity (gratis, universeel)

DreamWorks Dash n Drop

Ter voorbereiding voor DreamWorks’ aankomende animatiefilm Rise of the Guardians heeft men de game Dash n Drop uitgebracht. Hierin moet je in een magische slee op de Noordpool kerstcadeaus verzamelen en deze naar de kinderen over de hele wereld brengen. Onderweg zijn er ook enkele elfjes en munten te verzamelen en moet je oppassen voor kwaadaardig nachtmerrie-wezens.

App Store Link: DreamWorks Dash n Drop (€0,89, universeel)

My Little Pony – Friendship is Magic

‘Bronies’, oftewel fans van My Little Pony, kunnen hun hart op in de nieuwste iOS-game. In de game moet je Ponyville uit de greep van Nightmare Moon redden en het stadje weer opnieuw opbouwen. Daarnaast zijn er enkele mini-games te spelen en help je de dromen van onder andere Rainbow Dash, Fluttershy en Applejack te verwezenlijken.

App Store Link: My Little Pony – Friendship is Magic (gratis, universeel)

Skylanders Lost Islands

Het populaire Skylanders is in de vorm van Lost Islands verschenen. In de game moet je het pittoreske Mabu heropbouwen. In de game zitten meer dan 35 unieke Skylanders, waaronder enkele bekende personages uit Skylanders: Spyro’s Adventure en Skylanders: Giants. Als je zelf beschikt over fysieke Skylanders-figuren dan kun je deze via een speciale webcode of de mobiele ‘Portal of Power’ importeren.

App Store Link: Skylanders Lost Islands (gratis, universeel)

Storm the Train

Storm the Train is een side-scrolling shooter waarin je aan boord van een rijdende trein klimt en hier hordes zombies, robots en ninja’s te lijf gaat. Dit doe je met drie verschillende super-agenten en een groot aantal voertuigen waar je in plaats neemt. Waaronder jetpacks en een helikopter. De muntjes die je verdient zijn vervolgens uit te geven aan nieuwe voorwerpen, kleding en wapens.

App Store Link: Storm the Train (gratis, universeel)

Super Tiny Leap

Super Tiny Leap draait om een minuscule robot die je moet helpen om zo hoog mogelijk te klimmen. In de pixel-art game doe je dit door blokjes te plaatsen waar je robot tegen aan kan springen. Er zijn drie gamemodi waarin je dit kan doen: Basic, Binary en Xtrem.

App Store Link: Super Tiny Leap (gratis, universeel)

The Walking Dead: Episode 4

Telltale Games vierde deel in de zombie adventure-reeks heet Around the Corner. In dit een-na-laatste deel komen Lee Everett en de andere personages aan in de stad Savannah. Hier komen ze niet alleen oog-in-oog te staan met de ondoden, maar ook met een andere groep overlevenden. Lee moet proberen de nodige overlevingsmiddelen te verzamelen en Clementine beschermen.

App Store Link: Walking Dead: The Game (€4,49, universeel)

Wraithborne

Wraithborne is een hack-and-slash game die gebruik maakt van de Unreal Engine. De game verscheen al eerder in de App Store, maar werd teruggehaald toen bleek dat een grote uitgever interesse in de game had. Inmiddels is de game opnieuw uit en stap je in deze visueel schitterende game een fantasiewereld in op jacht naar goblins, trollen en weerwolven.

App Store Link: Wraithborne (€2,69, universeel)

Xbox SmartGlass

Met de Xbox Smartglass app bestuur je je Xbox 360. Zo is het mogelijk om dit tweede scherm te gebruiken om video’s af te spelen, Xbox Live te besturen en te browsen. Ook is tijdens het kijken van films en games extra informatie te krijgen. Bij Halo 4 is het mogelijk om een gedetailleerde kaart te krijgen van een omgeving, verschijnt er handige informatie bij elk nieuw ‘Waypoint’ en kun je bij een uitnodiging in een keer overschakelen naar een multiplayer-potje.

App Store Link: Xbox Smartglass (€gratis, universeel)

Tot zover de iOS Update van deze week. We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden en natuurlijk welke iOS-games jullie op dit moment spelen. Laat het hieronder horen in de reacties. Daarnaast willen we jullie laten weten dat we natuurlijk jullie reacties lezen en aan het kijken zijn hoe we het beste games voor Android kunnen behandelen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Angry Birds Star Wars =)

 • Curiosity ziet er wel interessant uit :P

 • klote zooi kan je smartglass niet eens op je tap gebruiken

 • Smartglass stelt geen ruk voor, maar het is zoooo handig om berichten te typen! <3

 • Android rubriek is in de maak neem ik aan?

 • laten we het hopen  edit: heeeuuuyyy de alaaf badge :p ook al heb ik niks met carnaval (is ook niet hier in NH)

 • Bijna allemaal troep.. en de zoveelste Angry Birds die Rovio uitschijt :S
  Curiosity ziet er wel cool uit though :o

 • ziet er wel grappig uit die Angry Birds Star Wars

 • Star Wars Angry Birds is wel de leukste angry birds versie, for what it's worth

 • Which is almost nothing.

 • Bitch please

 • Die My Little Pony app is erg leuk en is ook verschenen op android, maar het social gedeelte is helemaal kaput. Jullie moeten ook een Android update gedeelte doen.

 • my little pony, plz gimmeabreak

 • Heeeel stiekem vind je het wel een beetje leuk. ;-)

 • Het duurde even voordat ik doorhad dat er iOS update stond en niet WTF Update :lol:

 • Zal storm the train eens downloaden. Ben op dit moment nog bezig met He-Man. Star Wars angry birds lijkt me ook leuk.

 • Jammer geen Android :S

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren