1. IG's Collectors Corner – Maybenl's verzameling

IG's Collectors Corner – Maybenl's verzameling

Gamers zijn er in alle soorten en maten; van hardcore tot casual en van pro-gamer tot Wii Sports-veteraan. In deze rubriek gaat het om de verzamelaars van games en hun verzameling. Iedere week zetten we één van onze leden en zijn (of haar) collectie in de spotlight en laten we jullie kennis maken met hun verzameling en bijbehorende passie. Waarom verzamelen ze, en wat vinden ze hier zo leuk aan? In deze rubriek meer over deze hobby. Uiteraard mag er volop gepronkt worden. Heb je zelf een verzameling en wil je die aan ons laten zien? Kijk onderaan dit artikel hoe je mee kunt doen.

De verzamelaar van deze week

Vandaag is het kwijlen in de gameroom van Maybenl. De enthousiaste verzamelaar heeft planken vol games, consoles en vele hebbedingetjes. Figuren, merchandise, poppetjes, boeken en sleutelhangers maken zijn collectie een indrukwekkend geheel. Zijn grote trots is de Nintendo 64-demopod. Door de aanschaf van het gevaarte is hij nu in het bijzonder aan het verzamelen voor de console van de Japanse spellenmaker. Al heeft hij ook nog wat andere gevaartes op zijn verlanglijstje...

De verzamelaar aan het woord

Wat verzamel je precies?

Ik verzamel eigenlijk van alles en heb veel verschillende games. Ik wil me nu wel in het bijzonder richten op Nintendo en dan voornamelijk de Nintendo 64. Dit komt eigenlijk door mijn recente aanschaf van een N64-demopod. Ik ben zo blij dat ik deze heb kunnen kopen van iemand. Hierdoor is mijn interesse in de N64 nog verder toegenomen. Zoals op de foto's zichtbaar ben ik ook fan van Special Editions van Xbox 360-games. Zodra ik een game echt leuk vind om te spelen en de Special Edition er tof uitziet, moet ik deze hebben voor de verzameling.

Hoe is je passie voor deze verzameling ontstaan?

Ik ben er min of meer ingerold. Ik had vroeger thuis eigenlijk alleen een Mega Drive staan waar ik heel veel uurtjes op gespeeld heb. Ik speelde dan vooral samen met mijn broertje Robocop. Een vriendje van school had een Super Nintendo, hier was ik ook helemaal aan verslaafd. Ik heb daarna jarenlang helemaal niks meer met games gedaan totdat de Xbox 360 uitkwam. Toen ik deze eenmaal had ben ik door een vriend van me overgehaald om online te spelen en sindsdien game ik weer. Hierdoor ben ik een collectie Xbox 360-games gaan opbouwen. Vervolgens kon ik een paar jaar geleden van iemand een NES overkopen. Alle jeugdherinneringen kwamen weer boven en ik ben verder gegaan met verzamelen. Ik heb mij geregistreerd op diverse gamefora waar ik nog meer in gesprek kwam met verzamelaars. Hierdoor ben ik wat serieuzer gaan verzamelen. Ik ben echt gaan kijken naar kwaliteit in plaats van alleen grote partijen met standaard games opkopen. Ik wil nu toch wat meer de uitzonderlijke games hebben.

Wat is je favoriete verzamelobject? Waarom?

Mijn favoriet verzamelobject is absoluut mijn Nintendo 64-demopod. Deze vind ik zo vet om te hebben. Het in mijn ogen een hele toffe uitbreiding op mijn verzameling, omdat bijna niemand zo'n ding heeft.

Wat mis je nog en zou je graag zo snel mogelijk aan je collectie toevoegen?

Och zoveel. Ik wil nog een hele hoop games hebben. Mijn uiteindelijk doel is toch wel om alle Mario-spellen die uitgebracht zijn in mijn bezit te krijgen. Ook wil ik nog heel graag een Nintendo M82 hebben. Mijn grootste wensen zijn toch wel een Mario-flipperkast en een arcadekast. Helaas heb ik hiervoor echt te weinig ruimte in mijn huidige gamekamer en ik denk niet dat ik mijn vriendin overtuigd krijg deze in de woonkamer te plaatsen.

Hoelang verzamel je al?

Ik verzamel ongeveer 2 jaar echt fanatiek. Daarvoor had ik al wel een redelijk hoeveelheid games. Dit was in mijn ogen geen verzameling maar gewoon games die ik speelde.

De verzameling in beeld

Heb jij ook een game(gerelateerde)verzameling en vind je het leuk hiermee eens in de spotlight van InsideGamer te staan? Stuur ons dan een paar foto's en een korte beschrijving en wie weet is jouw verzameling volgende week de verzameling van de week! Reageren kan via herman.bluemink@insidegamer.nl

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik heb snel even naar de plaatjes gekeken en het zag er echt cool uit! Die Mario figurines had ik zelf ook.

 • Heel indrukwekkend, prachtige verzameling! ;)

 • Zoveel games, zoveel Limited editions, maar geen HD tv/scherm, waar ging het mis?
  Verder wel een vette collectie

 • Er is zo te zien geen hd console aangesloten op die tv. Ik neem aan dat de tv die je ziet alleen gebruikt wordt voor de sd-generatie consoles.

 • Ik heb ook nog steeds een bakbeest staan (36 inch)
  Zolang die nog perfect werkt:)

 • Soms zijn de kleuren van oudere console games niet zo mooi op een LCD tv. Daarnaast klagen sommigen over een heel lichte delay bij deze beeldschermen.

 • Klopt. Mijn hd consoles staan beneden op een HD tv.

 • Oke ik dacht al, wat had het anders voor nut om een console te hebben :P

 • En de gun games werken ook niet op LCD's

 • Leuk tentoongesteld ook! Veel zorg in gestoken, toffe verzameling!

 • Woooh, dat zijn wel heel veel collectors editions :P

 • Wow veel toffe merchandise!
  Vooral die Mario figurines op de tv zijn erg nice!
  En naast die N64 demopod zie ik ook één van de GBA staan, hoe vet is dat!

 • leuke kerst marios :)

 • Pringles the game? Die kon ik nog niet.
  Leuk om te zien dat iemand een oude liefde opnieuw vindt.

 • Pringles the game?
  Als je die koker bedoeld, dat zal vast zo'n mario pringles koker zijn: http://videogamemm.com/main/sites/def…

 • Is inderdaad de pringles koker met Mario erop. Staat een beetje slecht op de foto.

 • Mis je de black edition van AC2 ?

 • Helaas was ik hiervoor net te laat om te pre-orderen.

 • Nice!
  Wat ik me toch altijd afvraag. Hoe komen jullie aan die game pods die je normaal alleen in de winkel en op events ziet? :P

 • Misschien heeft hij het overgenomen van een winkel die failliet ging, of is hij er via iemand anders aangeraakt. Zo gaat dat meestal volgens mij.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren