1. Ubisofts Uplay-service naar Wii U

Ubisofts Uplay-service naar Wii U

Ubisofts digitale distributieplatform Uplay komt ergens na de lancering van de Wii U naar het systeem. Dat laat Ubisofts president Yves Guillemot weten in een interview met Polygon.

"We hopen een goede connecte met (Nintendo's) systemen te krijgen, want Nintendo is erg open naar ons geweest en heeft ons de kans gegeven onze eigen systemen te gebruiken om met consumenten te communiceren", aldus Guillemot. "Het is een goed systeem. Zodra het mogelijk is, (verkopen we er games voor)."

Ubisoft wil zijn games ook via Nintendo's eShop aanbieden. De uitgever denkt ook aan codes voor retail, die toegang geven tot een digitaal exemplaar van een spel. Ubisoft ziet in de winkeliers een belangrijke schakel bij het informeren van consumenten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Wordt een beetje ziek van al die verschillende inlog services, elke keer weer je wachtwoord invoeren

 • Idd. De enige waar ik aan mee doe is Rockstar's Social Club

 • Ja idd, dit lijkt me nou juist slecht nieuws. Dit zorgt nou juist voor de fragmentatie die je absoluut niet wilt hebben.  Misschien ondersteund U Play wel achievements in één of andere vorm.

 • Uplay ondersteund al lang achievements. O.a. de Assassin's Creed serie, Splinter Cell: Conviction, RUSE, Prince of Persia en Ghost Recon ondersteunen die vorm van achievements al. Achievements in de vorm van Uplay Units. Als je een achievement hebt gehaald krijg je i.p.v. Gamerscore een aantal punten waar je wel wat aan hebt, je kan die behaalde Uplay Units namelijk inruilen voor exclusieve thema's, ingame items of extra missies voor in het spel. In Assassin's Creed II kan je bijvoorbeeld Altair's originele outfit vrijspelen voor Ezio.  Goede service dus Uplay!
  En goed nieuws dat het ook naar de Wii U komt! :D

 • daar heb je een wachtwoord onthouden functie voor

 • "De uitgever denkt ook aan codes voor retail, die toegang geven tot een digitaal exemplaar van een spel."  WTF heeft het dan voor zin om een spel retail te halen!!??

 • Dan heb je over 20 jaar een stuk papier, zodat je je kinderen kunt vertellen "Kijk, zo kocht papa vroeger games." Niet te vergeten dat je er op zondag mee kunt pronken in de Collector's Corner.

 • Je kan wel meer in je kast kwijt als het alleen maar papier is..
  Ik heb liever de retail hoor..

 • Dat is voor concurrentie. Winkels kunnen zo zelf bepalen hoe duur download-exemplaren van games worden en kunnen met andere winkels concurreren zodat Nintendo geen online-concurrentie positie opbouwt waardoor alles duurder blijft in de eShop. Kijk maar naar Xbox Live Marketplace en PS-Store. Een nieuw spel in de PS-Store kost 70 euro terwijl het in de winkel 60 euro kost. Door downloadbare spellen ook in de fysieke winkels uit te brengen kunnen de kosten voor downloadbare games "laag" (normaal) blijven.

 • ^Zevenberge heeft het al netjes voor me uitgelegd, maar alsnog bedankt.

 • Dat zie je ook met games die Steam verplichten. Zo vond ik een keer The Darkness 2 voor 14 euro bij een webshop en dat was buiten een Steam sale om :) .

 • Staat ook op het Rabbids Land doosje, die een week geleden is 'gelekt'.

 • Zolang het allemaal maar niet verplicht word…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren