1. Effectief 3 gb flashgeheugen in Basic-set Wii U

Effectief 3 gb flashgeheugen in Basic-set Wii U

De hoeveelheid flashgeheugen in de Wii U Basic-versie komt effectief neer op 3 gigabyte, in plaats van de officiële 8 gigabyte zoals het op de doos staat. Dit blijkt uit een Nintendo Direct-video over de hardware.

Nintendo legde via een serie afbeeldingen uit hoeveel ruimte er effectief overblijft om bijvoorbeeld digitaal gedownloade games op te zetten. Van de 8 gigabyte blijft na formateren 7,2 gb over, waar nog eens 4,2 gb van gereserveerd is voor zaken als accountinformatie en savebestanden. Dit laatste is ook het geval bij de Premium Set, die 32 gb flashgeheugen heeft.

New Super Mario Bros. U, een van de lanceertitels voor de Wii U, is 2 gb groot en kan dus in principe ook digitaal gedownload worden zonder dat er een externe harde schijf voor nodig. Nintendo Land is echter al 3,2 gb, wat de beschikbare ruimte overschrijdt. Om er meer dan een retailrelease op te zetten door deze te downoaden, is er dus een USB-apparaat met meer opslagruimte nodig.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Zozo doe maar groot!!

 • veel te weinig inderdaad en hiermee geeft Nintendo direct aan hoe belangrijk men de online verkopen vindt. Een miljarden business die Nintendo wederom niet serieus neemt.  Gemiste kans…

 • Maar je kan altijd een externe HDD aankoppelen

 • Bijzonder misleidend, dan nog is die officiële 8 GB veel te weinig.

 • Misleidend? Alle consoles doen dit. Daarnaast is het algemeen bekend dat een 1TB drive ook iets van 930GB bevat, aangezien Windows 1TB ziet als ware 1024MB, en de fabrikant van de drive 1TB=1000MB zegt.

 • Je hebt een goed punt rw1. Maar ik denk dat Killer_gamerz meer bedoelt dat bij de 8gb versie van de Wii U zowat 50% van de totale opslagcapaciteit wordt weggesnoept. Dat is natuurlijk een compleet andere verhouding dan die wie jij bedoelt.  Ik kan het Nintendo echter niet kwalijk nemen en vind het goed hoe ze het aanpakken. Het 8gb model is duidelijk gericht op gezinnen die de Wii U zullen gebruiken voor licht gebruik. Het 32gb model biedt toch al meer uitkomst. Daarbij vind ik het goed van Nintendo dat ze geheugenuitbreiding toestaan. Bij de Xbox 360 is dit niet het geval voor zover ik weet.

 • En dus bij alle consoles: Misleidend!;)

 • Hoezo? Mijn xbox heeft nooit zoveel ruimte nodig gehad voor systeem bestanden volgens mij…

 • bij de xbox is het zo dat je het geheugen kan uitbreiden dmv usb sticks van max. 16gb. niet bijzonder veel maar het kan een uitkomst zijn

 • Net zoals die 20gb HDD van de 360. Daar werd zoiets van een 10-12GB voor systeemtoepassingen zoals backwards comp. vrijgehouden.  Maar goed je had wel nog 8-9GB over en dat was in 2005, 3GB in 2012 is wel erg weinig

 • van 8 naar 3 is een afname van 60% RW
  Van 1000 naar 930 is 7% (TB is 1000GB zie metrisch stelsel, dus windows is gewoon weird net als amerikanen)  Dat vindt ik veel schelen in procenten, maar neem gewoon een zwarte plus zombieland ben je even duur uit als een witte plus game.

 • Rw1, ja dat is waar. De andere consoles hebben wel een pak meer schijfruimte. Zoals het nieuwsbericht al zegt, als je Nintendo Land digitaal koopt, pakt deze al meer schijfruimte in dan je eigenlijk hebt. Dat is natuurlijk redelijk vervelend. Mendoza omschreef trouwens precies hetgeen dat ik bedoelde.

 • Zoals ik al op forum zei, is wel schandalig dat ze dan een 8 GB model aanbieden als het zoveel ruimte in beslag neemt!

 • Nintendo zegt al vanaf voorafaan dat mensen hun eigen schijf/usb stick er op aan kunnen sluiten, tot een formaat van 2TB uit mijn hoofd. Dan is die basisversie toch juist prima. Wil je meer geheugen, dan kun je voor een appel en een ei extra geheugen aansluiten

 • In een tijd dat zelfs je fucking telefoon met minimaal 8GB, maar vaker met 16GB wordt geleverd, is dit echt belachelijk en afzetterij. Sony deed/doet precies hetzelfde met de Vita en kijk wat dat ze opgeleverd heeft. Dit kan gewoon anno 2012/2013 niet meer, zeker aangezien je een PS3 met 320GB voor een stuk minder hebt dan een Wii U.

 • @Ace  Dus? Zij bieden een 8GB variant aan en leveren maar 3 GB, dat hoort niet.

 • Nou moet je niet alleen bij Nintendo zijn voor dat soort praktijen, Microsoft deed (en volgens mij doet nog steeds) dat ook met de 360, je bent al gouw aantal GB kwijt, maar zelfs dan heb je nog verdomd 200 GB of iets in die richting…

 • Mijn 360 die ik jaren geleden kocht heeft een HDD van 120 Gb, dan maakt die paar Gb niet uit. Ik vind het sowieso uit de tijd om een console te leveren met 8 Gb, heb je helemaal niks aan. Ook 32 Gb is te weinig.

 • Liquid, totaal niet dus.
  Mijn SGS2 heeft ook 16GB intern waarvan 11,50GB beschikbaar. Zelfde verhaal, besturingssysteem staat er namelijk ook op.
  Verder is het afzetterij om geheugenkaartjes voor ongelofelijk veel geld te verkopen: bij Nintendo kan je er 'gewone' SD kaartjes of USB sticks in doen die helemal niet duur zijn. Daarnaast bevat de vita helemaal geen intern geheugen terwijl de Wii U dat wel doet.
  Op de PS3 en de Vita MOET je games installeren, op de Wii U niet.  Dit is natuurlijk voor demo's en dergelijke wel leuk, nou dan pleur je een USB stick van 32GB voor een tientje achterin en klaar. Of je koopt gelijk een externe harddrive voor 50 euro.  Nintendo kon ook een 'ultra-package' releasen voor 400 euro met een 1TB harddrive, waren jullie dan tevreden geweest? Nu moet je die harddisk er even los bijkopen en via usb gewoon achterin aansluiten…
  Overigens is de grootste reden dat er geen harddisk in zit, de ruimte. Dan vond Nintendo de Wii U te groot worden, dus is het met een SSD/flashchips opgelost. 1TB aan SSD is echter vrij prijzig.

 • Lul het maar weer goed. Typisch. En hoezo "ongelofelijk veel geld" voor een geheugen kaartje? 16GB voor de Vita is €39.99. Bij een tablet of telefoon betaal je daar €99.99 voor. Ik praat het niet goed (het geheugen bij de Vita had ingebouwd moeten zijn wat mij betreft) maar ongelofelijk veel geld is het niet. Ze moesten toch ergens geld op verdienen. Neemt nog niet weg trouwens dat je voor €249.99 een PS3 hebt met 320GB en een veel betere library dan een Wii U.  Bovendien installeert de Vita geen games. Hij installeert een icoontje zodat je de Live Area kan bekijken, zelfs als de game niet in je Vita zit. Kost je een paar megabytes. :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren