1. Geen algemene achievements voor Wii U

Geen algemene achievements voor Wii U

De Wii U heeft geen standaard achievementsysteem. Dat bevestigt Jeremiah Slaczka van Scribblenauts Unlimited-maker 5th Cell op het NeoGAF-forum.

Slaczka meldt dat er "geen standaard Wii U-achievements zijn". Wel zijn ontwikkelaars vrij hun eigen achievementsysteem in een game te verwerken. Zo bevat Scribblenauts Unlimited de 'Global Starite Shards'. Volgens Slaczka is dit "een gigantische checklijst met alle dingen die je kunt oproepen en doen in de game".

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Fail nummer 1. En er zullen er opzeker nog veel volgen.

 • Fail nummer 1? Het is de zoveelste, al vind ik deze helemaal niet zo erg. Op de PC heb je ze bijvoorbeeld ook niet en ik heb daar totaal geen problemen mee. Gamerscores en dergelijk vind ik maar bullshit.  "Games moeten zelf aanmoedigen om de gamer het hele spel te laten ontdekken, daar hoort geen lijstje voor nodig te zijn."  Al was het toch niet zoveel moeite geweest dit in te bouwen, Nintendo?

 • Nog nooit games via Steam gespeeld zeker ?

 • Het is bewezen van games met Achievments beter verkopen en een langere speelbaarheid van games heeft dan zonder.
  Als ik moet keizen tussen een pc game zonder achievments of een game van Steam, dan kies ik sneller voor Steam dan niet.
  Echt een grote gemiste kans Nintendo…..echt slecht!

 • idd,als je bijvoorbeeld voor het verzamelen van 100 dingen helemaal niets krijgt dan heb ik al gauw zoiets van"waarom zou ik dat gaan doen?"

 • Zit je nou serieus te janken dat er geen digitale ''beloningen'' beschikbaar zijn, Furyan? Beetje triest, vind je niet?

 • @Chemist. Dat kan niet eens wat je zegt. De top 20 best verkochte spellen komen van Nintendo behalve GTA San Andreas en deze hebben allemaal geen achievements(inclusief GTA). Kid icarus uprising is een game van nintendo die als een van de weinige een achievement systeem heeft en kan nou niet zeggen dat die veel verkocht heeft.

 • Achievments.. m'n Reet!
  dat is echt iets voor de jonge gamer van nu  oude garde kom op! dit hebben wij niet nodig! :)

 • Goed gezegd Deft :D

 • Inderdaad, heel goed gezegd Deftones. Reet met een D, alsjeblieft zeg…

 • "…" ? Waarom maak je jouw zin niet af, Furyan?

 • Furyan heeft gelijk. Het is gewoon een fail. Door de achievements heb ik sommige games veel langer gespeeld dan wanneer deze er niet waren geweest en ik weet zeker dat achievements voor vele andere mensen de reden zijn om meer tijd in bepaalde games te stoppen. Zelfs voor iOS games zijn achievements en dat is niet voor niets.  En NeoTails, wat zit jij nou weer dom te lullen man. Weet je wat triest is? Jouw debiele comment. Ja ik ben blij als ik een game 100% heb uitgespeeld. Is dat triest? Waarom dan? Waarom is dit anders dan blij zijn wanneer je een potje kaarten wint, goede cijfers op school hebt gehaald en wanneer iemand je een compliment geeft over het werk dat je verricht hebt?
  Of het nou een game is of niet, jij hebt er moeite in gestoken en jij hebt iets bereikt waar je voor ging. Niets triests aan.

 • Het systeem hoeft mij niet te vertellen wanneer ik iets goed gedaan heb, dat bepaal ik zelf wel. Dat jij je nou laat leiden door een videogame..

 • Laten we trouwens maar niet over de fails van Microsoft en Sony's consoles beginnen want dan kunnen we ook heel wat dingen opnoemen.. ;-]

 • @silentforce, dus eigenlijk geef je aan dat achievements jou vrijheid weghalen uit ga es omdat jij het belangrijk vind om een perfecte score te behalen i.p.v. Wat imo het echte doel van games is plezier beleven. Achievements bevestigen niets wat je al niet weet, want je hebt het zelf gedaan… Het enigste wat ze doen is jou opties beperken + je epeen verhogen want dat is wat je werkelijk belangrijk vind.

 • wat je daar zegt klopt helemaal Neo Tails..  maar er zijn er bij die er toch waarde of een goed gevoel van krijgen…

 • Nee Extace, het beperkt juist helemaal niets, het voegt iets toe. Nadat je het standaard verhaal hebt uitgespeeld, heb je nog extra uitdagingen om bepaalde aspecten te ontdekken die je anders nooit gedaan of gezien zou hebben.
  Begrijp me niet verkeerd, ik game al jaren en vroeger had ik ook een goede tijd wanneer ik games speelde, maar achievements zorgen er nu wel voor dat ik games langer speel en meer van de games zie. De replay waarde van sommige games wordt door de achievements echt een stuk hoger.  En nee NeoTails, ik laat me niet leiden door een videogame. Ik laat me vermaken door een videogame.

 • Als ik achievements krijg met explorer the whole island, Dead island, nodigt mij dit uit om alles te bezoeken dit zou ik niet doen als het niet nodig was.  Soms houden achievements je tegen of zijn ze niet goed uitgewerkt maar als beloningsysteem geven ze games gewoon een langer leven. het zorgt er gewoon voor dat je games anders gaat spelen, sommige vinden dat leuker andere weer niet maar geen enkele game die achievements bevat verplicht jou om ze te halen.  daarnaast is 100% uitspelen voor iedereen anders.. de ene wil alles hebben en gedaan hebben, de volgende wil ook alle achievements en de derde speelt alleen het verhaal en is dan al tevreden.

 • id wij hebben die shit niet nodig, kom op jongens

 • @Silentforce  Als een game zonder achievements niet interessant genoeg is om meerdere keren te spelen of op andere manieren te spelen is het waarschijnlijk een kut game. Verder vind ik het behoorlijk storend wanneer ik weer eens de duizendste pop up krijg terwijl ik in mooie verhaalende game zit. Die shit haalt me er echt uit net als headshot markers of XP rate dingetjes. (Bij sommige games werkt het wel).

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren