1. Disney werkt aan Skylanders-concurrent

Disney werkt aan Skylanders-concurrent

Disney Interactive werkt mogelijk aan 'Disney Infinity', een game die qua insteek wegheeft van Activisions Skylanders-franchise. Dat meldt de fansite Stitch Kingdom.

De game zou voorheen bekend hebben gestaan als 'Toy Box', een naam die door Disney tegenover New York Times werd genoemd, en geeft spelers de mogelijkheid geven plastic kaartjes om te zetten naar Disney-personages in het spel. Dit zou werken via de NFC-technologie waar ook Skylanders gebruik van maakt.

Hoewel de details inmiddels verwijderd lijken te zijn door Stitch Kingdom, stond eerder nog op de site dat er een Starter Pack voor Disney Infinity wordt uitgebracht met daarin de game, het NFC-apparaat en drie personages, namelijk Sulley uit Monsters Inc, Jack Sparrow uit de Pirates-reeks en Mr. Incredible.

Ook zouden er codes beschikbaar komen die bepaalde omgevingen en situaties uit het Disney-universum ontgrendelen in de game. Volgens Stitch Kingdom zullen bij lancering 'Radiator Springs' uit Cars, 'The Lone Ranger', 'Toy Story in Space' en Phineas and Ferb' als uitbreidingen beschikbaar zijn. De game zou in de maak zijn voor Xbox 360, PlayStation 3, Wii, Wii U en Nintendo 3DS.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Alsof we nog niet genoeg prul hebben met die Skylanders in de winkel waar ik werk. Is echt wel een gat in de markt geweest. Zo gaat het nooit slecht gaan met Activision en krijgen we nog een ziljoen nieuwe CoD's

 • Ik weet niet of we hier heel blij mee moeten zijn. Ten eerste omdat ik betwijfel of alle Disney personages wel goed samengaan in de verschillende werelden, Kingdom Hearts weet dit leuk te doen maar ik betwijfel of dat zelfde trucje opnieuw werkt. Daarnaast zit men misschien helemaal niet te wachten op een Skylanders-kloon (nog meer overpriced karakters kopen, jippie…). Waarom ze in dat starter pack geen Mickey Mouse of Donald Duck doen, is me ook een raadsel trouwens.

 • denk eraan dat skylanders vooral gespeeld wordt door jonge kinderen.
  disney figuren zullen ze meer aanspreken dan de skylanders lijkt mij en zolang papa en mama geld hebben kunnen ze die zooi vragen :)

 • Disney games, mwah heb er nooit veel leuks aan gevonden.

 • Ik wist niet eens dat je Disney-games mag spelen in Noord-Korea ;)

 • Ik heb nu geen idee of ik de reacties van dit account serieus moet nemen.

 • en krijgen we ook star wars en marvel figuren er bij? dan kan het langzaam toch epic gaan worden :P

 • Disney wil gewoon het gat kleiner maken met prullaria voor de gamekids, waarschijnlijk zijn de Skylanders dan toch een bedreiging..

 • Tja, die Skylanders zijn erg populair bij kinderen. Markting-technisch geniaal, natuurlijk dat je die poppetjes moet verzamelen en dan ook nog verschillende elementen om de game uit te kunnen spelen. Persoonlijk denk ik dat deze versie van Disney nog veel populairder wordt, want als je even als klein kind denkt: je mag kiezen een Skylander die je niet kent of een Disney figuur uit je favoriete films en ik denk dat volwassenen meer geneigd zijn om die bekende Disney figuurtjes te kopen voor hun kinderen.

 • Het klinkt in ieder geval als een kut idee, wel creatief blijven he. Misschien pakt het onverwacht leuk uit,

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren