1. Borderlands 2: Mr. Torgue's Campaign of Carnage - Hands-on

Borderlands 2: Mr. Torgue's Campaign of Carnage - Hands-on

HÉ JIJ! JA JIJ! ER IS NOG EEN KLUIS GEVONDEN MET VETTE WAPENS EN IEDEREEN WIL DIE HEBBEN! JIJ OOK?! DAN MOET JE MEEDOEN AAN EEN TOERNOOI EN IEDEREEN AFMAKEN! DUS GA DAT DOEN! SCHRIJF JE IN, NU! KNAL IEDERE DEELNEMER KAPOT VOOR EEUWIGE ROEM, GLORIE EN WAPENS! EXPLOSIES! DIKKE BICEPS! WAPENS! BIEFSTUK! WOOOOOOH!

Dat is ongeveer het niveau waarop Mr. Torgue met jou communiceert in de nieuwe DLC van Borderlands 2: Mr. Torgue’s Campaign of Carnage. De directeur van het naar zichzelf vernoemde wapenmerk Torgue is een waanzinnig gespierde brulaap met een belachelijke zonnebril, dito snor, en het IQ van een bos uien. Mr. Torgue zou zo voor Macho Man Randy Savage kunnen doorgaan, ware het niet dat zijn moeder waarschijnlijk flink gedronken en gerookt heeft tijdens haar zwangerschap en hij nog niet eens de helft van Macho Man’s intellect heeft. Serieus: schreeuwlelijkerd Torgue is zo achterlijk als maar zijn kan en dat zorgt voor hilarische monologen en gesprekken. Gelukkig maar, want je communiceert gedurende de gehele DLC vrij vaak met hem.

Dit doe je omdat meneer Torgue iedereen oproept om naar een nieuw gebied te komen zodat iedereen daar kan strijden om de kluis die onlangs ontdekt is. Hoe heet dit gebied? Geen idee, maar Torgue noemt het de BADASS CRATER OF BADASSITUDE. Daar aangekomen begint de mentaal mismaakte spierbundel met jou te communiceren en deelt hij verhalende missies uit. Je moet je namelijk inschrijven voor het toernooi zodat je kunt meedingen naar de inhoud van de nieuwe kluis. Hoe schrijf je jezelf in? Door een berg bandieten kapot te maken, waarna Torgue in je oor schreeuwt hoe FUCKING AWESOME dat wel niet was.

Nu is het aan jou om een sponsor te vinden en een top vijf van moordlustige maniakken/eindbazen om te leggen, enigszins vergelijkbaar met No More Heroes. Elke eindbaas is verknipt op zijn of haar eigen speciale manier, waardoor deze gevechten verschillende thema’s meekrijgen. Zo is er een forse kannibalistische negerin genaamd Motor Mama met een voertuigachtig onderlijf. Naast het feit dat ze vluchtig rondrijdt en moeilijk te raken is, maakt ze ook nog eens naargeestige opmerkingen over hoe ze jouw lichaam gaat opvreten zodra ze jou heeft afgemaakt. Mr. Torgue’s Campaign of Carnage is heerlijk gestoord en is een perfect voorbeeld van de zieke en hilarische setting die met Borderlands 2 is neergezet.

Dat is ook duidelijk te merken aan de verhaalvertelling en alle dialogen. Personages zijn verknipt, gemeen, verraderlijk en idioot. Er komen ook enkele bekende gezichten uit het hoofdverhaal terug die een belangrijke rol in de nieuwe missies spelen. Zij staan jou bij om de nummer één van het toernooi te worden, samen met een beetje geestelijk beperkte hulp van Mr. Torgue. Al heeft deze stierennek wel handige automaten door de nieuwe omgevingen verspreid. Dit zijn automaten waar je enkel wapens kunt kopen van het merk Torgue, alleen betaal je met speciale Torgue-punten die je overal en nergens vindt. Vooral tijdens arenagevechten tref je deze punten aan.

In het verhaal vecht je een paar keer in en rondom de arena, maar ook buiten het verhaal valt hier genoeg te beleven. Hier vinden namelijk gevechten plaats die zich als een soort horde-modus voltrekken. Tegenstanders komen in steeds grotere hoeveelheden de arena instromen en het is aan jou om te overleven. Mr. Torgue’s Campaign of Carnage lijkt in dat opzicht behoorlijk veel op Mad Moxxi’s Riot, de tweede uitbreiding voor de eerste Borderlands-game. In die uitbreiding viel echter niets te beleven behalve het verslaan van vijanden in een arena, zonder dat je daar enige reden voor had. Dat is nu anders; de helft van de DLC draait om de horde-achtige modus, de andere helft is puur verhalend.

De tijd die je in het verhalende deel van de DLC stopt, spendeer je in nieuwe gebieden. Deze lijken een mix tussen het rotsachtige woestijngebied van het eerste Borderlands-deel en de industriële gebieden van de voorgaande DLC (Captain Scarlett And Her Pirate’s Booty). Er zijn asfaltwegen vol scheuren en gaten, verlaten fabrieken die ingenomen zijn door bandieten en kapot geschoten stedelijke omgevingen. Gearbox maakt ook iets meer gebruik van deze omgevingen en introduceert zo nu en dan kleine platformmomentjes. Deze zijn een welkome afwisseling die de gewoonlijke adempauzes – doorgaans lege gangen en ruimtes – interessanter maken. Even springen, klimmen of onder een balk door kruipen maakt het wandelen door gebouwen en straten net iets dynamischer.

En dat is het sleutelwoord voor Mr. Torgue’s Campaign of Carnage: dynamisch. Het is verhalend en extreem actievol. Het is ziek en gestoord, maar ook enorm grappig. Het weet constant af te wisselen en de juiste toon te raken. 20 november komt de DLC uit, dus houd IG in de gaten voor de recensie!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hebbennnnnn. ^_^

 • prachtig, maar wanneer komt ie uit?

 • In ieder geval nog in 2012. That's all we know.. Denk ergens in de eerste week van December.  EDIT: Volgens IGN is de release date 20 November (21 Nov EU) al!

 • Volgende week! Chil!

 • 20 November

 • Ik wil dit.

 • Wacht, even, ik hou enorm van deze game, maar gaan we nou elke DLC ook nog reviewen? jullie komen al tijd te kort om elke volledige game te reviewen, laat staan ook nog alle DLC!  deze impressie is voor mij genoeg. Meer absurditeit, meer humor, meer idiotie, laat maar komen die handel!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren