1. iOS Update Week 46

iOS Update Week 46

De iOS Update is een wekelijkse update waarin we kijken naar het nieuws en de releases omtrent de App Store.

Nieuws

Bastion ook voor iPhone

De fantastische actie-RPG Bastion is ook beschikbaar voor de iPhone en iPod Touch. Hiervoor was de game alleen nog op de iPad verschenen. Bovendien is er een Cloud-saving toegevoegd, waardoor je je saves kan uitwisselen tussen de apparaten. Om Bastion te spelen is minimaal een iPad 2, iPhone 4S of een vijfde generatie iPod Touch nodig. De game verscheen oorspronkelijk voor Xbox Live Arcade als onderdeel van de Summer of Arcade-promotie. In Bastion moeten spelers een vernietigde beschaving weer zien op te bouwen. Terwijl zij lopen, schuift de spelwereld als een puzzel in elkaar.

App Store Link: Bastion (€4,49, iPhone)

Black Ops 2 ondersteuning in Call of Duty Elite app

De gratis Call of Duty Elite app ondersteunt nu ook Call of Duty: Black Ops 2. Door je Xbox Live- of PlayStation Network-account Hiermee zijn je statistieken te volgen, je laatst gespeelde wedstrijden te bekijken en je classes aan te passen. Een koppeling met je Steam-account ontbreekt helaas nog. Via de Elite app is het ook mogelijk om live streams te bekijken van andere spelers.

App Store Link: Call of Duty Elite (gratis, universeel)

Releases

Arranger

Arranger is een muzikale RPG met gekke mini-games en een klassieke adventure-game in één. In de game, die ontwikkeld is door de getalenteerde muzikant Arman Bohn, ga je op een avontuur waarin je interactieve puzzels oplost en waar muziekinstrumenten een belangrijke rol spelen.

App Store Link: Arranger (€0,89, iPhone)

Atomic Frogs

Atomic Frogs is een kloon van Angry Birds, dit keer zijn de vogels vervangen door kikkers en de varkens door robots. Een groep kikkers krijgen explosieve krachten door in radioactief water te hebben gezwommen. De volgende dag is hun favoriete waterpoel verdwenen en meegenomen door kwaadaardige robots. Om dit chemische water terug te krijgen moet je de atomische krachten van de kikkers gebruiken om elk level op te lossen.

App Store Link: Atomic Frogs Free (gratis, universeel)

App Store Link: Atomic Frogs (€1,79, universeel)

Beatdown!

Beatdown! is een side-scrolling beat ‘em up-game afkomstig van ontwikkelaar Ravenous Games. De ontwikkelaar staat bekend om het maken van iOS-games met een retro-achtig pixeldesign. De held in de game is net ontslagen en op weg naar zijn baas om deze een flinke pak slaag te verkopen. Iedereen en alles wat op zijn pad komt kan daarbij ook de nodige klappen verwachten.

App Store Link: Beatdown! (€0,89, universeel)

Bloons TD5

Bloons TD5 is een tower defense-game waarin je moet voorkomen dat ballonen het einde van het level halen. Dit doe je door torens te bouwen, deze te upgraden en door nieuwe geheime agenten in te huren. In vergelijking met de vorige versie zijn er nieuwe levels, speciale missies en een compleet nieuw Monkey Lab waarin je je torens kan upgraden.

App Store Link: Bloons TD5 (€2,69, universeel)

Coaster Crazy

Coaster Crazy is een achtbaangame afkomstig van de makers van RollerCoaster Tycoon 3 en LostWinds. Om een succesvol achtbaanimperium op te bouwen kun je schitterende creaties bouwen. Hiervoor zijn speciale onderdelen en achtbaankarretjes vrij te spelen. Tijdens het spelen krijg je te maken met uitdagende bezoekers, zoals omaatjes, gekke wetenschappers, zombies, buitenaardse wezens, pandaberen en schapen.

App Store Link: Coaster Crazy (gratis, universeel)

Cubed Rally Redline

Cubed Rally Redline is een eindeloze race-game, waarin je op willekeurig aangemaakte banen moet proberen zo ver mogelijk te geraken. Hierbij is het de kunst om op de racebanen te blijven en ondertussen de dodelijke bomen, olievaten, koeien en monsters te ontwijken. Sommige stukjes spring je in een speedboot om aan het einde weer met je auto verder te racen.

App Store Link: Cubed Rally Redline (€0,89, universeel)

Dream of Pixels

Dream of Pixels is Tetris, maar dan andersom. In een betoverende spelwereld moet je een blok met Tetris-blokjes uit elkaar halen. Om de droom waarin je zit vast te houden moet je zo snel mogelijk de lijnen proberen te laten verdwijnen en de wolken laten verschijnen. Naast de uit puzzelmodi is er ook een nachtmerrie-modus en een zen-modus beschikbaar. De laatste laat je vooral genieten van je dromen en de schitterende muziek.

App Store Link: (€0,89, universeel)

Gear Jack

Cresent Moon heeft een speciale divisie voor casualgames en Gear Jack is wederom een side-scrolling platform-game. Je speelt als de robot Jack die in een ruimteschip op reis is. Doordat het schip te dicht in de buurt is gekomen van een zwart gat is de gehele bemanning en het schip zelf doorgedraaid. Jack is de enige robot die niet is beïnvloed en moet het schip redden.

App Store Link: Gear Jack (€0,89, universeel)

Max Awesome

In Max Awesome moet je krankzinnige stunts op je motor uitvoeren om het publiek te vermaken. Om de legende der waaghalzen te worden moet je wheelies leren, sprongen en salto’s maken en je skills tot het uiterste testen op 60 gevaarlijke banen. Hier zijn er meer dan 100 doelstelling te behalen en kan je nieuwe skills, outfits en motoren kopen.

App Store Link: Max Awesome (€0,89, universeel)

Micro Miners

Micro Miners is een puzzelgame waarin je de controle neemt over een horde aan kleine mijnwerkers. De game is een mix tussen Minecraft, Lemmings en Where’s My Water? en is geïnspireerd op de oude game Miners4K afkomstig van de bedenker van Minecraft. Terwijl het scherm naar beneden beweegt moet je goud, silver en kool verzamelen. Mis je drie maal een grondstof dan is het game over. Mijnwerkers die je achterlaat verdwijnen bovendien, waardoor je constant moet opletten.

App Store Link: Micro Miners (€0,89, universeel)

Real Boxing

Real Boxing is een schitterende boksgame waarin je met echte bokser vecht. Via de camera van je mobiele apparaat bestuur je je vechter. Bevalt dit je niet dat je kun je ook vechten door te swipen. In de carrière-modus zijn er 30 gevechten en 3 titels om te veroveren. Hierin neem je het op tegen 20 vijanden, elk met hun unieke vechtstijlen. Via mini-games train je je boxer, door bijvoorbeeld touwtje te springen of tegen boksballen te slaan.

App Store Link: Real Boxing (€4,49, universeel)

Shadowgun: DeadZone

Shadowgun: DeadZone is het multiplayer vervolg op de third-person shooter Shadowgun. In de visueel indrukwekkende game nemen 12 spelers het online tegen elkaar op met 10 verschillende personages. De ontwikkelaar belooft ook continue nieuwe items, gadgets, maps en game-modi toe te voegen.

App Store Link: Shadowgun: DeadZone (gratis, universeel)

Verticus

Als de superheld Verticus moet je de Aarde redden van een kwaadaardig buitenaards ras. Terwijl je in een high tech-pak vanuit de atmosfeer een vrij val maakt rechtstreeks naar de kern van de planeet moet je verraderlijke obstakels omzeilen en buitenaardse wezens verslaan. Daarnaast is de naam van Stan Lee, de bedenker van Spider-Man, aan de game vastgeplakt. Reden genoeg dus om de Aarde te redden!

App Store Link: Verticus (€1,79, universeel)

Tot zover de iOS Update van deze week. We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden en natuurlijk welke iOS-games jullie op dit moment spelen. Laat het hieronder horen in de reacties.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • En Android dan? Haters.

 • Idd

 • het is een ios update en android heeft weinig van dit soort goeie games in vergelijking met android

 • haha, android bied wel veel minder keuze aan dan apple.
  en in androids komen ook veel minders games uit.
  ik heb een ipod touch en android gsm, ik zie het verschil toch wel hoor • ja ok maar de apps van apple zijn toch zinvoller en werken tenminste op elk toestel(met de vereiste ios) en bij android moet je eerst een s3 zowat voor dat je games kan downloaden

 • Ik zou best wel graag willen weten welke leuke games er voor android uit zijn gekomen aangezien ik geen apple product heb.

 • misschien adroid update topic maken?

 • Nice!

 • Gewoon elke week vragen, IG kan niet in 2010 blijven hangen. Android heeft een marktaandeel van 75% (!)(http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2012/44/nieuw-record-voor-android.xml), dan is het ronduit vreemd om dat te negeren en alleen iOS met een marktaandeel van 15% te bedienen.

 • Het gaat niet om het marktaandeel. De meeste games komen alleen uit voor iOS, of er komt een mindere versie uit voor Android, of de versie voor Android komt pas maanden/jaren later.
  Wil je serieus een Android update hier op IG waar elke keer weer oude iOS games staan? Kijk gewoon naar deze update en je weet wat er over een half jaar voor Android is.

 • ja waar blijft android nou??
  gewoon elke week een zootje van deze reacties en ze komen er wel mee

 • @Mag, dat was vroeger zo nu niet meer. Games komen soms juist eerder op Android uit dan iOS maar veel weten dat niet. Dat is nou juist de mindset uit 2010.  Als je als gamingsite nu nog steeds Android negeert laat je 75% van de mobiele markt in de kou staan, dat lijkt me niet de bedoeling te zijn.

 • Nee dat was niet vroeger zo dat is nog steeds zo.  Kijk maar naar Beatdown uit dit artikel, alleen de eerste game van die studio, die 3 jaar geleden op iOS kwam, League of Evil 1, staat in de PlayStore. De overige games zoals League of Evil 2, Burgercat en nu Beatdown komen niet meer omdat volgens de developer het niet de moeite waard is games voor Android te maken.  Bastion is er niet voor de PlayStore.  Verticus is er niet over de PlayStore, maar komt wsl later dit jaar nog uit daar.  Dream of Pixels komt wsl ook begin volgend jaar naar Android.  Zo kan ik nog wel even doorgaan. Games komen altijd eerst uit voor iOS want ontwikkelen voor iOS is makkelijker en sneller en ondanks het kleinere markt aandeel wordt het ook veel beter verkocht via de AppStore. Lees maar de dev blogs van diverse iOS/Android game studios. Zelfs een game als "Windup Knight" die wel eerst uit kwam voor Android en pas later voor iOS heeft alsnog 4x zoveel winst gemaakt via de AppStore.  Bij elke grote iOS release zie je weer meerdere posts voorbij komen van Android gebruikers die smeken om een Android port, maar in de meeste gevallen gebeurd dat gewoon niet, zie ook bijvoorbeeld de response van TellTaleGames (makers van The Walking Dead game uit dit artikel):
  "We currently have no plans to do releases on Android. The main reason has to do with hardware. iOS devices all have a similar profile: there's an easily identifiable minimum amount of memory, CPU and GPU power that we can target from an engine standpoint.
  Now think about Android. How many different Android devices from how many different manufacturers are available? In the hundreds. And for the most part, they are all extremely disparate in their hardware specifications. Between this device fragmentation and the fact that most Android devices on the market are not all that great for gaming, we'd rather focus on making our engine better on the platforms we already do support.
  All that being said, I'm a programmer and so I'm not up to speed on what our sales and marketing plans are for the future, so it's entirely possible that at some point we'll start putting our games on Android. But in the meantime I'm afraid it's not in the cards.
  Sorry to be the bearer of bad news. :/"

 • Feit is dat er zat ontwikkelaars zijn die WEL voor Android games ontwerpen en zich op Android richten. 75% Marketshare kun je niet laten liggen en zomaar negeren en dat gebeurt ook niet. Er zijn zeer goede games op Android te krijgen en dat zal zich alleen maar uitbreiden omdat het het grootste platform is. Sites als Gamespot hebben daarom ook een Android corner.  Je moet toegeven dat het weird is de grootste groep gebruikers niet te bedienen en te negeren. Als deze site alleen maar PS3 nieuws zou brengen en Xbox zou negeren, dan zou het huis ook te klein zijn. Het is daarom niet vreemd dat bij elke iOS update op IG gamers vragen waar Android blijft.  IG zou ook een mobile update kunnen maken en beide OS'es aan bod laten kunnen komen. Hell, zelfs WP8 straks. Dan zou je geen enkele gamer in de kou laten staan en je echt profileren als een gamesite met een brede blik op de markt.

 • Het is voor game developers een pseudo 75% market share. Het kleinere markt aandeel van iOS bestaat grotendeels uit 3 toestellen, en de overige zijn heel vergelijkbaar.
  Android is veel te versplinterd.
  De eerste game die ik zie op die Gamespot Android corner van je is "Predators"
  http://www.gamespot.com/predators-201…
  Dat is een port van een game die 2,5-3 jaar geleden voor iOS uitkwam xD
  En even verderop Chaos Rings van Square Enix
  http://www.gamespot.com/chaos-rings/p…
  Die game kwam 2,5 jaar geleden uit voor iOS, we hebben nu inmiddels voor de iPhone al Chaos Rings Omega en Chaos Rings 2 gehad. Hopelijk zijn die er over een paar jaar ook voor Android.  Ik snap best dat mensen ook een "Android update" willen op IG maar zie het niet echt als een update als er grotendeels mindere versies van multiplatform games bij staan of dit soort jaren oude ports van iOS games.

 • Behalve Shadowgun!
  Die beta speelde ik al op mijn Android Tegra device voordat die op iOS was :P

 • Ja maar dat was een beta, en die beta was er ook voor iOS.

 • Dat Gamespot een Android corner heeft wil niet zeggen dat die helemaal up to date is, ze proberen het in ieder geval en dat is al wat. Het is ook niet eenvoudig bij te houden aangezien Android nu meer apps heeft dan iOS.  De fragmentatie in Android is allang niet meer een probleem, omdat developers virtueel hun app kunnen testen op fragmentatie.  Onzin dat er 'oudere' ports alleen maar op Android komen, zoals ik zei er zijn Android exclusives, minder dan op iOS maar ze zijn er. Alleen zal niemand er van weten als je er geen aandacht aan schenkt.  Mijn oplossing blijft: Een mobile games corner met voor alle platforms een vermelding van nieuwe games, multiplatform is geen probleem maar zet er in ieder geval dan bij op welk OS de games te krijgen zijn.
  Dan sluit je niemand buiten en is iedereen helemaal up to date.

 • Ik ben wel nieuwsgierig naar die Android exclusives. Sowieso lijkt het me wel netjes als ze bij de multiplatform games (zoals Shadowgun) een Google Playstore linkje erbij zetten. Dus ik vind het wel een goed idee. Zolang het maar niet elke keer vol staat met jaren oude iOS games.

 • ''Onzin dat er 'oudere' ports alleen maar op Android komen, zoals ik zei er zijn Android exclusives, minder dan op iOS maar ze zijn er. Alleen zal niemand er van weten als je er geen aandacht aan schenkt.''  Misschien moet je dan ook vaker in de PlayStore kijken of Android fansites die dit vast allemaal bespreken. Er hoeft geen apart bericht te komen voor Android, het kan allemaal in 1 bericht, met als titel: Smarthphone game update. Ik speel een aantal games op mijn iPhone 5 en ben sinds eergister ook begonnen met Shadowgun Deadzone, een online multiplayer game. Je kan tijdens en na een potje zien wat de stats waren van die ronden en al je kills erbij. Hierbij zie je ook meteen op welke systemen mensen dit spelen. Shadowgun Deadzone is een crossplatform multiplayer shooter en de Apple logotjes hebben hierin de overhand.  Overigens zou ik als IOS ontwikkelaar wel 2x denken voordat ik een Android app maak. Dit vanwege het feit dat je hierop bijna geen inkomsten hebt. Het is ook een feit dat IOS consumenten de ontwikkeling betalen, waardoor het ook voor Android komt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren