1. PS3 en Xbox 360 bijna evenveel verkocht

PS3 en Xbox 360 bijna evenveel verkocht

Van de PlayStation 3 zijn inmiddels wereldwijd 70 miljoen exemplaren aan retailers verkocht. Van de Xbox 360 zijn er volgens Microsoft daadwerkelijk 70 miljoen exemplaren verkocht aan consumenten.

Sony's gamedivisie liet weten dat de grens van 70 miljoen exemplaren op 4 november bereikt werd. De cijfers over de Xbox 360 dateren van 18 oktober, toen Microsoft zijn meest recente kwartaalcijfers naar buiten bracht. Hierin zijn dus waarschijnlijk niet de verkopen sinds oktober (toen het nieuwe kwartaal begon) in meegenomen. Het is onbekend hoe de exacte verkoopcijfers er momenteel uitzien, ook omdat niet bekend is welk percentage van de verscheepte PS3's nog in de winkels ligt.

De Xbox 360 lanceerde in 2005 en wist vooral in de Verenigde Staten een groot marktaandeel te halen, waar de spelcomputer afgelopen kwartaal wederom marktleider was. De PlayStation 3 kwam het jaar daarop (in Europa in 2007) en doet het inmiddels beter dan de Xbox 360 in Europa. In Japan is de PS3 ook de grootste van de twee.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik ben benieuwd naar de verhouding van aantal games per console per persoon.
  Ik verwacht dat 360 eigenaren veel meer games bezitten dan ps3 bezitters

 • Denk dat dat niet te vergelijken is. Smaken verschillen namelijk..

 • Ik zou niet weten waarom je zou denken dat het aantal gamers per console per persoon veel hoger zou zijn op de Xbox 360. Het zijn vergelijkbare consoles. De laatste cijfers die ik gevonden heb zijn 8.5 attachment rate voor de Playstation 3 en 8.9 voor de Xbox 360 in de Verenigde Staten. Niet zoveel verschil dus.

 • Ook moet je rekening houden dat het voor xbox360 bezitters relatief makkelijk is om zelf spellen te downloaden en te branden, vanwege het gebruik van het DVD-DL medium. Bij de PS3 is dit wel mogelijk, maar minder goed dan op de xbox en daarnaast kan het ook nog niet zo lang (1 jaar versus 5 jaar).

 • Chemist heeft gelijk. Je kan deze cijfers zelf berekenen, op wikipedia zie jeop de most sold games pagina hoeveel spellen er totaal verkocht zijn. Icm deze cijfes zie je dat de 360 veel meer games per console heeft dan de PS3.
  De 360 heeft de meeste games per console, gevolgd door de Wii, met de PS3 op de laatste plaats.

 • Ben bij wikipedia gestopt met lezen.

 • Aangezien de PS3 pas laat op gang kwam en de meeste eigenaren relatief nieuw zijn, is het niets minder dan logisch dat ze vooralsnog minder games hebben gekocht. Als ik 4 jaar een 360 heb, heb ik daar meer titels voor dan een PS3 die ik twee jaar heb. Dit gaat de PS3 userbase denk ik niet meer bijtrekken.

 • en de aankoopprijs zorgde er destijds voor dat als je een ps3 kocht je niet gelijk ook een shitload aan games kon kopen, wat de xbox wel had

 • Rw1: Dat is fout, want zoals je zelf al aangeeft is dat de "most sold" games, niet alle games. De Playstation 3 had in 2009 al de Wii overgenomen qua attachment rates.

 • @Gameloading heb je uberhaupt gekeken? http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_… Het gaat toch echt om het totaal aantal verkochte games. De PS3 heeft nooit de attachrate van de Wii ingehaald.
  Verder heb ik het zelf ongeveer een jaar geleden uitgerekend, daar was de uitspraak op gebaseerd. Dat is inmiddels wel veranderd, excuses. Nu dan maar even exact?  "Total PlayStation 3 games sold as of March 31, 2012: 595 million." http://www.scei.co.jp/corporate/data/…  "Total Xbox 360 games sold as of March 31, 2012: 618.24 million."
  http://www.microsoft.com/investor/Ear…  "Total Wii games sold as of September 30, 2012: 842.20 million." http://www.nintendo.co.jp/ir/library/…  Dat tegenover 70/70/97 brengt het op
  - 8,5 voor de PS3
  - 8.7 voor de Wii
  - 8.8 voor de 360  Behoorlijk hoog cijfer overigens voor de Wii, aangezien daar veruit het meest voor gedownload word + het systeem volgens half IG overal stof ligt te happen (en er dus geen games voor verkocht worden) - dat valt dus wel mee.

 • heb beide + wii wat een miskoop was, heb hem all1 eigelijk voor zelda gekocht :p

 • Nu nog de zelfde kwaliteit van het netwerk! (zegt een Sony fan) :)

 • Vind jij het netwerk slecht dan? :P

 • Nou, de eerste 2 dagen van BO2 was het dramatisch. Ik kon niet eens de code invoeren voor Nuketown 2025.. Dus heb via een maatje van me zijn download maar gebruikt..  Het is echt jammer.. Als Sony nou ook gewoon zo'n netwerk zou hebben als Microsoft, was het allemaal een stuk beter. Maar ja, als .. Als de wereld vierkant was, kon je op een hoekje zitten! :D

 • Ik vind het niet fijn dat het netwerk gehackt is en daarmee mijn creditcard gegevens op straat lagen. Dat is in mijn ogen slecht..

 • @richard
  Op de xbox waren net zoveel problemen met Black ops 2 online….

 • @ koekiemonster, daarom gebruik ik geen CC. Maar dat kan met alles gebeuren..  @ ShadowhunterrX, klopt maar ik denk lang niet zo erg als op de PS3. Op twitter had die David van Activision ook elke keer berichten puur over PS3 problemen.. Elke keer het zelfde. Loggen een paar miljoen mensen in met 1 game en bam, netwerk ligt eruit. • @ ShadowhunterrX  misschien heb ik geluk gehad maar ik heb BO2 om 12 uur bij een nachtrelease gekocht en heb tot half 7 gespeeld en geen problemen. zelfs tot nu heb ik geen problemen gehad. denk eerder dat het dan aan jouw lag.

 • moet je maar een xbox kopen he playstation network sucks altijd lagg

 • @richard  Black ops lag plat en niet PSN. Wies fout is dat ? Activision. Elke populaire online game heeft de eerste weken wat problemen online. Heb je BF3 ook gespeeld ? Eerste weken ook problemen.
  Fifa 13 ? Online problemen de eerste week.  @ Pinda NL
  Ja het lag zeker aan mij. Het Cod forum wordt overspoelt en zelf hier op het forum wordt geklaagd. Heb dezelfde dag gewoon rustig MW3 zonder problemen kunnen spelen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren