1. Call of Duty: Black Ops 2 Weapons - Assault Rifles

Call of Duty: Black Ops 2 Weapons - Assault Rifles

Call of Duty: Black Ops 2 bevat tientallen wapens en daarom hebben wij besloten om een aantal guides te maken waarin jullie op het gemakje kunnen lezen welke wapens dit zijn. In dit artikel hebben we voor jullie alle Assault Rifles van Black Ops 2 op een rijtje gezet.

AN-94

De AN-94 is een vrij moderne assault rifle van Russische afkomst. Op termijn zal dit geweer in het Russische leger de opvolger worden van de AK-74, die momenteel nog massaal gebruikt wordt. Het belangrijkste verschil met de AK-74 is dat de AN-94 een hogere vuursnelheid heeft. De AN-94 heeft een twee schoten burst maar is wel een volautomatisch geweer, met standaard 30 patronen en uitgebreid 45 patronen. Het tweede schot van een burst wordt zo snel na het eerste afgevuurd, dat het de loop al heeft verlaten voor de terugslag van het eerste schot heeft plaatsgevonden. De twee kogels kunnen zo ontzettend dicht bij elkaar inslaan. De terugslag van de AN-94 is bovendien vrij licht ten opzichte van veel andere rifles.

M27

De M27 is een volautomatisch aanvalsgeweer dat is ontworpen om zowel te gebruiken als assault rifle (waar hij officieel onder valt) en als light machine gun. Momenteel wordt de M27 gebruikt door de US Marines, die een sterk aanvalsgeweer zochten dat niet zwaar was zodat ze zich snel konden verplaatsen. Om aan een stuk door te kunnen vuren heeft de M27 een heavy barrel. In het echt kan dit zorgen voor hevige terugslag – vooral op korte afstand van het doelwit – maar in Black Ops II is dit stukken minder, waarschijnlijk met het oog op de speelbaarheid en balans.

M8A1

De M8A1 in Black Ops II is gebaseerd op de XM8, ontwikkeld door Heckler & Koch. De XM8 was oorspronkelijk bedoeld als vervanger voor de M16 en M4 in het Amerikaanse leger, omdat deze een stuk lichter was. In 2005 zijn deze plannen officieel stilgezet, maar in het toekomstbeeld dat in Black Ops II wordt geschetst is spiritueel opvolger M8A1 de standard rifle van Black Ops-soldaten. Het magazijn kent 32 patronen (48 wanneer uitgebreid) en schiet in bursts van 4 patronen. De opvallende uiterlijke veranderingen van de M8A1 ten opzichte van de bestaande XM8, zijn een nieuwe rail op de draaggreep en een nieuwe handbeschermer.

MTAR

De MTAR is een erg all-round assault rifle: mobiliteit, schade, accuracy en range zijn geen van allen extreem goed maar tegelijkertijd is geen enkele van deze vier eigenschappen zwak. Dit volautomatisch geweer is in het Israëlische leger geliefd door de linkshandigen; zowel links als rechts kan er een magazijn worden in- en uitgeladen. De MTAR-21, zoals de volledige naam van het wapen luidt, is een verbeterde versie van de TAR-21 die ook in bijvoorbeeld Modern Warfare 2 zat.

SA-58

De SA-58 kan staan voor zo’n dertig verschillende wapens - het is simpelweg een veelgebruikte naam voor een wapen - maar staat in Black Ops 2 voor de FAL OSW. Dit wapen zal ervaren Black Ops-spelers herinneren aan de FN FAL uit Black Ops 1. Een belangrijke verandering ten opzichte van de FN FAL is de rail system bovenop het wapen, waar accessoires zoals een scope of laserlicht op kan worden gezet. Dit semi-automatische wapen doet niet bijzonder veel schade maar heeft als voordeel dat de terugslag minimaal is.

SCAR-H

De Special Operations Forces Combat Assault Rifle in Black Ops 2 lijkt ontzettend veel op de SCAR-H die we kennen uit Modern Warfare 2. Dit geweer wordt momenteel gebruikt door de Amerikaanse SOCOM maar ook ingezet door Polen, Frankrijk en Peru. De SCAR-H vuurt relatief langzaam patronen af en heeft ook geen al te groot magazijn met standaard 20 en uitgebreid 30 patronen. Toch is de SCAR-H allesbehalve een matig wapen. De schade die per kogel kan worden gedaan is verhoogd ten opzichte van MW2, waardoor de SCAR in Black Ops 2 qua damage behoort tot de absolute top. Ook kan er een stuk verder mee geschoten worden dan voorheen.

SIG-556

De SIG-556 is een commerciële variant op de SIG-551 die op de Amerikaanse markt behoorlijk populair is. Het wapen is oorspronkelijk een stuk langer dan de 551-variant maar naar verluidt in Black Ops 2 juist behoorlijk compact. De SIG-556 is in elk geval, in tegenstelling tot de 551, niet volautomatisch. De 3-patronen bursts worden op hoog tempo afgevuurd en in Black Ops 2 is het uiterlijk van de rifle afgewerkt met een OD-Green laag.

SMR

De SMR is semi-automatisch en een bullpup rifle, wat zoveel wil zeggen als dat de actie die plaatsvindt in het wapen, achter de trigger plaatsvindt. Hierdoor is de totale lengte een stuk korter en het wapen zelf lichter. De SMR is een modificatie van de M39 EMR en heeft de grootste hoeveelheid schade per patroon van alle bevestigde assault rifles in Black Ops 2. Tel daarbij op dat de terugslag behoorlijk laag is en het wapen een behoorlijk lange upper rail heeft voor accessoires, dus wij gokken erop dat de SMR een geliefd wapen zal worden voor vele Black Ops 2-spelers.

Type 25

Type 25 is een futuristische variant op de Type 95, een assault rifle die in Call of Duty: Modern Warfare 3 zat. Volgens velen was dit wapen compleet overpowered, maar de terugkeer van dit type wapen doet vermoeden dat Treyarch hier wel aan getweakt heeft. Dat moet haast wel, aangezien de Type 25 in tegenstelling tot zijn voorganger volledig automatisch is. Dit wapen van Chinese makelij is bovendien net als de SMR een bullpup rifle en heeft een hoge fire rate, terwijl de terugslag erg laag is. De tijd zal ons moeten leren of Treyarch ondanks deze positieve punten, de Type 25 niet te krachtig heeft gemaakt in Black Ops 2.

Dit waren alle Assault Rifles van Black Ops 2. Natuurlijk zijn er nog veel meer wapens in de game te vinden en hebben we ook een hele hoop andere info over de game voor jullie in petto.

Dit artikel delen

Over de auteur

Itsmeeeeeeeeee Wessel. 18 jaar. Houdt van games, films, muziek... eigenlijk alles wat met media te maken heeft. Studeert momenteel nog aan het Norbertuscollege te Roosendaal (6 atheneum) maar gaat volgend jaar Communicatiewetenschap of Media & Cultuur studeren aan de Universiteit van Amsterdam.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren