1. Black Ops Declassified - Volgens Metacritic 'gebruikers'

Black Ops Declassified - Volgens Metacritic 'gebruikers'

Metacritic is een mooi initiatief. In één oogopslag zie je wat zowel recensenten van gerenommeerde media, als jan met de pet van een game vinden. Een betrouwbaardere meta-analyse kun je eigenlijk niet krijgen, toch? Eens in de zoveel tijd twijfelen we toch aan de formule. Bij Call of Duty: Black Ops Declassified zijn alle ‘professionele’ recensenten het er wel over eens dat die game niet best is, terwijl er tussen de user reviews enkele behoorlijk hoge cijfers zitten. Eens analyseren wat zij wel zagen dat wij over het hoofd hebben gezien.

Nitendoheady, met slechts één userreview op zijn naam, geeft de game een 10. Hij of zij deed er naar eigen zeggen zeven (!) uur over om de game uit te spelen. De game bevat tien missies en ondergetekende deed gemiddeld een minuut of vier over een missie. Nitendoheady deed blijkbaar gemiddeld drie kwartier over een missie. Maar verschil in skill moet er zijn, toch?

Vinbeansel, ook een Metacritic-groentje met maar één userreview, geeft de game een 9. Vinbeansel wijst ons erop dat de game er uiteindelijk beter uitziet dan de eerder vrijgegeven trailers. Ook Mackivar (eveneens maar één recensie geschreven) vindt dat de game er veel beter uitziet dan in de eerdere trailers het geval was. Hè, vervelend. Heeft iemand het nummer van de Sony helpdesk voor mij? Want als de game er beter uit hoort te zien dan in de onderstaande trailer, dan is mijn Vita kapot!Volgens d1897, alweer iemand met slechts één recensie op zijn naam, biedt Black Ops Declassified ‘all the joy of the larger version’. Ook Dungey en nm1043, die beiden natuurlijk maar één recensie op Metacritic toevoegden, vinden dat Black Ops Declassified trouw is aan de Call of Duty-formule. Toch prees Jelle in de recensie van Black Ops II het goede verhaal, de sterke zombiemodus en de replayvalue van de singleplayer. Elementen die in deze draagbare versie juist precies ontbreken. Vreemd.

Megazoidd, met eveneens slechts één bijdrage op Metacritic, sluit zijn lofzang af met dat hij nog even zes uur gaat spelen. Beste Megazoidd, in zes uur speel je zonder te overdrijven de singleplayer uit én kom je al behoorlijk in de buurt van level 40 online (het hoogst haalbare level). Dus ehm... veel plezier? IBY is ondanks de 10 die hij geeft wel kritisch en kaart aan dat hij enkele gamemodi miste, zoals Search & Destroy en Domination. Daar willen we graag aan toevoegen dat wij een degelijke singleplayer misten, alsook nog een handvol mutliplayermaps.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan met het opsommen, want het houdt hier echt nog lang niet op. Het is niet alleen opvallend dat heel veel users van Metacritic het niet eens zijn met de ‘professionele’ recensies, maar ook hoeveel accounts er speciaal zijn aangemaakt om een recensie van Black Ops Declassified te plaatsen. Zitten recensenten er massaal naast en blijkt hier hoe mooi het concept van Metacritic is, doordat users het nu massaal opnemen voor de game? Of hebben Activision en Nihilistic hun eigen ‘black ops’ gestart en proberen ze op deze manier te spindoctoren? Deze zaak zal wel nooit ‘declassified’ worden, maar wij vinden het verdacht. Als jij een mening hebt over Call of Duty: Black Ops Declassified, laat het dan vooral weten in een memberrecensie! We zijn erg benieuwd wat jullie ervan vinden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Lars Cornelis Heeft een grote liefde voor grootse virtuele avonturen. Hecht evenveel waarde aan environmental storytelling als aan lore en heeft thuis een kast vol gameboeken en comics. Steekt per saldo waarschijnlijk toch de meeste tijd in de Master League van PES.

Reacties

 • Ach gewoon een paar medewerkers die het niet aan kunnen dat hun game wordt afgekraakt.

 • Ze houden dan tenminste wel van hun wanproduct…

 • Veeeery curious indeed…

 • Jullie willen dat wij bewust geld verspillen aan een game die een 2 krijgt voor je eigen gelijk?

 • Ik mag toch hopen dat mensen via metacritic (voor games) niet op de usergemiddeldes af gaan. Het is er zoals jullie eigenlijk al melden volgestouwd met fanboys die exclusives van de ene console afbranden en bij de andere automatisch lovend zijn. Of een war opzetten tussen fifa/pes of COD/battlefield etc etc. Het regent vaak 90% of hoger en 20% of lager.  De recensenten noemen een game gelukkig (meestal) niet gelijk crap of geweldig bij het lezen van een titel of bij enige teleurstelling of euforie. Overigens is dit de laatste tijd ook niet meer helemaal betrouwbaar omdat er ook sites worden opgenomen voor recensies die ordinair hitjes scoren om zo hun referer bezoek te verhogen en hierdoor all the way betere cijfers kunnen uitleggen qua sitebezoek/ad's etc. Dit wordt dan gedaan door afwijkende scores te plaatsen, vaak een week na release van een game.

 • Typisch fanboygedrag

 • Of je snapt het niet of je werkt voor nihilistic… welke is het?

 • Oke whatever

 • Inflated userscores.. gotto love them

 • Omg, een game slecht vinden, ok. Dat is natuurlijk best. Maar om met een apart artikel nog maar een keer te vertellen dat de game slecht is vind ik ook wel weer wat vreemd. Maargoed, plaats wat jullie willen plaatsen. Het maakt IG in ieder geval niet minder awesome!

 • Je hebt het niet goed gelezen, of je snapt het gewoon niet.

 • Ik.snap het heel goed, leg eens uit?

 • Nee.

 • Net als Sadist hier, die gast heeft ook pas één review gedaan hier  :'D

 • Er zijn wel meer voorbeelden van vreemde metacritic scores te geven.. snap niet echt waarom call of duty nou weer die aandacht krijgt.

 • Grappig, vaak is het namelijk omgekeerd.  Dat een game vol lofzang wordt ontvangen door de Amerikaanse reviewers, maar de metacritic user score wel even twee punten lager ligt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren