1. Call of Duty: Black Ops 2 - Maps

Call of Duty: Black Ops 2 - Maps

Voor de fanatiekelingen hebben we alle informatie over de maps in Call of Duty: Black Ops 2 verzameld. Het gaat hier wel om een eerste indruk op basis van screenshots en gameplaybeelden. Hieronder vind je de lijst.

Aftermath

In de eerste trailer is de invasie op Los Angeles te zien en deze inval heeft ervoor gezorgd dat de hele binnenstad kapot geschoten is. Brandweerwagens fungeren als dekking en hele voorgevels zijn ingestort, wat genoeg geniepige verstopplekjes voor campers zal opleveren. Over straat lopen betekent geheid een kogel in je kop.

Cargo

Deze map speelt zich af in de haven van Singapore. De mate van verticaliteit is opvallend; er is een cirkelvormige betonnen constructie op ongeveer tien meter hoogte die leunt op vier schuine pijlers. Deze schuine pijlers zijn waarschijnlijk de enige manier om dit platform te bereiken maar ze bieden totaal geen dekking. Op de begane grond staan veel containers, wat voor spannende korteafstandsgevechten moet zorgen.

Carrier

De naam ‘Carrier’ slaat op het Chinese supervliegdekschip. Het dek is open en ruim, waardoor je van lange afstand tegenstanders kunt belagen. Wil je jouw vijand dichter benaderen en op die manier uitschakelen, dan zul je door de romp van het schip moeten rennen. In dit gedeelte van de map verwachten we smalle gangen en hectische gevechten.

Express

In deze map speel is het treinstation van Los Angeles het gevechtsterrein. Er is een buitengedeelte waar je over het spoor kunt lopen, wat genoeg gelegenheid biedt voor schietpartijen op lange afstand. Het station zelf is ook beschikbaar en daar zijn de ruimtes uiteraard iets beperkter, maar je gaat niet van het ene gangetje naar de ander. Je zult voornamelijk vanaf lange en middellange afstanden vechten.

Hijacked

Geen kapotgeschoten omgeving, geen typische oorlogssetting maar een fantastisch luxe jacht is het strijdtoneel van deze map. Aan de zijkanten vind je lange ruimtes die leiden naar het hectische centrumpunt van de speelkaart. Onder het dek zijn smalle gangetjes en cabines. Voor de snipers zijn er ook iets hoger gelegen locaties die wat meer overzicht bieden.

Meltdown

In Meltdown vindt het gevecht plaats rondom een Pakistaanse kerncentrale. Hier vind je vooral veel buitengebieden en brede wegen. Er is over de gehele map wel wat hoogteverschil, maar het interessantste is toch wel de enorm hoge koeltoren. Aan de buitenkant van deze toren is duidelijk een reling bevestigd. Een uitgelegen positie voor sluipschutters.

Nuketown 2025

Nuketown 2025 is een map die gratis per download beschikbaar wordt gesteld voor alle spelers die Black Ops 2 ge-pre-orderd hebben, en voor iedereen met de Hardened- of Care Package- versie. Het is een remake van het originele Nuketown uit de vorige Black Ops-game. Het zal nog steeds een map zijn die draait om gevechten op korte afstand, al worden er ditmaal huishoudens uit 2025 als omgeving getoond.

Overflow

De straten van de stad Peshawar in het altijd prachtige Pakistan zijn omgevormd tot oorlogsgebied. Door een overstroming is alles één grote bende: auto’s liggen op hun zijkant, voorgevels zijn smerig of zelfs verrot, en overal ligt puin. Verwacht veel brede straten en dus veel rondvliegende kogels wanneer je probeert over te steken.

Raid

Hollywood verwordt tot een tactisch terrein in de map Raid. Buiten is een plein waar weinig dekking te vinden valt, op een paar betonnen blokken en een monument na. Ook is er een villa met veel kleine ruimtes en kamers die waarschijnlijk tot veel hectische gevechten zullen leiden.

Slums

De achterwijken van Panama staan centraal in de map Slums. Deze map lijkt iets weg te hebben van een eerdere map genaamd Favela. Ook hier zul je veel in steegjes en smalle ruimtes vechten. Er is een pleintje met een monument waar je iets meer open terrein aantreft. Toch zal het vooral om korte afstanden draaien in deze map.

Turbine

De locatie van deze map is de heuvelachtige regio rondom Yemen. Er is vrij veel hoogteverschil dankzij alle heuvels, en dat zal voor veel kogels van bovenaf zorgen. Een wachtpost voorziet snipers van een goede schutterspositie, terwijl een omgevallen windmolen juist weer dekking biedt.

Yemen

De map Yemen is een stedelijk gebied met bergachtige paden. Het is vooral gericht op korteafstandsgevechten, maar er zijn ook ideale plekken voor snipers. De smalle bergpaadjes bieden gelegenheid voor shotgun-gebruikers, terwijl de brede weg eromheen juist geschikt is voor fans van de langeafstandswapens, zoals assault rifles.

Over de map Farm is nog weinig bekend; er is alleen één wazige screenshot van een boerderij en dat bood verder geen inzicht tot de indeling van de map. Daarom hebben we deze niet genoemd in dit overzicht. Nu rest ons alleen nog de vraag: wat vind jij van de maps? Heb je al een voorkeur? Denk je dat de maps uit Black Ops 2 er beter uitzien dan de maps uit vorige delen? Laat het ons weten!

Dit artikel delen

Over de auteur

Itsmeeeeeeeeee Wessel. 18 jaar. Houdt van games, films, muziek... eigenlijk alles wat met media te maken heeft. Studeert momenteel nog aan het Norbertuscollege te Roosendaal (6 atheneum) maar gaat volgend jaar Communicatiewetenschap of Media & Cultuur studeren aan de Universiteit van Amsterdam.

Reacties

 • De boot lijkt me wel het leukste eigenlijk

 • Die bootn lijk mij het meest gangetje gangetje, die ga ik het meest met plezier spelen denk ik.

 • dat wordt flink knifen dan..

 • Hahaha ja echt wel !

 • Standoff mist ook, en nog een aantal.

 • Charlie Intel, goeie site hé?!

 • Mis nog een map, speelde ik gisteren 2x, iets met een discotheek, een luxe omgeving.  EDIT: Ik bedoel Plaza

 • Kan Nuketown 2025 later nog verkregen worden zonder de Hardened- of Care Package- versie?

 • Nee, je zult nuketown 2025 niet meer gewoon kunnen krijgen. Alhoewel ik er vrijwel 100% zeker van ben dat activision hem voor een 'zacht' prijsje zal laten verkopen.

 • Wow haha, zo veel hebben iets weg van oudere maps uit MW, MW; Black Ops.
  Ze lijken wel geen melk meer te kunnen bieden?

 • zou ze graag willen testen, maar mijn portemonnee laat dat (vooralsnog) niet toe :(

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren