1. 'Alle Steam-games moeten voortaan via Greenlight'

'Alle Steam-games moeten voortaan via Greenlight'

Het lijkt erop dat Steam Greenlight Valve's eigen certificatieprocedure in zijn geheel gaat vervangen. Dit betekent dat iedere (nieuwe) ontwikkelaar zijn spel eerst via dit communityplatform moet indienen voordat het op Steam kan komen.

Hoewel Valve de nieuwe procedure nog niet expliciet heeft aangekondigd, zijn de regels van Steam Greenlight al wel hierop aangepast. Hierin staat dat Greenlight het vorige inzendingsproces van Valve heeft vervangen: "Iedere ontwikkelaar of uitgever die nieuw is op Steam en erin geïnteresseerd is om zijn game naar het platform te brengen, moet dat via Steam Greenlight doen."

Hoewel Valve het enkel over nieuwe ontwikkelaars heeft, lijkt de maatregel zich hier niet tot te beperken. De uitgever van adventuregame Primordia heeft al eens eerder titels op Steam uitgebracht, maar werd voor het nieuwe spel alsnog gevraagd om het via Steam Greenlight te doen. Greenlight geeft in die zin echter minder garantie, omdat het gebaseerd is op hoe populair een titel wordt bevonden door de community, in plaats van dat Valve zelf de afweging maakt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik weet niet of hier blij van word, krijgen we straks allemaal haters die bepaalde games blind gaan afkeuren……

 • Als jij het er voor over hebt om zometeen voor titels die eigelijk 10 euro zijn 60 euro neer te leggen heb je een punt, Maar anders is het gewoon onbetaalbaar om alle games op je servers te hebben. Dat mensen gaan haten heb je altijd, moet jij er gewoon voor zorgen dat mensen gaan liken.

 • Ik denk niet dat dat is wat Noble Assasin bedoeld. Nu wordt alles gewoon door Valve goed of afgekeurd, straks gebeurt dat door allemaal debielen die omdat ze een game haten gaan proberen dat spel afgekeurd te krijgen.

 • Ik vindt het maar een raar systeem. Nu moet ik als consument voortaan steeds er voor zorgen of games die mij interesseren wel goedgekeurd worden. Dat is een beetje de taak van de winkel bij de consument leggen. Dat dit bij twijfel gevallen gebeurd, zoals kleine indie games die niet mainstream zijn, begrijp ik nog wel maar dat dit nu standaard procedure word vind ik een beetje onzin.

 • ik gok ook dat ze games als assassins creed of call of duty wel meteen goedkeuren, maar bijvoorbeeld games als Football Manager hoeven van mij niet op steam te komen, en als er dan genoeg belangstelling is dan geven ze em uit. Ik vind het over het algemeen wel een goed idee.

 • Als dat een beetje goed uitpakt, zorgt dit ervoor dat ontwikkelaars naar alternatieven gaan zoeken dan Steam.

 • dat is juist niet goed, dan krijg je dat verhaal dat iedereen zijn eigen programma gaat maken. Ik wijs naar EA met Origin enz.

 • Wie zegt dat ze een programma moeten maken? Ik heb juist een hekel aan die cipieren.

 • Ik zit er nou niet echt op te wachten om al die games te beoordelen, een beetje invloed van community snap ik best. Maar dit gaat me toch iets te ver.

 • Ik zou het dan iets van 50/50 doen, dat de community wel invloed heeft, maar Valve toch gewoon het eindoordeel heft, waar ze met de community rekening houden, natuurlijk.

 • Als steam user heb ik geen eens tijd om greenlight te bekijken, demos te spelen en te voten.
  En een beetje apart dat Valve de community die taak op zich wilt laten nemen. Ik vind dat Valve zelfs moet beslissen of hij op Steam komt of niet.  Bij de meeste games lijkt me het een geval van: "Judge a book by it's cover." .

 • Hopelijk doet de community dan zijn best, want ik ben veels te lui daarvoor.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren