1. Demo Rayman: Legends ook voor Europa

Demo Rayman: Legends ook voor Europa

Update: De demo van Rayman: Legends is ook vanaf de lanceerdag van de Wii U in Europa beschikbaar, te weten 30 november. Dit heeft Ubisoft Benelux zojuist bevestigd aan InsideGamer.

Oorspronkelijk bericht: Platformer Rayman: Legends krijgt in de Verenigde Staten op 18 november een demo, de dag dat de Wii U lanceert. Het is nog niet bekend of er op 30 november ook een demo voor Europa beschikbaar komt.

De volledige game werd onlangs verschoven naar het eerste kwartaal van 2013. Rayman: Legends kan net als Origins met meerdere spelers gespeeld worden en voegt hier een (optionele) vijfde persoon aan toe. Deze kan via de Wii U GamePad vijanden tijdelijk uitschakelen en kleine dingen in het level manipuleren.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Daar wordt een mens blij van.

 • Oei, dan moeten kopers van de witte Wii U dus direct een externe HDD van 75 euro kopen als ze die willen kunnen spelen….

 • Dacht ik ookal aan idd :P

 • Of ze stoppen er een USB stick in of ze kopen een externe HDD die geen 75 euro kost maar 5 tientjes. Ik zie het probleem niet zo.

 • Of ze gaan slim prijsvergelijken en kopen bij de Game-Mania het Premium model voor maar 26 euro meer dan het Basis model bij de andere winkels.

 • 75 euro nee dude ze zijn goedkoper, ik heb een 320 gig voor 47 euro gekocht.

 • Wie zegt dat de demo groter dan 3GB is? Compleet Origins is nog geen 2,5GB.  En anders pleur je er USB sticks of SD kaartjes in. Ik zie het probleem niet. Dit gezeik komt ook alleen bij de Wii U, de 360 heeft toch ook een 4GB pack?

 • Dude, heb je hier niet al genoeg over gediscussieerd op het forum? -_-

 • Lol! Zie ze in de hekken klimmen, de Ninty fapboys!  Het is gewoon krom dat je in 2012 een console uitbrengt met maar 3 GB effectief opslaggeheugen. Deze banaan lul je niet recht jongens!  Maar Ninty is vast erg blij met alles-slikkende fans als jullie!  -x-

 • Dat Nintendo in 2012 een console uitbrengt van 3GB is een extra keuze. Als de 3GB de enige versie zou zijn die je niet uit kan breiden met een externe HDD was ik het met je eens. Maar aangezien Nintendo de consument de keuze laat maken om voor veel of weinig geheugen te kiezen vind ik toch wel dat andere bedrijven hier een voorbeeld aan mogen nemen.  Neem nou bijvoorbeeld de casuals die nooit iets downloaden en niet eens weten dat je een spelcomputer met het internet kan verbinden. Voor die groep is het Basis model van 3GB al voldoende. Ze betalen dan niet onnodig extra geld voor iets dat ze toch niet gaan gebruiken. Als ze er later achter komen dat ze toch extra opslagcapaciteit nodig hebben kunnen ze er simpelweg een externe HDD van elk merk op aansluiten en dan heb je weer een hele hoop ruimte. Als Nintendo ervoor had gekozen om er wel een HDD van 250GB in te bouwen dan zouden er mensen zijn die onnodig teveel betalen en dan zou de Wii U nog groter, warmer en duurder worden.  Microsoft heeft toch ook nog niet zo lang geleden een 4GB versie van de Xbox 360 uit? Waarom hoor ik daar niemand over klagen. En Sony, die met de PlayStation 3 Super Slim in 2012 nog een console durft uit te brengen die maar 12GB opslagcapaciteit heeft (waar waarschijnlijk minder voor eigen gebruik gebruikt kan worden).

 • @ Jalf: Haha, wat bekrompen ben je toch. Microsoft brengt nog steeds een Xbox 360 uit ( nog steeds! ) met 4GB aan geheugen ( zoals hier ergens al vermeld ). Van deze 4 kan je niet eens volledig gebruik maken en extra geheugen bij stoppen kan tot maximaal 16GB meende ik. Nintendo brengt de Wii U met 3GB geheugen maar je kan alles wat je hebt aan geheugen zowat op aansluiten. Dus ik weet niet wat jij lult met je ninty fapboys, maar volgens ben jij gewoon een ''anti ninty''. Ga lekker op je PS3 of Xbox spelen i.p.v. hier bekrompen berichten neer te zetten. Bedankt alvast!

 • @ Jalf, ga eens in op de tegenargumenten dan, in plaats van zo'n laffe/arrogante comment te plaatsen, mufpeer…

 • Deze mufpeer wil best even reageren hoor…  Als je als bedrijf het downloaden van digitale games stimuleert en een fysiek medium aanbiedt voor games tot 25GB (per disc), dan zijn zowel de 8 als de 32 GB versies van de Wii U uiterst karig uitgerust.  Microsoft en Sony leveren inderdaad ook varianten met relatief weinig opslaggeheugen, maar die zetten daar tenminste wel versies tegenover met 320-500GB, voor niet heel veel meer geld. De grootste versie van de Wii U heeft nog 'maar' 32GB.  Ik vind het gewoon een hele slechte zaak dat je min of meer verplicht wordt om een externe HDD aan te schaffen als je iets meer met je console wil doen dan alleen maar je voortgang opslaan. Het is ook geen porum, zo;n console met een extra drive er aan. Als Nintendo echt zo klantvriendelijk was als men hierboven beweert, dan had men die zogenaamde Premium variant wel uitgerust met een fatsoenlijke harde schijf in plaats van de 32GB, zodat ik niet alsnog naar de winkel hoef.  Ja, je leest het goed, deze Ninty-hater heeft gewoon een Wii U gepreordered voor 30 nov. Ik ga strak wel 350 euro aftikken, mag ik alsjeblieft een beetje kritisch zijn over een aankoop van een dergelijke prijs?  Danku.

 • Als Nintendo er een 250GB HDD i.p.v. een 32GB SSD had ingezet zou je voor het Premium model 400 euro betalen. En mensen die helemaal niks doen met hun opslagcapaciteit hebben dan 230GB teveel betaald. Daarbij komt ook nog bij dat een SSD veel duurder is dan een HDD.  Ik snap jouw probleem niet echt. Wat is het nadeel van dat er niet standaard een HDD inzit? Het totaalproduct zou er echt niet goedkoper op worden. De enige verschillen zou dan zijn dat de Wii U groter zou zijn dan dat het nu is, dat het systeem meer stroom zou verbruiken, dat je 1 apparaat naast je TV hebt staan i.p.v. 2 en dat consumenten die niks met veel opslagcapaciteit doen wederom genaaid worden door de grote fabrikanten omdat die hun teveel laten betalen voor een product die ze toch niet voor de volle capaciteiten zullen gebruiken.  Als jij bijvoorbeeld een computer wil kopen die in twee versies komt: Een met 2TB geheugen en de andere met 5TB geheugen, je hebt op dit moment maar 750GB aan data. Zou je dan 200 euro meer betalen voor 3TB extra opslagcapaciteit die je voorlopig toch nog niet nodig hebt? Zodra je het wel nodig zal hebben zijn de externe schijven weer flink in prijs gedaald en kan je je PC met gemak voor 100 euro met 3TB upgraden.  Wat mij betreft mag je best kritisch zijn over je toekomstige aankoop. Niks mis mee. Ben ik ook wel eens. Maar ik probeer altijd het beste uit een aangeschaft product te halen i.p.v. zitten piekeren of ik straks wel een goed product heb gekocht. :)

 • Zo grappig dat je beledigt bent door woord mufpeer, terwijl je ons ninty fapboys noemt…  1: Zoals hierboven al genoemd is zijn externe HDD's tegenwoordig spotgoedkoop, zo heb je al een externe harde schijf voor 50 euro. Nintendo had er ook voor kunnen kiezen om er een 250gb harde schijf erin te proppen, waardoor de console in prijs omhoog zou schieten. Nu heb je zelf de keuze om er meer geheugen bij te kopen.  2. Ja, dus? Je kan voor een paar tientjes een externe harde schijf van 1 terabyte kopen. Als je Nintendo dan toch met microsoft gaat vergelijken, voor een nieuwe xbox HDD van 120 euro betaal je al snel 60 euro.  3. Het is niet verplicht, je kan je prima redden met 3gb als casual gamer en voor de gamers zelf is er keuze voor de 32gb versie. Alleen als je games besluit te downloaden(wat casual gamers echt niet snel zullen doen) moet je een externe harde schijf kopen.  4. Tuurlijk mag je kritisch zijn, maar dan mogen wij daar toch wel op reageren?  Nog een keer, besef je wel dat de prijs flink hoger was geweest als nintendo er wel een harde schijf met veel geheugen had ingedaan? Je krijgt nu simpelweg de keuze.  Astu.

 • Maarja ik snap je kritiek half..je kunt het op 2 manieren bekijken. Er zijn mensen die het liefst zo een uitgekleed mogelijke WiiU willen en alles los er bij moet kopen zodat de prijs het laagst blijft. Aangezien harde schijven altijd van prijs verschillen kun je geen prijs binden hier aan…Je kunt het ook op de Jalf manier zien en het gewoon geen goeie zaak noemen.  Ik zelf ben blij dat ze niet te veel geheugen er in stoppen. 1. dan was de WiiU sowieso groter geweest en ik vind de PS3 en Xbox 360 veelste groot.
  2. Ik heb zelf genoeg harde schijven thuis liggen. Als je die dingen al thuis hebt hoef je er dan gelukkig niet nog 1 bij te kopen.  Ik snap je kritiek dan ook maar voor de helft. Het is net alsof je zeurt dat een computer maar 200gb hebt en je er verplicht een harde schijf bij moet kopen.

 • Helaas kerel, ik voel me niet beledigd. Ik vond het gewoon een grappig woord.  Het maakt me geen reet uit dat HDD's goedkoper zijn geworden. Het gaat me om het feit dat ik naar de winkel moet om eentje te kopen omdat het 350 euro apparaat dat ik net gekocht heb, niet volstaat. En dan koop ik ook nog eens de versie die door het leven gaat als 'Premium versie'.  Voor 'een paar tientjes' heb je een terrabyte? En externe HDD van 1TB kost je vrolijk 70 euro hoor. En dan nog, een interne HDD was altijd goedkoper geweest dan een externe variant. Veel mooiere oplossing ook. Geen gedoe met kabels en een extra kastje aan je console. Ik wou dat Nintendo ons de keuze had gegeven tussen pak 'em beet 32GB en 250GB. Nu kun je eigenlijk met beide modellen niks op DLC gebied.  Een casual zou misschien inderdaad niet snel een game downloaden, maar wat dacht je van een demo, een game-install of downloadable content? Je kunt op die 3GB die netto overblijft van die 8GB variant nog geen 2 demo's van een grote game downloaden..  Dus ja, ik had wél graag gezien dat Nintendo me de keuze had gegeven om voor 399 een versie met 250GB HDD te kopen. Dan hadden ze niemand iets verplicht, want mensen die het niet wilden hadden dan de goedkope versie kunnen kopen. Nu verplichten ze echter iedereen die een beeeetje in het heden leeft om een extra uitgave van 50-70 euro te doen.

 • oke een leuke extra die demo

 • Heb genoeg externe HD's, dat scheelt :P Die wordt gelijk gedownload op 30 november!

 • Allemaal leuk en aardig, maar de Wii U koop ik pas als Rayman Legends volledig te koop is. Pikmin 3 is er tevens voorlopig ook niet.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren