1. Beslissing drie personages GTA 5 was 'kwestie van paar mailtjes'

Beslissing drie personages GTA 5 was 'kwestie van paar mailtjes'

De beslissing van Rockstar om drie speelbare personages te hebben in Grand Theft Auto 5, was een kwestie van "een paar e-mails" tussen enkele Rockstar-medewerkers. Dit vertelt Rockstars Dan Houser in een interview met InsideGamer.

Houser reageerde op de vraag van InsideGamer of Rockstar meetings heeft over de richting die GTA op moet gaan. "Die hebben we echt. Het gebeurt allemaal via enkele e-mails, best raar", aldus Houser. Hij vertelt dat het waarschijnlijk zijn broer Sam was die het eerste mailtje stuurde. Niemand was er vervolgens op tegen.

Het idee voor de meerdere personages ontstond bij het maken van de downloadbare content voor GTA 4. Toen was de uitwerking echter nog dat ieder personage afzonderlijke missies had, in plaats van meerdere speelbare personages in één missie.

Ook dit werd nog verder uitgewerkt. "Toen zei iemand: waarom kan ik niet (een ander personage) zijn in dit stuk. Want misschien doet (dat personage) wel wat leukers, terwijl je zelf saaie dingen doet", vertelt Houser. Inmiddels is bekend dat spelers in GTA 5 vrij kunnen wisselen tussen personages, ook in de missies waaraan meer dan één hoofdpersonage meedoet.

Gamer.nl en InsideGamer waren onlangs in de Verenigde Staten voor een interview met Rockstars Dan Houser. Ook kregen de sites een uitgebreide gameplaypresentatie van GTA 5.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Als dit wordt verteld in een interview met IG, is het dan niet verstandiger om dit gewoon in het interview te houden? De conclusie kunnen de lezers dan zelf uit het antwoord trekken.

  • kunnen we ook 3man co-op verwachten?

  • nee, staat in de preview dat het helaas toch gewoon een 1persoons-singleplayer wordt.

  • ben ik de enige die hier een verband met RE6 zie? ;)

  • Klinkt goed. Emails naar elkaar sturen. Rockstar is goed bezig zo.

  • Ik begrijp de (aanhalingtekens) niet zo goed in dit (artikel).

  • Waarom zet je midden in een zin zomaar iets (tussen) haakjes?

  • Waarom zet je midden in een zin zomaar iets (tussen) haakjes?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren